Gündem

Trending:


Doğum izninin artırılması gündemde: 1 yıla çıkar mı?

Doğum izninin artırılması gündemde: 1 yıla çıkar mı? Habertürkün edindiği bilgiye göre Nüfus Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 27 Mart Perşembe günü ön hazırlık toplantısı yapacak. DOĞUM İZİN SÜRESİ, DÜŞEN DOĞUM HIZI VE KADIN İSTİHDAMI MASADA Toplantıda çalışan kadınların doğum izni süresinin artırılmasına yö...


Koleraktal kanserler Türkiye’de en sık görülen üçüncü kanser

Medstar Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kolorektal kanserin hem dünyada hem de Türkiye'de önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, hastalığın erken teşhis edildiğinde yüzde 90'a varan oranlarda tedavi edilebildiğini söyledi.


Doğal olan normal doğum

bebek açısından avantajları anlatıldı.


Beslenme biçimi ve yaşam tarzı kanser hastalığını tetikliyor

Kanser hastalığına yakalanan veya yakalanma riski yüksek olan bireyler için uzmanlar doğru beslenme ve yaşam tarzına dikkat çekti.


KSBÜ ve Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü’nden kolon kanseri farkındalık etkinliği

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ve Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle "Kolon Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında bilinçlendirme etkinliği düzenlendi.


İyi bir uyku rutini oluşturmak için uzmanından tavsiyeler

Kaliteli bir uyku, yaşam enerjisi, dikkat ve enerjik hissetme üzerinde olumlu etkiler sağlıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, iyi bir uyku düzeninin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, yeni yılda sağlıklı uyku rutininin nasıl oluşturulacağı hakkında bilgi verdi.


Pandeminin üzerinden 5 yıl geçti: Her 10 kişiden 1'i uzun süreli COVID olup olmadığından emin değil

COVID-19 pandemisinin başlamasından beş yıl sonra, birçok kişi hâlâ virüsün uzun süreli yan etkileriyle mücadele ediyor.


Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt lekelerine neden olabilir! Cilt lekelerini önleme yolları

Ciltte oluşan kahverengi lekelerin nedenlerinden bahseden Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, "Güneşe uzun süre maruz kalmak, ciltte kahverengi lekelerin en yaygın nedenidir. Güneş ışınları, ciltteki melanin üretimini artırarak güneş lekeleri (lentigo) veya yaşlılık lekeleri (age spots) gibi kahverengi noktaların ortaya çıkmasına yol açabilir" dedi.


Zirai İlaçlar Kadınlarda Erken Menopoz Riskini Artırıyor

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sebze ve meyveler üzerindeki zirai ilaç kalıntılarının erken menopoz riskini artırdığını belirtti. Kadınların bilinçli beslenmesi gerektiğini vurgulayan Çoksüer, sağlıklı gıda tüketiminin önemine dikkat çekti.


Obeziteyi önlemek için kalori azaltmak yeterli olmayabilir

Obezitenin, vücutta fazla yağ depolanmasıyla karakterize, kronik, ilerleyici ve tekrarlayıcı bir endokrin bozukluğu olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Düğer, “Obezite, sadece kalori alımı ile ilişkili bir dengesizlik olmayıp, hormonal mekanizmaların, sitokinlerin, yaşam tarzı vb. birçok faktörün etkisi ile birlikte ortaya çıkan bir sonuç olarak görülmelidir. Sadece kalori azaltma yöntemi ile obezite ile mücadele etmek, başarısızlıkla da sonuçlanabilir” dedi.


Kalp krizi direksiyonda yakaladı: İki ayrı kaza, iki can kaybı

Girne ve Kilitkaya’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasının kalp rahatsızlığı nedeni ile meydana geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Hamza Duygu, 30 yaşın üzerindeki herkesin, yılda bir kez düzenli olarak kalp Check-Up’ı yaptırması gerektiğini belirtti.


Fitoterapi Uzmanı Dr. Eraslan: Birçok hastalığın sebebi bağırsak tembelliği

Fitoterapi Uzmanı Dr. Mustafa Eraslan, Haberler.com'da Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Kolon hidroterapinin bağırsakları su ile temizleme yöntemi olduğunu belirten Eraslan, birçok hastalığın ana sebebinin bağırsak tembelliği olduğunu söyledi. Romatizmal hastalıkların genetik olmadığını savunan Eraslan, kronik kabul edilen hastalıkların tedavisinin mümkün olduğunu dile getirdi.


Obezitenin neden olduğu başlıca 8 hastalık

Fast food tüketiminin artması, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir risk haline gelen obezite, birçok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır. Obezite, sağlığı bozabilecek aşırı yağ birikimiyle tanımlanan kronik bir hastalıktır.


Nilüfer’de "Çağımızın Vebası Obezite" konuşuldu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği "Çağımızın Vebası Obezite" başlıklı söyleşide, uzman isimler obezitenin sebeplerini ve tedavi yöntemlerini paylaştı.


Bu bir ilk: Yapay kalple 100 gün hayatta kaldı

Avustralya’da bir hasta yapay kalp nakli ile 100 gün hayatta kalarak bir ilke imza attı. Manyetik kaldırma teknolojisiyle çalışan cihaz, sağlıklı bir insan kalbinin doğal kan akışını taklit ediyor.


Bu besinler iştahı bıçak gibi kesiyor! Çocuklarda sağlıklı beslenme nasıl olmalı?

İştahsızlığın çocuklarda sık görülen bir semptom olduğunu belirten Dr. Rıza İnanç, “Öğün aralarında verilen meyve suları, süt gibi gıdalar çocuğun çabuk doymasına ve öğün atlamalarına neden olur. Abur cubur, asitli içecekler ve paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır. Son zamanlarda bu ürünlerin tüketimi, çocuklar arasında artış göstermiştir. Kreş ve anaokulu yetkilileri bu konuda duyarlı olmalıdır” dedi.


Dr. Özer Kavalcıoğlu: Sarı nokta hastalığı çağımızın hastalığıdır

Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, Haberler.com'da Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Sarı nokta hastalığının yaş ilerledikçe arttığını belirten Kavalcıoğlu, sigara, güneş ve kötü beslenmenin hastalığa yol açabileceğini vurguladı. Erken teşhisin önemine dikkat çeken uzman doktor, göz kaybını önlemek için Valeda tedavisinin etkili ve pratik bir yöntem olduğunu ifade etti.


Kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Osteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.


‘Kibrit kutusu kavramı insanlara itici geliyor’

Uzman diyetisyen Nilay Keçeci’nin ‘Yeni Bir Başlangıç’ isimli kitabı yayımlandı. “Her şeyi kısarak diyet yaptığımızda kiloları geri almak kaçınılmaz. Doğru beslenmenin püf noktası porsiyon kontrolü” diyen Keçeci, kitabında sağlıklı kilo vermenin ipuçlarını paylaşıyor.


Kastamonu’da tedavi edilen turna doğaya salındı

Kastamonu'da yaralı ve bitkin halde bulunan turna, tedavisinin ardından doğaya salındı.


Uzmanı uyarıyor: "Hemen acile koşmayın"

Son dönemde gribal enfeksiyon vakalarındaki artışla birlikte, çocuklarında ateş gören ailelerin hastanelere akın ettiği gözlemlendi. Uzmanlar, çocuğun genel durumu iyiyse ve ek bir hastalık öyküsü yoksa, gece vakti acile başvurmanın gereksiz olduğunu belirtti.


Böbrek hastalarına şifa olan hemşire, aynı hastalığa yenildi

Uzun yıllar böbrek hastalarına şifa olan ve kendisi de aynı hastalıkla mücadele eden 38 yaşındaki Sakaryalı diyaliz hemşiresi, geçirdiği böbrek nakli ameliyatının ardından hayatını kaybetti.


Alzheimer 20 Yıl Önceden Geliyorum Diyor! İşte O Belirti...

Bilim insanları Alzheimer hastalığı ve iç organ yağlanması arasında bir ilişki tespit etti. Demans belirtileri başlamadan önce beyinde biriken anormal proteinlerin varlığı Alzheimer riskini 20 yıl önceden haber veriyor. İşte detaylar...


On günde geçmeyen bel ağrısına dikkat

Son zamanlarda en sık yakınılan rahatsızlıklar arasında yer alan bel ağrısı hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, medikal tedaviye rağmen yaklaşık 10 günde bel ağrısında azalma olmayan hastaların bir uzmana başvurmasında fayda olduğunu belirtiyor.


Boş mideye insaflı davranın

Beslenme Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Buket Ertaş Sefer, Aşırı yemek yemek, mide asidinin artmasına ve hazımsızlık belirtilerinin ortaya çıkmasına yol açabilir dedi.


Grip vakaları 3 kat arttı

Influenza A H1 tipi grip hasta sayısının aralık ayına göre 3 kat artış gösterdiğini belirten Manisa Celal Bayar Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Havlucu, çocuk ve risk grubunda yer alan kişilerin çok daha dikkatli olmaları gerektiğini, iyileşme süresinin 1-2 haftaya kadar uzayabildiğine dikkati çekerek uyarıda bulundu.


Yemiş otu: Doğal bir şifa kaynağı

Yemiş otu, kanserle mücadelede güçlü bir destek sunarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Zengin antioksidanlar ve besleyici bileşenlerle dolu bu doğal şifa kaynağı, sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir bitki olarak öne çıkıyor.


Pankreas kanseri ile mücadele eden Tanyeli entübe edildi... Oğlundan ilk paylaşım

2,5 senedir pankreas kanseri ile mücadele eden ve dün akşam durumu ağırlaşan Tanyeli, entübe edildi.


İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti! Kabızlığın doğal çaresi: Kaşık kaşık tüketenin bağırsakları tıkır tıkır çalışıyor!

Lif açısından zengin besinlerin az tüketilmesi, yeterli oranda su içmemek, hareketsiz yaşam tarzı ve bazı ilaçlar kabızlığa neden olur. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bağırsak dostu bir tarif verdi. İşte detaylar…


Yemeklerinize zencefil ve zerdeçal ekleyin! İşte güçlü bağışıklık için 10 etkili yöntem

Soğuk algınlığı, grip, sinüzit, larenjit, farenjit… Sonbaharın gelmesiyle birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı bile! Sıcaklıkların azaldığı sonbahar aylarında vücut metabolizmasının ana görevi vücut ısısını stabil tutmak oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, hastalıklara karşı direnç kazanmamız için bağışıklık sistemimizi mutlaka güçlendirmemiz gerektiğine dikkat çekerek, sonbaharda bağışıklığımızı güçlendiren 10 beslenme önerisini açıkladı.


Ekmeği dondurmak onu daha sağlıklı hâle mi getiriyor?

Son dönemdeki birkaç TikTok içeriğinde, ekmeği dondurmanın aslında onu daha sağlıklı hâle getirdiği gündeme geldi. Bunlardan bazıları iddiaları destekleyen araştırmaların olduğunu belirtiyor.


Beyniniz gelişiyor! Yapmanız gereken 8 şey var

Beyninizi günlük hayatta yapacağınız aktivitelerle geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Çok kolay ve bir o kadar da faydalı 8 adımda daha sağlıklı bir beyne sahip olun! Detaylar haberimizde.


Kemikleriniz için şifa kaynağı: İşte sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler!

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aybars Kıvrak, sağlıklı kemikler için beslenme önerilerinde bulundu


Bahar aylarındaki göz alerjisi görme kaybına yol açabilir

Bahar aylarında polen seviyelerinin yükselmesi sebebiyle alerjiye yatkın insanlar için rahatsız edici sıradan gibi görülen göz alerjisi, görme bozukluğu ya da görme kaybına sebep olabiliyor.


Prostat yaşamı tehdit ediyor

Vücudun diğer organlarında olduğu gibi prostat bezinde hücresel düzeyde anormal büyüme ve çoğalma iyi huylu (BPH) ve kötü huylu (prostat kanseri) olabiliyor. BPH’nin yaşamı tehdit edici olmadığı gibi vücudun diğer bölgelerine de yayılım (metastaz) göstermediğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yitgin, prostat kanserinin metastaz yapabildiğinin ve yaşamı tehdit edebileceğinin altını çizdi.


Şenol Kalyoncu Metabolizmaya ufak dokunuşlar büyük değişiklikler yaratır mı?

Sevgili Hürriyet okurları…Yeterli ve dengeli beslenmenin, uzun ve sağlıklı yaşamın temellerinden biri olduğunu biliyoruz.


Bahar alerjisi okul ve iş başarısını olumsuz etkiliyor

Op. Dr. Bahattin Mercan, bahar aylarıyla birlikte artış gösteren mevsimsel alerjiye dikkat çekti.


Mide boşalmasını geciktiriyor! İşte Ramazan’da uzun süre tok tutan 8 güçlü besin

Bazı besinler mide boşalmasını geciktirerek ve iştah düzenleyici mekanizmaları destekleyerek daha uzun süre tok kalmamıza yardımcı olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, oruç tutarken tok kalmanıza yardımcı olan 8 güçlü besini ve nasıl tüketmeniz gerektiğini anlattı.


Metabolizmayı hızlandırmak için 7 yöntem

Metabolizma, yediğiniz yiyeceğin enerjiye dönüştürülmesini, nefes alma ve kan dolaşımı gibi işlevlerin etkinleştirilmesini içeren bir süreç olarak biliniyor. Yani metabolizma, yağ yakmada önemli bir rol oynar. İşte, metabolizmayı hızlandırmayı sağlayan 7 yöntem...


Diş Temizliği: Sağlıklı gülüşler için neden önemli?

Diş temizliği, yalnızca estetik bir gülüşe sahip olmak için değil, aynı zamanda diş ve diş eti sağlığını korumak için de kritik bir işlemdir. Ancak halk arasında yanlış bilinen bir inanış var: “Bir kez diş taşı temizliği yaptırırsan, artık hep yaptırman gerekir.” Oysa bu doğru değildir. Diş yüzeylerinde zamanla biriken plak ve tartar, fırçalama ve diş ipi kullanımına rağmen tamamen temizlenemez. Bu durum, diş eti hastalıklarına ve çürüğe yol...


Sigarayı bırakmanızı sağlayacak 10 etkili yöntem

Sigarayı bırakmak sadece fiziksel sağlığınızı değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlığınızı da olumlu yönde etkileyebilir. İşte, sigara içme isteğine direnmenin 10 yolu…


Vücuttaki enfeksiyonla savaşıyor, kolesterolü düzenliyor!

Sarımsağın faydaları say say bitmiyor. Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti.


Tiroidi tetikleyen sebze! Karadeniz'de yetişiyor, çorbası da var

Karalahana faydalı sebzelerden biri. Ancak aşırı tüketimi karalahananın risklerini ortaya çıkarıyor. Peki karalahana kadınları nasıl etkiliyor?


HPV Enfeksiyonu Serviks Kanserinin Sebebi

Uzmanlar, serviks kanserinin en önemli nedeninin HPV virüsü enfeksiyonu olduğunu vurguladı.


En zararlı yağ seçildi! Ömür törpüsü, yıllarca kandırılmışız

Yağlar yemekleri pişirmek için sıklıkla kullanılır. Yağlar sağlıklı veya sağlıksız olabilir. Yapılan yağ araştırmasının sonucunda neler var? Kanser riskini artıran yağ hangisi?


Üreme şikayetlerinde ‘endometriozis’e dikkat

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ayşe Dişli Gürler, endometriozis hastalarının sıklıkla ağrı şikayeti ile kendilerine başvurduklarını belirterek, hastalığın yapışıklığa bağlı tüplerde tıkanmalara yol açarak üreme şikayetlerine de sebep olduğunu söyledi.


İlk belirti kavanoz kapağı açamamak! O hastalık kadınlarda daha fazla görülüyor

Kemik erimesi kadınlarda daha sık görülüyor. Kemik erimesini nesneyi tutamamak veya diş arasındaki boşluklar ele veriyor. Peki kavanoz açamamak kemik erimesi işareti olabilir mi? İşte yanıtı...


Beyninizi genç tutun! İşte beyin çürümesini engelleyen 9 alışkanlık

Sosyal medyada geçirilen saatler, zamanla dikkat eksikliği, hafıza kaybı ve zihinsel yorgunluk gibi sonuçlara yol açıyor. Peki beyin çürümesi nasıl engellenir?


Obezite ve depresyon birbirini tetikler mi?

Op. Dr. Türker Karabuğa, obezite ile depresyon arasında güçlü bir ilişki olduğunu ortaya koyan araştırmalar olduğunu belirterek, bu iki hastalık arasındaki ilişki ve tedavi seçenekleri hakkında önemli bilgiler verdi.


Vitaminler neden harflerle isimlendiriliyor?

İnsan yaşamında hayati önemi bulunan vitaminler, tarihsel süreçte farklı gerekçelerle harflerle isimlendirildi.