Yaşam

Trending:


Doğanın en ucuz şifa kaynağı: Demir eksikliği ve saç dökülmesinin çaresi

Saç dökülmesi, kansızlık, grip ve düşük bağışıklık gibi hastalıklar yaşam kalitesini düşürür. Sağlık komplikasyonlarına neden olan bu sağlık sorunlarının en etkili şifa kaynağı andız pekmezidir. Saçlarına iyi gelen içeriklerden oluşan doğal maskeler, saçlarının güçlenmesine ve onarılmasına yardımcı oluyor.


Kabuğu cilde suyu saçlara! Nişasta deposu sebze hem ucuz hem etkili

Patates kabuğu cilt yüzeyine doğrudan etki eder. Özellikle lekeleri açar. Peki patates kabuğu kürü nasıl uygulanır? İşte yanıtı...


Kanınızdan gelen sağlıkla şifa bulun

Kişinin kendi kanıyla iyileşmesine imkan veren PRP tedavisi ile ilgili önemli bilgiler veren Dr. Erhan Özfidan, “Son zamanlarda PRP tedavisi birçok hastalıkta kullanılmakta. Özellikle eklem ağrıları gibi şikayetleri olanlar için PRP yapılmasını öneririm” dedi.


İşlenmiş gıda tehlikesi: Bu besinler bağırsak kanserini tetikliyor! Bağırsak kanseri belirtileri

Tüm dünyada her yıl martta kutlanan "Kolon Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri hakkında konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Arslan, "Tüm dünyada en sık görülen üçüncü kanser türü olan kolorektal kanser, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık. (Sabah)


Kaygı ile başa çıkamıyor musunuz? Bu stratejileri deneyin

Derin kaygı, baş dönmesi ve ishalden nefessiz kalmanıza neden olan kalp çarpıntısına kadar birçok durumu tetikleyebilir ve bu belirtiler gerçekten kötü bir şeyler olacağı korkusuna neden olabilir. Bu belirtilerin tehlikeli olmadığını bilmeli ve başa çıkmayı öğrenmelisiniz. Doç. Dr. Halit Yerebakan yazdı... (Sabah)


Şap virüsünü inaktif etmek mümkün:En az 70 santigrat ve 30 dakika

Türkiye’nin farklı illerinde hayvanlarda görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle merak konusu olan et ve süt tüketimine dair Prof. Dr. Canan Hecer uyarılarda bulundu. Hecer, et ve süt ürünlerinin her ihtimale karşı en az 70 santigrat derecede 30 dakika pişirilmesi gerektiğini vurguladı.


Geçmeyen öksürüğe dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, öksürüğün en sık şikayet edilen rahatsızlıkların başında olduğuna dikkat çekerek, uzun süren ve azalmayan öksürük varsa hekime başvurulmasını gerektiğini belirtti.


Bilim insanları, yapay zekayla 30 gün içinde kanser tedavisi geliştiren yöntem buldu

Bilim insanları, yapay zeka yardımıyla 30 gün içinde kanser tedavisinin uygulandığı bir tedavi yolu geliştirdi. Bu yöntem bir hastanın hayatta kalma oranını tahmin edebiliyor. View on euronews


Bağlılık sorunu olan erkekle nasıl başa çıkılır?

Kadınların, ilişkilerde erkek arkadaşlarıyla bağlılık yaşadığı pek çok sorun var. Bu durum ilişkiye güvenmenize ve sağlıklı bir ilişki sürdürmenize engel olabilir. Bağlılık sorunu olan bir erkekle birlikte olmak kendinizi hüsrana uğramış ve kafası karışmış hissettirebilir. Hayatınızdaki erkeğin bağlılık sorunu olup olmadığını anlamak için bu ipuçlarına bir göz atın.


Oruç tutarken tatlı tüketimine dikkat!

Ramazan ayında vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlü tutmak için sahur ve iftarda sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında beslenme için önemli uyarılarda bulunuyor. Sahurda protein içeriği yüksek olan yumurta ve peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor. Ramazan ayında doğru ve sağlıklı beslenmek için bu önerilere mutlaka göz atın.


İçtiği karışım yüzünden cildi maviye dönüştü... 'Şirin baba Paul' yeniden dünya gündeminde...

Bir reklamda gördüğü karışımı hazırlayarak hastalıklarını tedavi etmeye çalışan ve bunun sonucunda cilt rengi maviye dönüşen Paul Karason ölümünden yıllar sonra yeniden dünya gündeminde...


Sinüzite karşı uzmanlar uyarıyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Akif İşlek, “Tıbbi tedavi ya da cerrahi girişimlere rağmen, sinüzitin 12 hafta veya daha uzun sürmesi halinde ‘kronik rinosinüzite’ dönüşebilir” dedi. Doç. Dr. İşlek, alerjilerin sinüzitin tetikleyicisi olduğuna dikkat çekti.


"Burun delikleri aynı ve eşit olmaz"

Rinoplasti sonrası burun deliklerinin 2 açıdan incelendiğini belirten Prof. Dr. Erkan Soylu, “Burun deliklerimizin tamamen aynı veya eşit olması söz konusu değildir. Burun deliklerimiz için önemli olan içinden sağlıklı olarak nefesin geçmesi ve normal yaşama pozisyonunda dikkat çeken belirgin asimetri olmamasıdır. Aksi halde kafamızı kaldırıp aynaya baktığımızda hiçbirimizin burun delikleri aynı veya eşit olmaz” dedi.


Modern çağın alışkanlığı: Hareketsizlik! 8 saatten uzun süre oturmanın 5 zararı

Modern çağ herkese kolaylıklar getirirken bir yandan sağlığı da olumsuz etkiliyor. Pek çok iş, teknolojik cihazlar sayesinde kısa sürede yapılabiliyor. Televizyon, tablet gibi cihazlar eğlenceyi ayaklara kadar getiriyor. İş hayatında da pek çok şey hareket etmeden yapılabiliyor. Fakat araştırmalara göre, 8 saatten uzun oturmak, sağlığa sigara içmek kadar zarar veriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hasan Nasrallah, hareketsiz kalmanın zararları hakkında bilgi verdi.


Regl uyku düzenini neden ve nasıl etkiliyor?

Uykunun yaşamımızda ne kadar önemli olduğunu özellikle de uykusuzluk çektiysek hepimiz biliriz. Uykusuzluk, gece boyunca uykuya dalma veya uykuda kalma zorluğudur. Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu özellikle kadınların en sık karşılaştıkları adet problemleri ve uyku düzensizliği konusunda merak edilenleri sizler için anlattı.


2017'de Tuzla'da kanalizasyona dökülen kimyasalın Parkinson'a yol açabileceği ortaya çıktı

2017 yılında İstanbul Tuzla'da kanalizasyona kaçak olarak dökülen trikloroetilen isimli kimyasal maddenin, parkinson hastalığının en önemli sebeplerinden biri olduğu tespit edildi.


Seyiren gözlerin 3 nedeni! Sağlık alarmı olabilir

Göz seyirmesinin stres kaynaklı kasılmalarla yakından ilgisi var. Gün içerisinde göz seyirmesi gergin hissettirebilir. Peki bu sorunun alt yapısında neler yatar? İşte yanıtı...


Profesörden kadınlara “40 yaş” uyarısı

Kadınlarda progestron desteğinin ne zaman alınmaya başlanması gerektiği konusunda bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Tayfun Alper, “40 yaşını geçen her kadının bilmesi gereken, önündeki yıllarda önce progesteron dengesizliğinin artacağı, sonrasında ise her iki hormonun (östrojen ve progesteron) da yetersizliğinin yaşanacağı gerçeğidir. Bu durumda kişinin kendisi için yapabileceği en önemli adım, fazladan östrojen yükünü artıran dış etkenleri...


Sofraların baş tacı! Yiyen doktor yüzü görmüyor

Ramazan ayında sofraların baş tacı olan hurma, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir. Hurmanın besin değeri yok yüksektir. Yüksek miktarda lif kaynağı olan hurma, demir açısından da yüksektir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Hurma yiyerek vücudunuzun direncini ve enerjisini artırabilirsiniz. Şeker, protein, lif ve farklı yağlar başta olmak üzere birçok vitamini içerisinde barındıran hurma, bağışıklığı adeta çelik gibi...


Bu besinlerden uzak durun! Ömrünüzden 20 yıl götürüyor

Dünyaca ünlü dermatolog Dr. Michele Green, çok sık tüketilen ve oldukça zararlı olan besinleri açıkladı. Michele Green'in açıklamasına göre bu besinleri tüketenlerin erken yaşlanma ile karşı karşıya olması kaçınılmaz.


Yaz öncesi güzel bir cilde sahip olmak isteyenler dikkat

Cilt Uzmanı Ahmet Akın, bahara sayılı günler kala cildin derinlemesine temizlemenin tam zamanı olduğuna dikkat çekti. Cildin yaza hazırlanması için dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Akın, “Güzel bir cilde sahip olmak için vücudumuzun yeterli vitamin ve minerale sahip olması gerekir” dedi.


Van’da konuşma güçlüğü yaşayan hastalar tedavi ediliyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan Dil ve Konuşma Terapisti Polikliniğinde halk dilinde ‘kekemelik’ ve ‘peltek’ gibi konuşma güçlüğü rahatsızlığı bulunan hastalar tedavi ediliyor.


“Ergoterapistlerin afet yönetiminde rolü önemli”

Yaşanan felaketlerin bir sonucu olarak, hayatta kalan birçok bireyin, anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu da dahil olmak üzere zihinsel ve işlevsel problemler yaşanmasının muhtemel olduğunu belirten Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Aybüke Ersin, depremin ardından günlük rutinlerini gerçekleştirmekte zorlanan bireylerin günlük rutinlerine ve sosyal katılımlarına geri dönmelerine yardımcı olmak için, ergoterapistlerin deprem sonrası...


Hareketi ihmal etmeyin!

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının zengin ve kalorisi bol olması kilo almaya sebep olabiliyor. Hatta bunun dışında sağlığımızı tehdit edebiliyor. Peki, Ramazan ayı boyunca beslenmede nelere dikkat edilmelidir? Diyetisyen Gülçin Işık, sizler için anlatıyor.


Nöbet geçiren epilepsi hastasına nasıl yaklaşılmalı? Sakın bunu yapmayın

Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, epilepsi hastalarının yeteri kadar uyuması, beslenmesine dikkat etmesi, ilaçlarını düzenli kullanması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Arslan, epilepsi nöbeti geçiren kişiye yardım ederken çenede kilitlenme varsa açmaya çalışmamak; kasılma ve çırpınmaların önlenmesi için hastayı sıkmamak gerektiğini vurguladı.


Bu meyvenin besin değeri 100 meyveye bedel! Kendisi küçük faydası büyük vitamin deposu

İğde oldukça özel ve sağlıklı bir meyve. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan kansızlığa çok iyi gelir. Günde bir avuç iğde tüketmek bağışıklığı güçlendiriyor. İşte iğdenin faydaları...


Araştırma: E-sigara 240'tan fazla kimyasal madde barındırıyor

Raporda, nikotin içeren e-sigaraların kullanıcılarının da nikotinin kendisinden zehirlenebileceği belirtildi


Çileği sakın böyle yemeyin! Karaciğere olan bu zararını kimse bilmiyor

Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan çilek yanlış tüketildiğinde sağlığımızı ciddi oranda riske atıyor. Peki, çileği nasıl tüketmemiz gerekiyor?


Gulik olarak bilinen çiriş otu tezgahlarda yerini aldı

Gulik olarak bilinen çiriş otu tezgahlarda yerini aldıTUNCELİ Tunceli'de halk arasında gulik olarak bilinen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı. Gulik olarak bilinen çiriş otu tezgahlarda yerini aldı TUNCELİ Tunceli'de halk arasında gulik olarak bilinen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı. C vitamini açısından zengin, bağışıklığı güçlendirici özelliklerinin yanı sıra idrar yolu enfeksiyonlarının hızlı geçmesine yardımcı olan gulikin kilosu 25 liradan alıcı buluyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde doğada kendiliğinden yetişen ve faydalı bir bitki olarak bilinen gulik, Tunceli'de tezgahlardaki yerini aldı. Mart ayının ortalarından itibaren başta Ovacık, Nazımiye ve Pertek ilçeleri olmak üzere taşlık ve çalılık alanlardan toplanan gulik, temizlenip yıkandıktan sonra tezgahlara dizilerek alıcıların beğenisine sunuluyor. Yumurtalı kavurması, çorbası, sulu yemeği, pilavı ve böreği yapılan gulik, doğal antibiyotik olarak da nitelendiriliyor. Haber hbrlr1.com/cwbcccblkfkckl


Tedbirler şap hastalığın yayılmasını önlüyor: O ilde aşı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı

- Tedbirler şap hastalığın yayılmasını önlüyor: O ilde aşı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek: "Çankırı'da aşı çalışmalarımız yüzde 80 oranında bitmek üzere" Büyük bir bölümünde hayvan yetiştiriciliği yapılan Çankırı'da alınan tedbirler... - Tedbirler şap hastalığın yayılmasını önlüyor: O ilde aşı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek: "Çankırı'da aşı çalışmalarımız yüzde 80 oranında bitmek üzere" ÇANKIRI - Büyük bir bölümünde hayvan yetiştiriciliği yapılan Çankırı'da alınan tedbirler ve aşı çalışmaları sayesinde şap hastalığının yayılması önlendi. Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Çankırı Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çendek, "Ülkemizde ve ilimizde yapılan bu yasaklar hem üretici anlamında hem tüketici anlamında ilerleyen zamanlarda bir rahatlık olacaktır" dedi. Haber hbrlr1.com/cwbccfwdkfkckl


Yüksek motivasyonla önce kanseri yendi sonra işini büyüttü

Meme kanserini, motivasyonunu yüksek tutup çalışarak yenen 41 yaşındaki Şükran Kulaçoğlu, organizasyon işinin yanına çiçekçiliği de ekleyerek hedef büyüttü.


Ezber bozan kolesterol-zeytinyağı gerçeği! Prof. Dr. Yörükoğlu: Yağlanmayı bitiren 3 yöntem var

Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr -Dönem dönem mücadele ettiğimiz fazla kilolarımızdan yani dolayısıyla yağlarımızdan kurtulmanın sayısız yolu olduğu ifade ediliyor. Ancak öncesinde vücudumuzdaki yağlarla barışmamız gerektiğini bilmemiz önemli. Korkulu rüyamız haline gelen yağlarımız gerçekten düşünüldüğü kadar kötü mü ya da bir başka deyişle vücudumuzdaki yağların hepsi bizim için zararlı mı? Araştırmalar, vücudumuzdaki yağları yakmak için...


Vitamini kabuğunda gizli! Sakın çöpe atmayın

En sık tüketilen sebzelerden biri olan patates, zengin mineral ve vitamin içeriğine sahip. Vitamin ve mineral deposu olan bu muhteşem sebze kabuklarıyla birlikte tüketildiğinde adeta mucizeler yaratıyor. Lezzetiyle herkes tarafından sevilen patates vücut sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor.


Yoğun programı olan kişiler için kolay cilt bakımı ipuçları

Sağlıklı ve genç görünen bir cildi korumak için iyi bir cilt bakımı şarttır. Cildin sert ortamlardan korunmasına , erken yaşlanmanın önlenmesine ve cilt hastalıkları gelişme riskinin azaltılmasına yardımcı olur. İyi cilt bakımı aynı zamanda cildi nemlendirir. Hatta cilt tonunun daha eşit olmasına yardımcı olur. Ek olarak, iyi bir cilt bakımı özgüveninizi geliştirmenize yardımcı olabilir ve görünümünüze karşı daha olumlu bir tutum sergilemenizi...


İlaç kullanımlarında tüketilen besinler risk oluşturabilir

Besin ve ilaç etkileşimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, ilaçların çok sayıda etkileşime maruz kalmasının büyük riskler oluşturduğunu belirterek, bazı ilaçların kullanımında tüketilmemesi gereken besinlere dikkat çekti.


Adım Adım Sağlık (19 Mart 2023)

Günlük hayatın içinde sağlık hepimiz için önemli... Sağlığımızı korumak için neleri doğru yapıyoruz, hangi konularda daha bilinçli olmalıyız? Prof. Dr. Murat Aksoy ve İpek Dağıstanlı’nın moderatörlüğünde “Adım Adım Sağlık” pazar 16.15’de NTV’de izleyici karşısına çıkıyor.


Dr. Gökhan Atakan: "FDA, amalgam dolguların zararlı olabileceğini kabul etti"

Cıva içeren amalgam (metal) diş dolguları, 150 yılı aşkın süredir birçok ülkede hastalara uygulanıyor. Uzman Diş Hekimi Dr. Gökhan Atakan, bu dolguların zararlı olabileceğini ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA’nın da kabul ettiğini dile getirerek, "Son çalışmalarda çarpıcı sonuçlar elde edildi. Özellikle hamilelerin dikkat etmesi gerekiyor” dedi.


Yazın ter kokusunu önlemenin yolları

Yaz mevsimi geldiğinde sıcak havalar sebebiyle çok sık terlersiniz. Sürekli terlemek bazen etrafa kötü kokular yaymanıza sebep olur. Ter kokusunu tamamen ortadan kaldırmak için koltuk altı bakımınızı önemsemeniz gerekir. Koltuk altlarınızı sık sık, ideal olarak günde iki kez yıkamak onları temiz tutmanın iyi bir yolu olsa da, çukur bölgeyi pürüzsüz ve taze tutmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları var.


Down sendromlu çocuklar kahvaltıda buluştu

Ordu’da, ‘21 Mart Down Sendromlular Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi. Programda down sendromlu çocuklar, eğlenceli vakit geçirdi.


Doktor ilaç yazmayınca kendini yaktı

Bursa’da doktora ilaç yazdırmak isteyen ancak doktorun yazmaması üzerine öfkelenen ve hastanede kalan evsiz kişi, kendini yaktı. Yanan evsizi ise güvenlik görevlileri söndürdü.


Şap hastalığına karşı alınan önlemler devam ediyor

Afyonkarahisar’da şap hastalığına karşı önlemler alınmaya devam ediyor.


Ramazan’da iftar ve sahur beslenmesi

SAMSUN (İHA) – Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda çok yemek yerine doyurucu değeri yüksek proteinli ürünlerin tüketilmesinin daha doğru olduğunu söyledi.


Uzmanı uyardı: İfade edilemeyip, bastırılan duygulara dikkat

Öfke ve diğer negatif duyguları bastırma, aşırı kibar iyi insan olma çabası gibi kişilik özelliklerinin, kanser hastalarında ortak olarak görülebilen psikolojik faktörler olarak tespit edildiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Psikoterapist Dr. Selin Yurdakul, “İfade edilmeyen ve bastırılan duygular uzun vadede kronik strese sebep olur” dedi.


Şirin baba olarak ünlendi: Kocakarı ilacı içtikten sonra ten rengi maviye döndü

Çeşitli sağlık sorunlarını, halk arasında 'kocakarı ilacı' olarak bilenen çeşitli karışımlarla kendi kendine tedavi ettikten sonra cildi tamamen maviye dönen bir adamın görüntüleri, ABD'li bir ailenin mavi tenle yüzyıllardır süren mücadelesini anlatmasının ardından yeniden viral oldu. Karason'un hikayesi bilim insanları tarafından önerilmeyen ve kulak dolma bir şekilde yapılan tedavilerin ne kadar tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini ortaya koyuyor.


Serbest T3 nedir? Tiroid hormonları nelerdir?

T3 hormonu ve T4 hormonu insan bedenindeki enerji ve metabolizma hızlarını dengelemekle görevlidirler. Tiroid bezinin yetersiz çalışması, fazla çalışması, otoimmün tiroid hastalıkları ve tiroid kanserlerinde bezin çalışma durumunda ortaya çıkan aksaklıklara bağlı olarak T3 ve T4 hormonlarının düzeyleri normal aralıkların dışına çıkabilir. Peki tiroid fonksiyon testleri nelerdir ve hangi durumlarda yapılır?


İlaca dirençli bir mantar hastalığı ülkede yayılmaya devam ediyor!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Kurumu dün basın açıklaması yaparak ilaca dayanıklı Candida Auris adlı bir mantar hastalığının sağlık kurumlarında yayılmaya devam ettiği konusunda uyardı.


Ramazan’da mide sorunu yaşamamak için uzman önerileri

Ramazan ayında sahurdan hemen sonra yatılmasının doğru olmadığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sami İslamoğlu, “Sahur yemeğinden hemen sonra yatılmaması ve belirli bir süre ayakta kalınarak fiziksel aktivite yapılması önemlidir. Sahurda sonra hemen yatılırsa reflü semptomlarının artması, gaz ve şişkinlik oluşumu gibi sorunlar gözlenebilmektedir” dedi. İç Hastalıkları (Dâhiliye) Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sami İslamoğlu, Ramazan ayını sağlıklı geçirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.


5 yıl ömrü uzatan kaliteli uykunun 5 özelliği! Harvard Üniversitesi araştırdı

Kaliteli uyku sağlığı pekiştiriyor ve insan ömrünü uzatıyor. Harvard Üniversitesi'nin yapmış olduğu çalışmada kaliteli uykunun özellikleri sıralandı. İşte detaylar...


Bel kırıkları tedavi edilebilir

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet İbrahimoğlu, bel kırıkları hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.


Diyetisyen Sümeyye Korkmaz’dan Ramazan’da beslenme uyarısı

Kütahya'da diyetisyen Sümeyye Korkmaz, sahur ve iftarda sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.