VüCUTTAKI NIKOTINI SöKüP ATAN 5 BESIN! SIGARA IçENLER HAFTADA 3 KEZ BU BESINLERI TüKETMELI

Sigara içmek akciğerlere ve solunum sistemine ciddi zararlar verir. Nikotin temizleyici besinler içerisinde bol miktarda vitamin bulunur. Peki hangi besinleri özellikle sigara tüketenler yiyip içmeli? İşte detaylar...

Sigara içmek sağlığa çok fazla zararlıdır. Sigaranın zararlarını atmak için egzersiz yapmalı ve sağlıklı beslenilmeli. Peki nikotin temizleyici gıdalar neler?

NİKOTİN TEMİZLEYİCİ GIDALAR

Kivi özelikle içinde bol miktarda vitamin barındıran kıymetli bir meyvedir. Bol bol kivi tükettikten sonra göreceksiniz ki vücudunuzda biriken nikotinler zamanla azalacaktır. Carcinogenesis'te yapılan bir araştırmaya göre, kivinin yalnızca DNA'da oluşabilecek oksidatif zararı sınırlamakla kalmayıp, aynı zamanda hücresel onarımı harekete geçirdiği gözlenmiştir.

Bal kabağı sigara içenlerin vücudunda biriken nikotinin atılmasında önemli bir rol oynar.

Isırganda müthiş yoğunlukta bir demir içeriğinden bahsedebiliriz. Vücudun dezenfekte edilmesi adına ısırgan etkili bir rol oynar. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

Muhteşem bir demir ve folat kaynağı olan pancar, önemli nikotin düşmanı besinlerinden biridir.

Havuç vücuttaki nikotinin dışarı atılmasında büyük pay sahibi. Nikotin bilindiği üzere cilde ciddi zararlar getirir. Havuç suyunun bilhassa cildi yenileme noktasında somut faydaları olacaktır.

2023-06-09T15:04:21Z dg43tfdfdgfd