Yaşam

Trending:


Yulafın 20 katı lif içeren kuru meyve! Bağırsaklarınız bayram ediyor, metabolizmanız uçuyor

Lif madeni olarak yulaf biliniyor. Lif maddesi bağırsakları canlandırıyor. Kuru erik ise metabolizmayı canlandırırken bağırsakları boşaltıyor. İşte detaylar...


Tiroid nodüllerini bir bardakla küçültüyor

Tiroid hastalıkları toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Genel sağlığı oldukça etkileyen bu hastalıklara sahip kişilerin beslenmesine ekstra özen göstermesi gerekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi.


Hipnoz ile sigara bırakmak mümkün

Tokat Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem hipnozla ilgili açıklamalarda bulundu. Hipnoz’un korkulacak bir tedavi yöntemi olmadığını ifade eden Erdem, “Hipnoz, sigarayı bıraktırma, duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi birçok konuda kullanılabiliyor” dedi.


Yelda Başaran Kaliteli bir hayat için ipuçları

Yaşam kalitenizin yaşam standardına eşdeğer olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! “Hayattaki en güzel şeyler bedavadır” sözünün elbette ki bir nedeni bulunuyor. Evet standartlarımız, yaşam kalitemiz üzerinde bir etkiye sahip olsa da resmin tamamını kaplamıyor. İşte bu haftaki yazımızda mevcut yaşam kalitenizi değerlendirerek, hayatınızdaki boşlukları doldurup iyileştirmeye odaklanabilir ve yazılan tüm maddeleri hayatınızın bir parçası haline...


Yemekten sonra başlayan karın ağrısı neyin belirtisi?

Yemek yedikten hemen sonra karnınız ağrıyor mu? Son dönemde çok fazla mı kilo kaybettiniz? Bunun sebebi sindirim sisteminin başından sonuna bütün noktalarını tutabilen Crohn hastalığı olabilir! Peki, daha çok bağırsaklarda görülse de akla gelmeyecek birçok noktada sorunlara yol açan bu hastalık nasıl tedavi ediliyor?


"Uyku düzenini 2 günde rutine döndürmek mümkün"

"Uyku düzenini 2 günde rutine döndürmek mümkün" Uyku Kliniği Sorumlusu ProfProf. DrDr. Muhammed Emin Akkoyunlu, tatilde değişen uyku alışkanlıklarının yeniden düzenlenmesinde akşam yürüyüşünün, 15.00ten sonra kafeinli içecek tüketmemenin, uyumadan önce ledled ekranlardan uzak durmanın, saat 22.00den sonra karanlık, sessiz ve serin bir odada uyumanı...


Parkinson erken teşhisle kontrol altına alınabilir

Modern yöntemlerle erken dönemde teşhis edilebilen Parkinson’un kontrol altına alınması için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, “Hastalıkla baş edebilmek için öncelikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedaviye yanıt alınamaması veya tedaviye zaman içinde direnç gelişmesi halinde cerrahi tedavi tercih edilir” dedi.


Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Erdem Eren, yılın her döneminde devam eden ve ilaçlarla sonuç alınamayan alerjilerin ameliyatla tedavi edilebildiğini söyledi. Eren, “Akıntıyı, kaşıntıyı, hapşırmaları tetikleyen sinirimizi ameliyatla yakabiliyoruz. Endoskop denen kamerayla burnun içinden giriyor ve ameliyatı gerçekleştirebiliyoruz” dedi.


Sağlıklı yaşam için uyku süresi ve kalitesi çok önemli; bir saatlik fark bile kalp sağlığını etkiliyor

3 kişiden birinde insomnia belirtisi var


Asıl faydası içindeki perdede saklı! Çay yapıp içen de var, 10 dakikada detoks

Ceviz perdesi, cevizin iç kabuğu ile dış kabuğu arasında bulunan, ince bir tabakadır. Sağlığa olan faydaları ise en az cevizin kendisi kadar faydalıymış. Cevizin iç zarı olan bu perde özellikle öksürüğü kökünden kurutuyor.


Nabzınız sizi uyarıyor! Kalp krizi riskine dikkat!

Nabzınız sizi uyarıyor! Kalp krizi riskine dikkat! Düzenli sporun sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin yadsınamadığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aydın Yıldırım, "Egzersiz, kolesterol ve yağ seviyesini düşürüp, iyi bir antioksidan etki yapıyor. Kanda pıhtılaşmayı azaltıyor, kan basıncını düşürüyor. Kalp krizi, felç ve şeker hastalığının ...


Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'İşitmede kalıcı kayıplara yol açabilir'

Kulağında uzun süreli sıvı birikimi olan çocuklara tüp takılmadığında işitmede kalıcı kayıp olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Merve Tunca dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, yaptığı açıklamada “Sık geçirilen orta kulak enfeksiyonlarında tüp uygulaması yapıldığında enfeksiyon sıklığında belirgin azalma görülmektedir. Yapılmadığı taktirde dil gelişiminde olumsuz etkilenme, ders başarısında gerileme, kulak zarında...


Araştırma: Kriyoablasyon yöntemi meme kanseri tedavisinde oldukça etkili

Bilim insanları, kanserli dokuların buz yardımıyla dondurularak yok edildiği kriyoablasyon adlı yöntemin, tümör boyutları büyük ve ameliyat olamayan meme kanseri hastalarının tedavisinde etkili olduğunu tespit etti.


Eklem ağrısına kiraz, böbrek taşına! Çok sevsek de bu faydalarını bilmiyoruz

Hepimiz meyvelerin vitamin ve minerallerle dolu olduğunun farkında olsak da, onları beslenmemize dahil etmenin sağlığa olan güçlü faydalarını sıklıkla gözden kaçırıyoruz. İşte en sevdiğimiz meyvelerden bazılarının bilinmeyen faydaları.


Bu hareketler cildi yaşlandırıyor! Tüm çabanızı yok edecek günlük alışkanlıklar

Pahalı nemlendiricilere çok fazla para harcıyor olabilirsiniz ve bir cilt bakımı rutinini sıkı bir şekilde takip ediyor olabilirsiniz, ancak aslında tüm çabalarınızı sabote edebilecek bazı masum görünen günlük eylemler vardır. Bu alışkanlıklardan bazılarını bırakmak kolay olmasa da, bunu yapmak kesinlikle cildinizin size teşekkür edeceği bir seçim olacaktır.


Ruhsal ve finansal sağlığı güçlendirmenin yolları

Hem ruh sağlığınızı hem de finansal sağlığınızı güçlendirebilirsiniz. İşte size bu yolda yardımcı olacak adımlar...


Çocuğu susturmada kullanılan ‘ekran’, beyinde kalıcı hasar bırakıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Alper Aykanat, ebeveynlerin çocukları susturmak için kullandığı telefon, tablet ve TV gibi ekranların, beyin gelişimini olumsuz etkileyerek otizm, atipik otizm, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi birçok hastalığı tetiklediğini söyledi.


Gebelik döneminde fazla kilolar size ve sağlığınıza yük olmasın

Gebelikte yeterli kilo alımının, bebeğin sağlıklı gelişimi ve anne adayının sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuğba Sekmenli Tursun, hamilelikte zorunlu kilo alımının 8 kilogram olduğunu, son 10 yılda gebelikte aşırı kilo alımı ve iri bebek doğumlarının artışına dikkat çekti.


Çocuklarda ağız kokusu neden olur? Uzman isim anlattı

Erişkinlerde çok iyi bilinen ‘‘Sinüzit’’ hastalığı çocuklarda da sık rastlanan önemli bir hastalıktır. Fakat çoğu kez gözden kaçırılarak ihmal edilebiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal çocuklarda sinüzit hakkında önemli bilgiler verdi.


Gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız! İnsan vücudu hakkında doğru bilinen 8 yanlış

Her efsane içinde mantıklı ve yanlış bilgiler barındırır. İnsanlar bu yalanları paylaşma ve bilimsel gerçekmiş gibi sunma eğiliminde olduklarından, artık vücudumuzla ilgili pek çok yanlış bilgiyle çevrelenmiş durumdayız. Neyse ki bilimsel araştırmalar, bu iddiaların doğruluğunu kontrol etmemizi sağlıyor. İşte aslında doğru bildiğimiz bazı yanlışlar!


Siirt’te grip vakalarında artış: Uzman doktor, maske takma önerisinde bulundu

Siirt'te son haftalarda artan grip vakalarına karşı Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" dedi.


Karbonhidratın stres azaltıcı etkisi var! ‘Depresyon ve obezite sıklıkla birlikte görülüyor’

Depresyon ve obezitenin sıklıkla birlikte görülebildiğini ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmaların obez bireylerde depresyon gelişme riskinin olmayan bireylere göre daha yüksek olduğunu ortaya koyduğunu söylüyor. Obezite ve psikolojik problemler arasında kısır bir döngü olduğunun söylenebileceğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Sena Kalaz, obezitenin psikolojik nedenleri konusunu değerlendirdi.


Kaynama çağına hazır mıyız?

Soğutma özelliği olan yeleklerden her ortama uyum sağlayan cilt bakım ürünlerine... Aşırı sıcaklar ‘yeni normalimiz’ olurken bu şartlara uyum sağlamak için çalışmalar da sürüyor.


Kanser ilaçlarının hazırlanması robotik cihazlara emanet

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Ünitesinde kemoterapi ilaçları robotik sistemle el değmeden tam dozda hazırlanmasıyla uygulayıcı kaynaklı hatalar da azaltılarak ilaç tasarrufu sağlanıyor


Ramazan Sonrası Beslenme Alışkanlıklarına Dikkat

Tokat Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem, Ramazan ve bayram sonrasında beslenme alışkanlıklarının psikolojik temellere dayandığını vurguladı. İnsanların doğuştan gelen temel ihtiyaçlarının Ramazan sürecinde ve bayramın ardından belirgin şekilde ortaya çıktığını belirten Erdem, özellikle 'ait olma' ve 'özgürlük' gibi psikolojik faktörlerin beslenme alışkanlıklarını etkilediğini ifade etti. Duygusal yeme gibi sorunların sadece Ramazan veya bayram dönemlerine özgü olmadığını, temel ihtiyaçların karşılanmaması durumunda kalıcı hale gelebileceğini söyleyen Erdem, bu nedenle bu tür durumlarla karşılaşanların mutlaka psikolojik destek alması gerektiğini vurguladı.


Zeytinyağlı yoğurt mucizesi! Gece uyumadan önce yapınca bakın ne oluyor

Sağlıklı atıştırmalık denilince akla gelen ilk besinlerden biri yoğurttur. Zeytinyağı da en sağlıklı yağlar arasında yer alır. Peki, bu iki sağlıklı besin birleşince nasıl etkiler sağlayabilir? Gece uyumadan önce tüketin, vücudunuzu iyileştirin.


Menopoz dönemini rahat geçirmek için 7 etkili öneri

Kadın hayatının doğal bir parçası olan menopoz dönemi, fiziksel ve ruhsal önemli değişikliklerin meydana geldiği bir süreçtir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Saçlarını rengarenk boyayanlar dikkat! Kimyasalı saç derisi için büyük risk

Pembesinden moruna canlı renk seçenekleriyle çocuk ve ergenlerin de yoğun biçimde kullandıkları bu ürünler uzmanlara göre ister doğal ister kimyasal içerikli olsun sağlık açısından büyük risk yaratıyor.


Bu hastalık çoğunlukla erkeklerde görülüyor! Bebeklerin cildindeki kanama ve morarmaları takip edin

Nadir hastalıklardan biri olan hemofilinin dünya çapında 1,2 milyondan fazla kişiyi etkilediğini söyleyen Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Gündüz, “Hemofili çoğunlukla erkeklerde görülen yaygın bir hastalıktır. Hemofili A, yaklaşık 4-5 binde bir canlı erkek doğumda görülürken Hemofili B ise yaklaşık 15-30 binde bir canlı erkek doğumda görülür. Ülkemizde, kayıtlı 5 bin Hemofili A, 950 Hemofili B hastası bulunuyor” dedi.


Şizofreni Hastası Adam Evde Ne Var İse Sokağa Atıp Ateş Açtı

Burdur'da şizofreni hastası adam, eline ne geçirdiyse sokağa atıp, havalı tabancayla havaya ateş açtı. Olay esnasında 3 polis biber gazından etkilendi, 1 polis tabancadan çıkan mermiyle omzundan yaralandı.


Uzmanından kalp krizine karşı uyarı: Gençler biraz sakin, yaşlılar hareketli olsun

Son zamanlarda gençlerde kalp krizi geçirme oranında ufak da olsa artış gözlemlediklerini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, gençlere uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Arbatlı, “Gençler biraz sakin, yaşlılar hareketli olsun” dedi.


Kalp rahatsızlığına bağlı çarpıntı ile panik atağı ayırt etmek önemli

Kalp rahatsızlığı ve panik atak hastalığının benzerlik gösteren belirtileri sebebiyle çoğu zaman birbirine karıştırıldığını söyleyen Kardiyoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Begüm Öztürk, “Panik atak anında, kalp krizi gibi ciddi bir durum olduğu düşünülebilir. Ancak kalp rahatsızlığına bağlı çarpıntı ile panik atağa bağlı çarpıntıyı ayırt etmek önemlidir çünkü farklı tedavi yaklaşımları gerekiyor. Kalp rahatsızlıklarının teşhisinde EKG, EKO ve kan...


Kolay morarma hemofili habercisi olabilir

Hemofilinin ömür boyu takip edilmesi gereken kronik bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Işık Odaman Al, “Hemofili kanda pıhtılaşma proteini olarak görev yapan faktör VIII ve faktör IX’un eksikliğidir. Kızlar taşıyıcı, erkekler ise hastadır. Hastaların üçte biri sünnet sonrası uzamış kanama şikayeti ile başvurup tanı alır. Vücutta kolay morarma, kas içi ve eklem içi kanamalar, kan alınan yerden sızıntı şeklinde uzun süren kanama, uzamış adet...


Eskişehir halkı tandır ekmeği tadını seviyor

Eskişehir’de yoğun ilgi görmeye başlayan tandır ekmeğinin günden bin adetten fazla satıldığını belirten fırıncı Özgür Yılmaz, “Şeker hastalığı ve kronik rahatsızlıkları olanlar tandır ekmeğini daha çok tercih ediyor” dedi.


“Psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için yapay zeka belirli bir boşluğu doldurabilir”

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ilerliyor. Yapay zekânın insan duygularını anlama, açıklama ve ruhsal rahatsızlıkları tedavi sürecinde etkin rol oynayıp oynayamayacağı ise merak konusu. Arş. Gör. Psikolog Deniz Mısra Gürol, psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için belirli bir boşluğu doldurabilecek yapay zekânın tek başına yeterli olamayacağını belirtti.


Evinize bu zehri sokmayın! Bağışıklık sistemini çökertiyor!

Tükettiğimiz besinler sağlığımız üzerinde oldukça önemli rol oynuyor. Fakat iş hayatı, okul koşturma derken beslenme rutinimizi hazır ve paketli gıdalarla geçiştirmek zorunda kalıyoruz. Peki tükettiğimiz besinler sağlıklı mı? Dünyanın en zararlı besinleri belli oldu. Bu listeyi görünce alışveriş listenizi çöpe atabilirsiniz. Tüm hastalıkların sebebi buymuş diyeceğiniz sağlıksız besinler haberimizde...


Zihinsel Engellilik: Nedir Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

zihinsel engellilik, ortalamanın altında zeka ile karakterize bir öğrenme güçlüğüdür. genetik, travma, enfeksiyon veya gebelik gibi çeşitli nedenlerle oluşabilir. tanı, fizik muayene ve testlerle konulur. tedavi, özel eğitim, konuşma ve fizik tedavi, aile danışmanlığı gibi yöntemlerle durumu yönetmeye yardımcı olur.


Sabri Ülker Vakfı’ndan kalp sağlığını korumak için tavsiyeler

Yüksek oranlarda ölüme yol açabilen kalp ve damar hastalıkları önlenebilir hastalıkların başında geliyor. Özellikle obezite, diyabet, hipertansiyon ve sigara kullanımının tetiklediği kalp ve damar hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite büyük bir önem taşıyor. Sabri Ülker Vakfı Uzmanları, her yıl 11-17 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Kalp Haftası kapsamında kalp sağlığını korumak için sağlıklı yaşam...


Van’da 12 buçuk kilo metamfetamin ele geçirildi

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda 12 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi.


Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri, 62 yaşında hayata veda etti

T24 Dış Haberler Dünyanın en yaşlı ikizleri Lori ve George Schappell, 62 yaşında Pennsylvania Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Doktorların en iyi ihtimalle 30 yaşına kadar yaşayabileceklerini söylediği ikizler, hayata meydan okudu. Kafatasları kısmen kaynaşmış olan ve beyinlerinin yüzde 30'unu paylaşan kardeşler, 62 yıl 202 gün hayatta...


Ayrılık Kaygısı Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

ayrılık kaygısı, çocuğun ebeveynlerden ayrıldığında veya ayrılma ihtimali olduğunda aşırı endişe duymasıdır. belirtileri arasında ağlama, fussing, korku ve öfke nöbetleri sayılabilir. nedenleri arasında travmatik olaylar, ailede anksiyete bozuklukları, izin verilen veya aşırı koruyucu ebeveynlik sayılabilir. tedavi seçenekleri, bilişsel davranışçı terapi, ilaçlar, ebeveyn eğitimi ve destek grupları içerebilir. doktorunuza teşhis, tedavi ve...


Yeşim Erçetin, hamilelere doğumda psikolojik ve fiziksel destek veriyor

Uzun bir zaman önce evlenerek Amerika'ya yerleşen şarkıcı Yeşim Erçetin, Miami'de doğum koçluğu yapmaya başladı.


Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor

Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.


Beyin ameliyatında navigasyon dönemi başladı

Beyin tümörü ameliyatlarında artık navigasyon yol gösteriyor. Sensörler sayesinde cerraha yol gösteren sistem, hassas çalışma sağlıyor.


Ayran Kürü Nedir, Nasıl Yapılır? Ayran Kürü Faydaları Nelerdir?

Çok kısa süre içinde etkisini gösteren ve zayıflama imkanı veren yöntemlerden biri ayran kürüdür. Yaklaşık olarak 2 hafta boyunca düzenli kullanıldığı vakit istenmeyen kilolar ve yağlardan kurtulma olanı sağladığını söylemek mümkün. Aynı zamanda bu karışım metabolizmanın hızlanmasına olanak verdiği için daha kolay kilo verme imkanı tanımaktadır.


ABD'de bir adam, sağlıklı iki parmağının kesilmesi için doktorlara yalvardı

T24 Dış Haberler Doktorlar, ABD'de ismi açıklanmayan 20 yaşındaki bir adamın fiziksel olarak hiçbir sorunu olmayan parmaklarının kesilmesi için yalvardığını; aksi halde bunu kendisinin yapacağını söyleyerek tehdit ettiğini söyledi. 20 yaşındaki hastanın, nadir görülen bir hastalık olan 'Vücut Bütünlüğü Kimlik Disforisi (BIID)'den muzdarip olduğu be...


Çocukların burun hücreleri Covid ile savaşmasına yardımcı oluyor

T24 Dış Haberler Bir araştırmaya göre, çocukların şiddetli Covid'e yakalanma olasılığının yetişkinlere göre daha düşük olduğu çünkü burunlarındaki hücrelerin virüsle savaşmada daha başarılı olduğu ortaya çıktı. Laboratuvar testleri, yaşlanan yetişkin burun hücrelerinin enfeksiyondan sonraki ilk birkaç gün içinde 100 kat daha fazla virüs içerdiğini ...


Kalbi güçlendirecek beslenme rehberi

Kalp hastalıklarından korunmanın temelinde yaşam tarzını ve çevre faktörleri değiştirmenin olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, “Kalp sağlığını koruyabilmenin öncelikli yollarından biri sağlıklı yiyecekler tüketmektir. Kişiler kolesterollerini uygun seviyede tutmak için tereyağı ve iç yağ gibi hayvansal kaynaklı yağlardan uzak durmalı, fındık yağı ve zeytinyağı gibi bitkisel yağlar tercih etmelidir. Kırmızı etten de mümkün...


İki kilo metamfetamin ile yakalandı

İki kilo metamfetamin ile yakalandı Kütahya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine harekete geçti. Takibe alınan şüpheli T.Ç.nin yolcu otobüsüyle kente geldiği belirlendi. Durdurulan otobüsteki şüphelinin valizinde yapılan aramada 2 kilo metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirdi. ...


1 tatlı kaşığı düğüm düğüm olmuş bağırsakları çözüyor! Kan şekerini dengeliyor

Ramazan Bayramı'yla birlikte her ev ziyaretinde tüketilen tatlılar ve şekerler sindirim sistemine zarar verebilir. Mide sorunlarına da sebep olabilecek bu davranışlar için uzmanlar çörek otunu tavsiye ediyor.