Yaşam

Trending:


Dirençli ürtiker hastalarında "enjeksiyon" tedavisiyle etkin sonuç

Halk arasında "kurdeşen" olarak bilinen ve kimi zaman kronik sağlık sorunu haline gelen ürtikerde, güncel tedavilerle sonuç alınamayan dirençli hastalarda, ilaçların yanı sıra her ay vücuda yapılan enjeksiyon tedavisi etkili oluyor.


Stres egzamaya zemin hazırlıyor

En büyük organ olan cilt, psikolojik sorunlar nedeniyle de olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Kısa öğle uykusu beyin ve kalbe iyi geliyor

Gün ortasında verilen kısa uyku molaları, bunama ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Ancak bu "şekerlemenin" dozu çok önemli.


Pirola varyantı nedir, belirtileri neler? Pirola virüsü nasıl bulaşır, Türkiye'de görüldü mü?

Yüksek oranda mutasyona uğramış yeni Covid varyantı Pirola, Birleşik Krallık'ta görülmeye başladı. Vakaların hızla artmasının ardından Birleşik Krallık hükümeti sonbahar aşılarını teşvik etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Amerikan Halk Sağlığı Derneği (APHA) Genel Direktörü Georges Benjamin ise, Pirola varyantının diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu ve aşı ile önceki enfeksiyonlardan elde edilen bağışıklıktan kaçma yeteneğinin...


Hangi yaşta hangi sağlık kontrollerini yaptırmalıyız?

Sadece çocukluk döneminde değil, erişkin yaşlarda da sağlığın takip edilmesi yaşam kalitesi, olası hastalıkların erken teşhisi ve kronik hastalıkların takibi anlamında büyük önem taşıdığını belirten Dr. Hizan Nur Bucak Batı, “Düzenli şekilde ve belli aralıklarla sağlık kontrolü ve Check-Up yaptırmak, bir takım sağlık sorunlarının henüz baş göstermeden önlenmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra bazı hastalıklarda da erken tanı konulması, tedavi...


En tazesi bu ay! Ekim ayı sebzeleri nelerdir? Ekim ayında hangi sebzeler yenir?

Ekim ayında tüketilmesi gereken sebzeler mevsiminde en taze sebzeyi tüketmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, ekim ayında hangi sebzeler yenir? İşte mevsiminde tüketim yapmak isteyenler için ekim ayı sebzeleri…


Medicabil’de medikal muhasebecilere özel etkinlik

Medicabil Hastanesi, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Medikal Muhasebeciler Günü'nü organize ettiği kahvaltı ile kutladı.


Tansiyonun ilacı sessizlik! Stres üzerinde sessizliğin 5 muazzam etkisi!

Sessiz kalmanın fiziksel ve psikolojik faydaları yadsınamaz. Sessizliğin yüksek tansiyonu düşürmedeki mahareti de ispatlandı. Peki sessizliğin 5 faydası ne? İşte yanıtı...


Kızılay gönüllüsü kadınlar “sağlık elçisi” oluyor

Kızılay’ın gönüllü kadınları, günümüzün en büyük sorunlarından sağlıklı yaşam bilinci için çalışacak. Ülke genelindeki Kızılay gönüllüsü kadınlar, eğitim aldıktan sonra “sağlık elçisi” olarak farkındalık çalışmaları yürütecek.


100 yaşına kadar yaşamanın sırrı bu besinde gizli! Vücudu dipçik gibi yapıp adeta format atıyor

Vücudu hastalıklara karşı korumak ve her yaşta dinç, dinamik ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için tükettiğiniz her besine dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü yiyecekler sağlığınızı doğrudan etkiliyor. Uzun ömürlü olmak ve hastalıklara karşı güç kazanmak için Japon diyetisyenlerin tavsiye ettiğini bazı besinler var. İşte yiyince ömrü uzatan o besinler...


Beyni genç tutmanın yolları neler?

“Yaşlandıkça tüm organlarımız gibi beynimiz de yaşlanır. Ancak bu süreci yavaşlatmak mümkün’’ diyen Prof. Dr. Uludüz, bunun yollarını açıkladı.


Dikkat: Covid- 19 vakalarında 'deride döküntü' tehlikesi

Covid-19 tanısı konulan kişilerde, halk arasında kurdeşen olarak bilinen "ürtiker" gelişme riskinin görülebildiği, deride kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlerin olması halinde hekime başvurulması gerektiği uyarısında bulunuldu. Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Damado...


Sevgi frekansı ile kalbinizi koruyun

Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kalp hastalıklarına karşı korunmak için modern tıbbın yanında enerji tıbbının da önemli olduğu belirten Kardiyolog ve Biyoenerji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, “Kalp hastalıklarından korunmak için sevgi frekansı yükseltilmeli. Kişi yoga, meditasyon ve ibadet gibi faaliyetlerle spiritüel gelişimini sağlamalı” dedi.


Bilim insanları kanıtladı: Uyuma şekliniz ölüm riskinizi belirliyor

Hem beden hem de psikolojik olarak büyük önem taşıyan uyku hakkında dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Stanford Üniversitesi'nden Emmanuel Mignot'un da aralarında yer aldığı bilim insanları tarafından yapılan çalışmalarda, uyku yaşı ile ölüm riskinin doğrudan bağlantılı olduğu ortaya kondu.


“Miyopinin ilerleme hızı azaltılabilir”

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Umut Can Kurtuluş, çağın sorunu miyopinin gün geçtikçe arttığını vurgulayarak, “Göz sağlığını destekleyecek yiyeceklerle beslenmek, aydınlık ortamlarda vakit geçirmek, gözleri kaşımamak, cisim ya da kitaplara çok yakından bakmamak, cep telefonu ve tablet gibi cihazlarla geçirilen vakti azaltmak miyopinin ilerlemesini engelleyebilir ya da ilerleme hızını azaltabilir” dedi.


insülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli

Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam...


Pulmoner rehabilitasyon ile hayat kalitesi artıyor

Bursa Şehir Hastanesi Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi’ne başvuran kronik solunum hastaları, uzman kadroların gözetiminde yapılan doğru egzersizlerle rahat nefes alıyor.


Her gün ayıla bayıla yiyoruz ama damarları bitiriyor

Kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde soframızdan eksik etmediğimiz patates, bilinçsiz şekilde tüketildiğinde insan sağlığı için oldukça olumsuz sonuçlar doğuruyor.


En güçlü doğal antibiyotik: Kış aylarında bol bol tüketin, salgın hastalıklarla savaşıyor

Son zamanlarda yaygın olan üst solunum yolu hastalıkları sağlığı tehdit etmeye başladı. Solunum yolu enfeksiyonuna neden olan grip salgını başta çocuklar olmak üzere herkeste etkili olabiliyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan vatandaşların yakalandığı ve ağır geçirdiği hastalık, hastanelerde de zaman zaman yoğunluğa neden olabiliyor. Bağışıklığını güçlendirmek isteyenler ise Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden turşuya yöneliyor


Yaşlılık döneminde bedensel ve zihinsel egzersizler yaşam kalitesini artırıyor

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bilgilendirme metni yayımlanarak, "Yaşlılık döneminde uygun, düzenli ve sürekli olarak geçekleştirilecek bedensel ve zihinsel egzersizlerin, bu dönemdeki yaşam kalitesini artıracağı ve kendini iyi hissetme duygusunu olumlu yönde etkileyeceği de unutulmamalıdır” denildi.


Yaşlanmayı anında durduruyor! Derin kırışıklıkları açıyor, ince çizgileri yok ediyor! Bir damlası bile etkili

Doğal yağlar cildinizdeki kırışıklıkları, ince çizgileri ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmanın çözümü olabilir. Cilt bakımında doğal yağlar önemli bir yer kaplıyor. Zira bu yağlar, cildin elastikiyetini artırıyor ve kolajen üretimine destek oluyor. Bu nedenle de cildinizin gençliğini korumanız için en etkili yöntemlerden biri olarak görülüyor. Yaş ilerledikçe hormonal değişiklikler vücudumuzun kolajen ve elastin seviyeleri azalttığı için...


Pilatesle ilgili yanlış bilinenler

Bu yazımda bana en çok sorulan soruları ve pilatesle ilgili yanlış bilinenleri cevaplamak istiyorum soru cevap şeklinde olacak en çok sorulan sorulardan başlıyorum


Prof. Dr. Arif Yüksel: İlerleyen yaşlarda uyku düzeni çok önemli

Medicana International İzmir Hastanesi İç Hastalıkları Yaşlı Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Arif Yüksel, Dünya Yaşlılar Günü'nde yaşlıların sağlıklı bir uyku düzeni ve beslenme alışkanlığına sahip olmalarının önemini vurguladı.


Uzmanı uyardı: Bel ağrısını ciddiye alın

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, toplumda oldukça yaygın görülen sağlık sorunları arasında yer alan bel fıtığına dikkat çekti.


Sırt ağrısı ile gitti Aort damarındaki sızıntıyı başarılı operasyonla durdurdular

Karabük’te 1 yıl önce ‘Akut Aort Diseksiyonu’ tanısıyla acil Asendan Aort Replasmanı yapılan Cemal Soydan isimli hasta sırt ağrısı ile gittiği hastanede başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.


‘Ülkemizdeki duygusal iklim, kırılgan izlenimi vermeye müsait değil’

Ruh sağlığı ve hayata dair zihin açan görüşleriyle tanıdığımız Prof. Dr. Yankı Yazgan gelecekle ilgili olarak kendini ‘umutlu karamsar’ diye tanımlıyor ve “Negatif olasılıkları iyi tartmanız gerekiyor ki asıl gerekeni yapın” diyor. Prof. Dr. Yazgan’a göre kişinin kendi değerini kimin biçeceğine karar vermesiyse bir tercih: “Değerimizi değerbilmezlere ölçtürmek zorunda değiliz.”


Yoğurtla tükettiğinizde faydasını 10'a katlıyor! Girdiği evde kalp krizi olmuyor

Günlük hayatta tüketilen pek çok besinin ve doğal baharatın insan vücudu açısından saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Bu yararlı ürünlerin arasında yer alan sumak, öyle bir tüketim şekline sahip ki başta kalp-damar olmak üzere insan sağlığı açısından saymakla bitmeyecek faydaları barındırıyor.


Bu besinleri sakın çiğ tüketmeyin! Zehir saçıyor

Günümüzde çiğ tüketim oldukça revaçta. Bazı besinlerin çiğ tüketimi sağlık için faydalı olsa da kimi besinlerin çiğ tüketilmesi sağlığı olumsuz etkiliyor hatta ölümlere neden olabiliyor. Peki hangi besinleri çiğ tüketmemek gerekiyor? İşte merak edilenler...


Dr. Ecz. Metin Uyar Erken tanı için genetik test desteği

Yumurtalık kanserlerinin yüzde 70-75’i tanı konduğunda ileri evrelerde oluyor. Ancak artık genetik testlerle bu hastalığın riski hakkında bilgi edinmek mümkün. Ayrıca Olivia adlı çevrimiçi uygulama da yumurtalık kanseri hastalarına ve yakınlarına tedavi sürecinde destek sağlıyor.


Ayakta mantar, koku, nasır bırakmıyor! Doğal çözümü çok basit: 10 dakika ayağınıza sürüp bekletin

Ayak kokusu ve ayak parmakları arasında oluşan mantarlar genellikle bakterilerden kaynaklı olur. Mantar ayaklar gün içerinde çok fazla kapalı ve nemli kaldığı için çok hızlı bir şekilde yayılır. Ayak mantarları dolayısıyla ayak kokusuna da sebep olur. Çoğu insan ayak mantarı ve kokusundan şikayetçidir ve bunun için pek çok çözüm yolları ararlar. Ayak kokusundan, mantardan ve nasırdan şikayetçiyseniz bu habere bir göz atın.


Göz hapsinde olmak ya da olmamak

Kol kola yürürken bir süre bastonumu tutan kızım bana şöyle dedi: “İnsanlar sana nasıl bakıyor şimdi anladım.” Sık sık göz hapsinde olabiliyoruz ama en sık karşılaştığımız sorunlardan biri restoranlarda ilk siparişten sonra personel bulmak.


Tam mevsimi! Bu balığı tüketen kolesterol nedir bilmiyor, demir, magnezyum ve D vitamini deposu

Sonbahar aylarına girince hastalıklar yayılmaya başlıyor. Sürekli yaşanan hava değişimleri hasta ederken kapalı alanların iyice havalandırılmaması hastalıkların bulaşmasına neden oluyor. Hasta olmamak için beslenmenize oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sebeple kışın yenilen yiyecekler sağlık için daha büyük önem taşıyor. Palamut balığı birçok hastalık için mucizevi etkiler sağlıyor.


Uzmanlardan kronik ürtiker hastalarına beslenme uyarısı

Uzmanlar, halk arasında "kurdeşen" olarak bilinen ürtiker hastalığının kronik formunda beslenmenin önemine dikkati çekti.


Aileler dikkat: “Çocuğunuz gözünü kısarak bakıyorsa bir göz hekimine gösterin”

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Suzan Karamete, küçük çocukların görme sorunlarını fark edemediklerine dikkat çekerek, “Aileler genelde çocuklarının ‘gözlerini kısarak bakmaları' şikayetiyle bize geliyor. Çocuk normal görmeyi o şekilde kabul etmiş oluyor ve bu az görme düzeyi okul başarısını etkiliyor” dedi. Dr. Karamete, anne babalara mutlaka çocuklarının rutin göz kontrolünü yaptırmalarını tavsiye etti.


4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü... Köpeklerle kimyamız tutuyor

‘Aşk hormonu’ olarak bilinen oksitosin iyi hissetmemizi sağlıyor, stresi azaltıyor, yaşam kalitemizi ve ağrılara toleransımızı yükseltiyor. Ve köpeğimizin gözlerine bakmak bile bu hormonun seviyesini arttırabiliyor.


Hayat boyu huzurlu olmak için altın değerinde öneriler

Kendinizi iyi hissetmek ve geleceğinizi doğru yönlendirmek için iç huzurunuzu geliştirmeniz gerekir. İç huzur geliştirebilmek için günlük alışkanlıklarınızı değiştirmeye başlamalısınız. Hayata pozitif bakmayı öğrendiğinizde iç huzurunuzu geliştirebilirsiniz. İç huzuru geliştirmenin 6 yolunu Posta.com.tr okurları için derledik.


Hamilelerde diyet içecek tüketimi ile erkek çocuklarda otizm görülmesi arasında bağ olabilir

Bilim insanları, hamilelik ve emzirme döneminde diyet içecek tüketimi ile erkek çocuklarda otizm tanısı arasında bağ olduğunu gözlemledi.


Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri

Yaz mevsimi geride kaldı. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sonbaharla birlikte gün yüzüne çıktı. Bronzlaşan cilt rengini kaybetti, sıcak hava cildi nemsizleştirerek donuklaştırdı. Doğa kendisini yeni mevsime hazırlarken, cilt de kendini yenilemeye hazır hale getirdi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da mevsim geçişlerine uygun, cildi mevsim değişimine hazırlayacak cilt bakım önerilerinde bulunarak önleyici...


Saç check-up’ı ile saçlarınız mercek altında

Yaşla birlikte değişen saç dokusu ve kalınlığı, hava kirliliği, yanlış beslenme veya hormonal bozukluklar saç dökülmesine yol açabiliyor.


Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi

Kartal'da fazla kilolarından rahatsız olan üniversiteli genç, 5 ayda 60 kilo verdi. 21 yaşındaki Yusuf Güzel'i gören yakınları yeni haliyle tanımakta güçlük çekti.


Sağanak bazı illerde hayatı olumsuz etkiledi

Türkiye'nin bazı illerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.


Kovid-19 ‘kurdeşen'i tetikliyor

Kovid-19 tanısı konulan kişilerde, halk arasında kurdeşen olarak bilinen "ürtiker" gelişme riskinin görülebildiği, deride kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlerin olması halinde hekime başvurulması gerektiği uyarısında bulunuldu. Prof. Dr. Ebru Damadoğlu "Şu an viral enfeksiyonlarda artış beklediğimiz bir dönemdeyiz, Kovid-19 da bunlarda...


Eriğin bu faydasını daha önce kimse duymadı

Yeşil erik hem tadıyla hem de sağladığı faydalarla sık sık tüketiliyor. Tam bir C vitamini deposu olarak bilinen yeşil erik, kalsiyum açısından da zengindir. Bu nedenle pek çok hastalığa da iyi geliyor. İşte detaylar…


İlaç gibi hareket! Dilara Koçak yazdı...

Bugün ekim ayının ilk gününe merhaba diyerek uyandık. Ekim ayının ilk haftası Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben de fiziksel aktivitenin vücudumuza olan destekleyici etkisini bir kez daha hatırlatmak istiyorum


Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!

Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını...


Saç diplerindeki kaşıntı, kuruluk ve egzamanın kökünü kazıyor! Gece 1 damla sürmek saç derisini onarıp rahatlatıyor

Saç köklerindeki kuruluk ve kaşıntı son derece rahatsız edicidir. Bu sebeple saç köklerini nemli tutmak ve saç derisini bakımını ihmal etmemek gerekir. Sağlıklı saçlara sahip olmanın yolu saç derisi bakımını düzenli olarak yapmaktan geçiyor. Özellikle egzama ve kepek gibi sorunlarınız varsa bazı doğal yöntemlerden destek olabilirsiniz.


Yoğurt yemek, bir araştırmaya göre sarımsak kokusunu ortadan kaldırabilir

Yeni bir araştırma, doğal yoğurtta bulunan proteinlerin, sarımsak tüketiminden sonra kalıcı kötü ağız kokusuna neden olan sülfür bazlı bileşikleri nötralize etmek için çalıştığını gösterdi. O post Yoğurt yemek, bir araştırmaya göre sarımsak kokusunu ortadan kaldırabilir apareceu primeiro em Tudo do Bem.


Meme kanserinde erken tanı iyileşme oranını arttırıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, “Meme kanserinin erken yakalanması, iyileşme oranını yaklaşık yüzde 95’e çıkarıyor” dedi.


Bilek şişliği olan anne adaylarına uyarılar

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Elif Külahçı Aslan, gebelikte görülen ödem ile ayak bileği şişliklerinin normal olduğunu ancak ani gelişen şişliklerde mutlaka doktora danışmak gerektiğini belirterek anne adaylarını uyardı. Bu şişlikleri önlemek için ise bol su içilmesini, yürüyüş yapılmasını ve sol tarafın üzerine yatılmasını tavsiye etti.


8 kat daha fazla! Şekerlemelere dikkat

Avrupa’ya ihraç ettiğimiz ürünlerde başta şekerlemeler olmak üzere, pastadan keke, sakızdan içeceklere limitin üzerinde yapay renklendirici saptanması soruları da beraberinde getiriyor. Gürkan Akgüneş yazdı...