Aile

Trending:


Çocuğu susturmada kullanılan ‘ekran’, beyinde kalıcı hasar bırakıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Alper Aykanat, ebeveynlerin çocukları susturmak için kullandığı telefon, tablet ve TV gibi ekranların, beyin gelişimini olumsuz etkileyerek otizm, atipik otizm, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi birçok hastalığı tetiklediğini söyledi.


Çocuklar yere basmada ve yürümede güçlük çekiyorsa dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda aniden gelişen; yürümede güçlük, yürüyememe, baldır ağrısı şikayetlerine yol açan miyozit (kas iltihabı) görülebildiğini söyledi. Böyle bir durumla karşılaşan anne babaların panik yaptığını belirten Açıkgözoğlu, “Miyozit en sık influenza enfeksiyonu sonrasında olur. Ani gelişen iyi huylu bir çocukluk çağı hastalığıdır, kalıcı hasara yol...


Hemofili nedir, belirtileri nelerdir?

"Ülkemizde, kayıtlı 5 bin Hemofili A, 950 Hemofili B hastası bulunuyor"


Üreticilerin paylaştığı patates ilaçlama görüntüleri tepki çekti

Niğde'de patates üreticileri tarafından çekilen bir videoda patateslerin üzerine ilaç sıkılması tartışmalara neden oldu. İlaç sıkılan patateslerin kırmızı renge döndüğü görülürken bu durumun insan sağlığına zararı olup olmadığı konusunda akıllarda soru işaretleri oluştu.


Aydın'da 32 öğrenci zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı

Aydın'da kermeste yedikleri yemekten zehirlendikleri öne sürülen 32 öğrenci tedavi altına alındı.


Saç dökülmesini durduran mucize yöntem! Şampuana 20 damla katmanız yeterli, sonuca çok şaşıracaksınız

Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre saç dökülmesinde yaş ortalaması düşüyor. Çok sayıda vatandaşın yaşadığı bu sorun zamanla endişe verici bir hal alabilir. Kimyasal madde içeren kozmetik ürünlerin sık kullanımı, hormonal ya da besinsel faktörler, genetik yatkınlık, stres ve bazı ilaçlar saç dökülmesine neden olabiliyor. Fakat bu sorunun üstesinden gelmek için doğal yöntemlerde bulunuyor.


Artvin'de tedavisi tamamlanan leylek doğaya bırakıldı

Artvin'de yaralı halde bulunan leylek, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı. Leyleğin vücudunda av tüfeğiyle ateşlenmiş saçmalar tespit edildi. İki hafta süren tedavi sürecinin ardından leylek sağlığına kavuştu ve doğal yaşam alanına geri salındı.


Zeytinyağlı yoğurt mucizesi! Gece uyumadan önce yapınca bakın ne oluyor

Sağlıklı atıştırmalık denilince akla gelen ilk besinlerden biri yoğurttur. Zeytinyağı da en sağlıklı yağlar arasında yer alır. Peki, bu iki sağlıklı besin birleşince nasıl etkiler sağlayabilir? Gece uyumadan önce tüketin, vücudunuzu iyileştirin.


Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.


Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?

Ejder meyvesi nasıl yenir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir hangi hastalıklara iyi gelir? Tropikal bir meyve olan ejder meyvesi diğer bir adıyla pitaya son zamanların en çok konuşulanları arasında. Peki, ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Anavatanı Vietnam olan, ağırlığı 300 gramdan bir kiloya kadar çıkabilen tropikal meyve, narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih ediliyor. Pitaya, Dragon fruit, Ejder Meyvesi, Kaktüs...


Damarlardaki vampir bakteri

Araştırmacılar, ölümcül bakterilerden bazılarının insan kanını arayıp beslendiği keşfetti.


‘Mikroplastik' beyinden çıktı

Türk araştırmacılar, beyin hücrelerinde ‘mikroplastik' keşfetti. Çalışma, plastiklerin, gelecekte Alzheimer, MS, inme ve beyin kanaması gibi hastalıklarda etken olup olmadığına ışık tutacak.


Spastisite ile mücadelede etkili yöntem botulinum toksin

DÜZCE(İHA) –Estetik ve güzellik alanında yaygın kullanımı ile bilinen Botulinum Toksin (Botoks), Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği’nde “Spastisite (Kasılma)” tedavisinde uygun dozlarda ve uygun teknikle uygulanarak hastaların günlük aktivitelerini daha rahat yapmasını sağlayarak yaşam kalitesini arttırıyor.


“Göz ovuşturmak retina hasarına yol açabilir”

Göz ovuşturmanın bazı göz sağlığı problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Yamiç, “Göz ovuşturmak; elimizle mikropları gözümüze taşıdığımız için göz enfeksiyonlarına, göze uygulanan aşırı baskı ise uzun dönemde retina hasarına, alerjik reaksiyonlara, göz kuruluğuna ve göz yüzeyinde travmalara ve keratokonusa sebep olabilir” dedi.


Doktorlar ayak ağrıları için önerdi: İç mekanlarda ayakkabı giymelisiniz

Uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte, daha fazla insan tüm gün çıplak ayakla dolaşmak zorunda kalıyor. Bu durumun daha fazla ayak ağrısına neden olmasıyla birlikte uzmanlar, iç mekanlarda ayakkabı giyilmesini öneriyor.


Beyin sağlığını güçlendiren 5 etkili besin! Alzheimer ve Parkinson riskini azaltıyor

Cep telefonunuzla konuştuğunuz esnada bir yandan da ‘acaba nereye koydum?’ diyerek aradığınız oldu mu? Ya da gözlüğünüz gözünüzde ‘yine nerede çıkardım?’ dediğiniz?!.. Bu ve benzeri türden basit unutkanlıklar çoğunlukla arkadaş sohbetlerinde kah gülerek kah yakınarak anlattığımız konulardan oluyor ama ya ilerleyen yaşın da etkisiyle çok ciddi hastalıkların sinyalleri olanlar!


Mor bakteriler, bilim insanları için Dünya dışı yaşamın yeni rehberi olabilir

Bilim insanları, fotosentezle kendi besinlerini üretebilen mor bakterilerin, Dünya dışı yaşamın yeni rehberi olabileceğine inanıyor.


Çikolatayı sabahları meyveyle tüketin! Tokluk hissi yaratıyor, kan şekerini dengeliyor

Kanadalı diyetisyen Miranda Galati, şekeri günün erken saatlerinde tüketen ve onu daha sağlıklı yiyeceklerle eşleştirirseniz yalnızca bir çikolata yiyip doyabileceğinizi iddia ediyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor?


Kermes yemeği 32 öğrenciyi hastanelik etti

Kermes yemeği 32 öğrenciyi hastanelik etti Aydının Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulundan 32 öğrenci, mide bulantısı şikayetiyle Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Fotoğraf: AA Tedavi altına alınan öğrencilerin okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri değerlendiriliyor. Öğrencilerin hay...


Çocuklarda ağız kokusunun en önemli nedeni

Çocuklar ve yetişkinlerde ağız kokusunun nedenlerinin benzer olduğunu ifade eden uzmanlar, en önemli nedenin çürük dişler, dil üzerindeki bakteriler, diş eti iltihapları ve ağız kuruluğu olduğunu söylüyor. Susuzluk, sinüzit, geniz eti, reflü, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, sindirim sistemi ve solunum sistemi hastalıklarının da ağız kokusuna neden olacağını kaydeden Çocuk Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem N. Koçan, “Kullanılan ilaçlar, vitamin...


Çocukların burun hücreleri Covid ile savaşmasına yardımcı oluyor

T24 Dış Haberler Bir araştırmaya göre, çocukların şiddetli Covid'e yakalanma olasılığının yetişkinlere göre daha düşük olduğu çünkü burunlarındaki hücrelerin virüsle savaşmada daha başarılı olduğu ortaya çıktı. Laboratuvar testleri, yaşlanan yetişkin burun hücrelerinin enfeksiyondan sonraki ilk birkaç gün içinde 100 kat daha fazla virüs içerdiğini ...


Baş dönmesi hastalık mı, belirti mi? ‘Kristallerin oynaması’ diye bir şey yok!

Hastaların genellikle ‘Benim kristallerim oynadı’ ifadesini kullandığını kaydeden uzmanlar, hastanın sabit bakışta dünyanın döndüğünü görmesi ya da denge bozukluğu yaşamasına baş dönmesi denildiğini söylüyor. “Baş dönmesi hastalık değil, bir belirtidir.” diyen KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, kulaktan gelen baş dönmeleri, beyinden gelen baş dönmeleri ve diğer hastalıklardan gelen baş dönmelerinin bu belirtiye sebep olabildiğini dile...


Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir

Diz artriti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, “Dizlerde şişme, bacak kaslarında atrofi, eklem hareket kısıtlılığı, bacaklarda eğrilik oluşması şikayetleri de zamanla oluşur. Diz kireçlenmesi çok ilerlediğinde hastaların hareket etmesini zorlaştırarak önce sadece ev içinde hareket edebilen, daha...


Afrikadan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar

Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, 'Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor' dedi.


Down sendromlu genç kızın terapisi: Kağıt yırtmak

Maltepe'de yaşayan down sendromlu genç kızın terapisi kağıt yırtmak oldu. Kağıt yırtarak stresini atan Zeynep'in el becerileri de bu sayede gelişiyor. Yaklaşık 4 yıldır kağıtları yırtan down sendromlu Zeynep'in bu sayede el becerilerinin geliştiği öğrenildi.


Dr. Doğan: "20’li yaşlar cilt bakımı rutinine başlamak için ideal bir zaman"

Uzmanlar, 20’li yaşların, cilt bakımı rutinine başlamak ve sağlıklı cilt alışkanlıkları edinmek için ideal bir zaman olduğunu belirtiyor.


Suni çimlerdeki kimyasallar sporcuların sağlığı için risk oluşturuyor

Çevre uzmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, suni çimler sıcak havalarda normal çimlerden 20 derece daha sıcak olduğu için atık lastiklerin bu alanda kullanılmaması gerektiğini söyledi.


Her vücut beninin farklı anlamı var! Neden oluşuyorlar ve mesajları ne?

İnsan vücudundaki en büyük organ deridir. Tıpkı diğer organlar gibi cilt de doğru okuyabilmeniz gerektiğine dair belirgin işaretler verebilir ve benler bunlar arasında en belirgin olanlardır. Benlerin özelliklerini bilmek onları tespit ettiğinizde ne yapmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olabilir.


Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'İşitmede kalıcı kayıplara yol açabilir'

Kulağında uzun süreli sıvı birikimi olan çocuklara tüp takılmadığında işitmede kalıcı kayıp olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Merve Tunca dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, yaptığı açıklamada “Sık geçirilen orta kulak enfeksiyonlarında tüp uygulaması yapıldığında enfeksiyon sıklığında belirgin azalma görülmektedir. Yapılmadığı taktirde dil gelişiminde olumsuz etkilenme, ders başarısında gerileme, kulak zarında...


“Psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için yapay zeka belirli bir boşluğu doldurabilir”

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ilerliyor. Yapay zekânın insan duygularını anlama, açıklama ve ruhsal rahatsızlıkları tedavi sürecinde etkin rol oynayıp oynayamayacağı ise merak konusu. Arş. Gör. Psikolog Deniz Mısra Gürol, psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için belirli bir boşluğu doldurabilecek yapay zekânın tek başına yeterli olamayacağını belirtti.


Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor

Diz kireçlenmesi hakkında uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, diz artti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirtti. Sever,“ Hasta yaşam kalitesini bozan bir diz ağrısı yaşar” dedi.


Güzel olacağım derken felç geçirmeyin! Sahte botoks hayatı tehdit ediyor... Nelere dikkat edilmeli? 'Yoğun bakıma kaldırılan bile var'

Ameliyatsız estetik işlemlerde birinci sırada yer alan botoks, birkaç gündür sahte uygulamalarıyla gündemde… Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıkladığı veriye göre ABD’nin pek çok eyaletinde insanların sahte botoks enjeksiyonları sonrasında hastalandıkları bildirildi. Benzer durum son yıllarda Türkiye'de de görülüyor ve sahte botoks vakalarının sıklığı giderek artıyor. Peki sahte botoks nedir? Botoksun sahte olduğu nasıl...


Selin Irmak KAÇMAZ Depresif bir uykusuzluk hastası olduğunu sanıyordu, konan teşhis hayatını kökünden değiştirdi

Kat Brown’ın yaşadığı sorunlar çok uzun yıllar önce, çocukluğunda başladı. Kendini hiçbir zaman bir yere ait hissetmeyen Kat, kızıl saçları ve henüz 13 yaşındayken 1.80 olan boyu ile okulda zorbalığa maruz kaldı. Uzun boylu olduğu için bir üst sınıfa alındı ama bunun da yaşadığı zorbalığa ya da ait hissetmeme duygusuna bir faydası olmadı.


Yaz aylarında buz gibi soğuk su içmemeniz için 7 neden!

Vücudun susuz kalmasından daha kötü bir şey varsa da o da o suyun yanlış içilmesidir. Uzmanlar, günde en az 10-12 bardak su içilmesini öneriyor. Peki, yaz aylarında bu ihtiyacınızı sıklıkla soğuk su içerek mi karşılıyorsunuz? Soğuk su sadece gribal enfeksiyonları olan kişilere tavsiye edilmiyor, buzdolabından doğrudan su içmenin bilmediğimiz birçok zararı var.


Saçlarını rengarenk boyayanlar dikkat! Kimyasalı saç derisi için büyük risk

Pembesinden moruna canlı renk seçenekleriyle çocuk ve ergenlerin de yoğun biçimde kullandıkları bu ürünler uzmanlara göre ister doğal ister kimyasal içerikli olsun sağlık açısından büyük risk yaratıyor.


Ayrılık Kaygısı Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

ayrılık kaygısı, çocuğun ebeveynlerden ayrıldığında veya ayrılma ihtimali olduğunda aşırı endişe duymasıdır. belirtileri arasında ağlama, fussing, korku ve öfke nöbetleri sayılabilir. nedenleri arasında travmatik olaylar, ailede anksiyete bozuklukları, izin verilen veya aşırı koruyucu ebeveynlik sayılabilir. tedavi seçenekleri, bilişsel davranışçı terapi, ilaçlar, ebeveyn eğitimi ve destek grupları içerebilir. doktorunuza teşhis, tedavi ve...


Kalbini seven bunları yesin! Dilara Koçak yazdı: İşte kalp dostu besinler listesi...

Yüksek tansiyon ve kolesterol kalp sağlığı için yüksek risk faktörü. Sağlıklı beslenme ile hem tansiyonu hem de kolesterolü dengede tutabilirsiniz. Peki kalp sağlığına iyi gelen besinler neler? Hangi besin kalbe ne etki yapıyor? Kalbi yoran besinler var mı? Beslenme Uzmanı Dilara Koçak kalp sağlığına iyi gelen besinleri tek tek anlattı. İşte kalp dostu besinler listesi...


Hemofilide yeni tedavi yöntemi hastanın yaşam kalitesini artırıyor

Kanama bozukluğu olarak bilinen hemofili tedavisinde, cilt altından uygulanan "uzun yarı ömürlü faktör konsanteleri"nin hastanın yaşam kalitesini artırdığı belirtildi.


En az 20 yıl yaşlandırıyor! Cilt bariyerini parçalıyor

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sosyal medyanın da etkisiyle son zamanlarda çılgınlık haline dönüşen çok fazla sayıda kozmetik ve makyaj malzemesi kullanımının, 40 yaş civarı başlaması gereken cilt bariyeri sorunlarını, 18'li yaşlara kadar düşürdüğünü söyledi. Cilt bariyerinin çökmesi ise egzamadan aşırı akneye, tedavisi daha uzun sürecek ve daha çok masrafa yol açacak tablolara yol açıyor.


Karın ağrısıyla doktora gitti, yumurtalığında tümör olduğu ortaya çıktı


Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.


Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda

Bol su içmek, uyku düzenine özen göstermek ve düzenli spor yapmak, sağlıklı bir cildi desteklemenin yanı sıra genel sağlığımızı da güçlendirir. Ancak sağlıklı bir cilt için sadece bu adımlar yeterli değil. Cilt sağlığını korumak için dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta da beslenmedir. Yağlı ve işlenmiş gıdalardan, şekerli atıştırmalıklardan ve aşırı kafein içeren içeceklerden kaçınmak, cildinize olumlu etkiler sağlar. Cildinizi...


Kolon kanserini işaret eden 5 semptom nedir?

Gençlerde kolon kanseri vakaları 2011 yılından bu yana yılda yüzde 2 oranında arttı. Alanında uzman bir doktor ise dikkat edilmesi gereken ortak belirti ve semptomları şu şekilde sıraladı:


"Uyku düzenini 2 günde rutine döndürmek mümkün"

"Uyku düzenini 2 günde rutine döndürmek mümkün" Uyku Kliniği Sorumlusu ProfProf. DrDr. Muhammed Emin Akkoyunlu, tatilde değişen uyku alışkanlıklarının yeniden düzenlenmesinde akşam yürüyüşünün, 15.00ten sonra kafeinli içecek tüketmemenin, uyumadan önce ledled ekranlardan uzak durmanın, saat 22.00den sonra karanlık, sessiz ve serin bir odada uyumanı...


Doktorunuzun Genellikle Önereceği Tedavi Planı : Ani Bebek Ölümü Sendromu (sids)

Özet Bir yaşından küçük bir çocuğun ani açıklanamayan ölümü. Nedenler Nedeni bilinmiyor ama beynin uykudan uyanamamasıyla ilişkili gibi görünüyor. Bilgiler 1 yaş ve altı için yaygındırErkeklerde daha sık görülürAile öyküsü olasılığı artırabilir Tedaviler Bazı önlemler SID'leri önleyebilir. Terapi psikoterapi: Ebeveynlerin travmanın üstesinden gelme...


Bazı ölümcül bakteriler "vampir gibi" insan kanından besleniyor

ABD merkezli yapılan bir araştırma, "bakteriyel vampirizm" adı altında bazı ölümcül bakterilerin insan kanından beslendiği sonucuna ulaştı.


Mevsim geçişlerinde çocuklarda ishale dikkat

Çocuklarda ishalin en sık nedeninin virüsler olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “İshal, daha çok mevsim geçişi dönemlerinde gözlenir. Sulu kakaya; ateş, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlık da eşlik edebilir. Bakteri ve parazitlerin sebep olduğu ishaller mikrobun bulaştığı yiyecek-içecek veya temas etmiş ellerin ağıza götürülmesi ile bulaşır. İshal sık karşılaşılan ve nadiren ciddi seyreden bir...


Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Doç. Dr. Alper Avcı, genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" dedi.


Doğada bulunurken kene popülâsyonuna dikkat!

Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerde çıkmaya başladı. Kene ısırması sonucu meydana gelebilecek Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.


Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı

Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi.