TV Video

Trending:


incitaneleri12

incitaneleri12


Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehliyet alamayacağı ve ehliyetini yenileyemeyeceği iddiası manipülasyon”

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kara Yolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığı iddialarını yalanlayarak, uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehliyet alamayacağı ve ehliyetini yenileyemeyeceği iddiasının manipülasyon içerdiğini bildirdi.


Sağlıklı yaşam için dedeler ve torunlar sporda buluştu

Çorum’da sağlıklı bir yaşam için çocuklar aile büyükleriyle sporda buluştu.


Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz”

Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi.


Şok diyet şiş göbekleri süzüyor! 2 günde 2 kilo verdiren liste

Kısa ama etkili diyet programları zayıflamaya yardımcı olabiliyor. Yağdan verdiren bu diyetler sayesinde vücut detoks ile temizleniyor. İşte 2 günde 2 kilo verdiren diyet programı...


Vücuda yapışan kenenin başının ezilmesi virüsün kana bulaşmasını hızlandırıyor

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, kene vakalarının bahar aylarının gelmesiyle artacağına dikkat çekerek; vatandaşlara uyarılarda bulundu. Toker; vücuda yapışan kenenin başının ezilmesinin virüsün kana bulaşmasını hızlandırdığını söyleyerek; "Vücudu kapatan uzun kollu ve uzun bacaklı giysiler, mümkünse çizme, değilse paçaları çorabın içerisine koyma gibi koruyucu...


Touch Fragman

Touch Fragman


Başka hastalıklarla karıştırılıyor! Yediklerinize dikkat: Baş ağrısı, yorgunluk ve halsizliğin nedeni bu olabilir

Batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen gıda intoleransı, teşhis konulup tedavi edilmediğinde kişinin hayat kalitesini önemli oranda düşürüyor. Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Bilge Özel, toplumda en çok görülen gıda intoleranslarından biri olan histamin intoleransının her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebilmesine rağmen daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünün belirtti.


Uzmanı uyardı: 10 km uzaklıktaki yetiştiriciyi bile etkiliyor

Arıcıların kovanlarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiği belirtilerek, Amerikan Yavru Çürüğü hastalığının 10 kilometre uzaklıktaki arı yetiştiricilerini de tehdit ettiği uyarısında bulunuldu. Hastalığın hızla yayılabildiği ve arıcıların ciddi kayıplarla karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Ayrıca, arıcıların yeni arı kolonileri alırken dikkatli olmaları ve sağlıklı koloniler seçmeleri gerektiği vurgulandı.


Yeni yayılan bir virüs, dünyanın çikolata arzını yok ediyor

T24 Dış Haberler Küçük bir böceğin yaydığı bir virüs, Batı Afrika'daki kakao ağaçlarını yok etmeye başladı. Sıcak iklimlerde gelişen tüylü bir böcek olan unlubitler tarafından yayılan virüs, ekolojik açıdan dünyadaki "en yıkıcı" virüslerden biri olarak tanımlandı. Virüs, dünyanın en büyük ikinci çikolata üreticisi olan Gana'da 50 bin hektarlık kaka...


1 ayda karın kası yapmak mümkün mü? Yaz geliyor, plajda tüm gözler üzerinizde olacak

Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermek için dengeli bir diyet programına sadık kalınması gereklidir. Düzenli egzersiz ve hareketli yaşam tarzının yanı sıra, porsiyon kontrolü ile su tüketimi de önemlidir. Yaz yaklaşırken birçok kişi daha fit görünmenin yollarını araştırıyor. Peki, kısa sürede karın kası yapmak mümkün mü? Uzmanların açıkladığı unsurlara dikkat ederseniz bu yaz plajda tüm gözler üzerinizde olacak.


Sevgilisinin boğazından bıçakladığı kadın 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Kırıkkale'de tartıştığı sevgilisi tarafından boğazından bıçaklanarak ağır yaralanan kadın, 20 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


“Porsiyonum küçük, ideallerim büyük”

Uzmanlar, diyetisyenin temel görevinin, insanların sağlıklarını korumaları veya bozulan sağlık durumu mevcut ise sağlıklarını geri kazanmalarına yardım etmek amacıyla besin gereksinimlerini planladığını ifade ettiler.


Korkutan artış: Yozgat’ta son bir haftada 255 kişinin vücudundan kene çıkartıldı

Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşanırken, Yozgat’ta son bir haftada 255 kişi vücuduna yapışan kene nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.


Uyku apnesi olan kişiler ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir, belirtileri neler, tanı nasıl koyulur, tedavisi var mı? Uyku apnesi öldürür mü?

Trafik kazalarının artması nedeniyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan yeni düzenleme uyku apnesi sendromu tanısı almış sürücüler ehliyet alamayacak. Kararla birlikte, uyku apnesi testleri, ehliyet başvurusu yapanlardan istenen sağlık raporları kapsamına girecek. Peki, Uyku apnesi nedir, belirtileri neler, tanı nasıl koyulur, tedavisi var mı? Uyku apnesi öldürür mü? Öte yandan İletişim Başkanlığı...


Düşük kalori, 20 kat fazla antioksidan içeriyor! Kambersiz düğün yoğurtsuz bu ot olmuyor, Canan Karatay tavsiyesi

Semizotu toprakta yetişiyor. Prof. Dr. Canan Karatay semizotunun diğer sebzelere oranla 20 kat fazla antioksidan içerdiğini söylüyor. Peki semizotu şifaları neler?


Ödem düşmanı meyve melatonin salgılatıyor! Uykusuzlar kapış kapış alıyor

Ananasın en önemli etkilerinden biri de ödemi söküp alması. Ananas aynı zamanda cildi de güzelleştiriyor. Peki ananas meyvesinin uyku üzerinde etkisi var mı?


Kansere karşı yol gösteriyor! Mobil uygulama ile jinekolojik kansere farkındalık

Metropol dışında yaşayan kadınlar için jinekolojik kansere karşı yol gösterici olduğunu vurgulayan Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök, hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırdığını söyledi.


Medical Point araç tercihini ‘çevreden’ yana kullandı

‘Gezegenin sağlığı eşittir insan sağlığı mottosuyla’ yoluna devam eden İEÜ Medical Point Hastanesi’nde çevre dostu elektrikli araç TOGG, makam aracı olarak kullanılmaya başlandı. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Medical Point Hastaneleri olarak çevre dostu politikalar izlemeye devam ediyoruz. Bunun son örneklerinden biri de makam aracı olarak fosil yakıt üretmeyen TOGG’u tercih etmek oldu” dedi.


Avrupa'da sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılmaya başladı

Dang humması ve sıtma gibi hastalıkların Kuzey Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya'nın etkilenmeyen bölgelerine ulaşması bekleniyor


Üzgün ve endişeli ruh haline dikkat

Hem kendinizden hem de çevrenizden kopuyor, sıklıkla gerçek dünyadan uzaklaştığınızı düşünüyorsanız, olay ve durumlara karşı duyarsız kalıyorsanız Derealizasyon ile karşı karşıya olabilirsiniz. Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Birkaç haftalık ömrü kalmıştı... Domuz böbreği nakli başarılı! Binlerce kişiye umut kaynağı oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) genetiği değiştirilmiş domuz böbreğinin insana nakli başarıyla gerçekleştirildi. Hastaya söz konusu ameliyattan bir hafta önce ise kalp pompası olarak da adlandırılan ventriküler destek cihazı yerleştirilmişti. Doktorlara göre kalp sorunu nedeniyle sadece birkaç haftalık ömrü kalmıştı... Hastaneden böbrek nakli ameliyatından yaklaşık 2 hafta sonra açıklama geldi...


Genetik faktörler iyi huylu prostat büyümesini tetikleyebilir

Prostat büyümesinin hayat kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sezgin Yeni, “İyi huylu prostat büyümesinin gelişmesinde etkili hormon testosterondur. Genetik yatkınlık, iyi huylu prostat büyümesini tetikler. Yakınlarında iyi huylu prostat büyümesi olan erkeklerin bu hastalığa yakalanma ihtimali daha fazladır” dedi.


Çıplak elle öldürülmemeli, patlatılmamalı!

Çıplak elle öldürülmemeli, patlatılmamalı! Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşinin (KKKA) kenelerden bulaşan, ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ve baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi bulgular ile seyrederek ölümlere neden olabilen zoonotik (hayvanlardan insanl...


Prof. Dr. İbrahim Şahin: "Genç nüfusta obezite ve diyabet hastalığı artıyor"

TEMD Araştırma Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Şahin, obezitenin basite indirgenmeyecek kadar zor bir hastalık olduğuna işaret ederek, "Gençlerimiz şişmanlıyor, 15-20 yaş grubu arasında obezite ve diyabet hastalığı çok artıyor. O yaşlarda eskiden Tip 2 diyabet görmezdik, artık o yaşlarda görmeye başladık" ifadelerine yer verdi.


'Basit bir ısırık' deyip geçmemek de fayda var! 'Organ yetmezliğine kadar gidebilir'

Havaların ısınmasıyla birlikte sinek ısırıkları da beraberinde geliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay sinek ısırıklarına karşı uyarıda bulundu. Dr. Karaçay'a göre 'Basit bir sinek ısırığı' deyip geçmemekte fayda var.


Sıcaklıklar artıyor, astım hastaları dikkat

Yurdun büyük bölümünde baharın gelişiyle birlikte hava sıcaklıkları da artış göstermeye başladı. Sıcaklık artışına bağlı olarak lodosun hakim olduğu bölgelerse astım hastalarını olumsuz etkilendiğini söyleyen Medicana Sağlık Grubu Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, astım hastaları için uyarılarda bulundu.


Cezaevinde açlık grevine başlayan Nihal Candan, 37 kiloya düştü

Kasım ayında tutuklanan Nihal Candan, cezaevinde geçirdiği zor günler nedeniyle psikolojisi bozulunca anoreksiya hastası oldu. Cezaevini protesto etmek için yemek yemeyen Candan 37 kiloya kadar düştü.


‘Afrika’nın tozu Karadeniz Bölgesi’ni de etkileyecek’

Astım, KOAH ve kanser hastalarının çöl tozlarına nefes yoluyla maruz kalmalarının hastaneye başvuruları ve yatışları arttıracak düzeyde şikayetlere neden olabileceği uyarısında bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Yarın dışarı çıkmak zorunda kalan tüm vatandaşlarımız maske ile tedbir almaları gerekmektedir” dedi.


Sanki kayınpeder değil de öz baba… Kral Charles’tan kanser tedavisi gören gelini Kate’e büyük jest…

İngiltere tahtının hükümdarı Kral III. Charles’ın geçirdiği prostat operasyonun ardından kanser teşhisi aldığı açıklanmıştı. Kralla hemen hemen aynı günlerde karın bölgesinden bir ameliyat geçiren gelini Kate Middleton’ın da onunla aynı kaderi paylaştığı ve kanser olduğu ortaya çıkmıştı.


Dünya genelinde 2022'de sıtma nedeniyle 608 bin kişi öldü

Dünyada 2022'de 249 milyon sıtma vakası tespit edildi ve hastalık nedeniyle 608 bin kişi yaşamını yitirdi.


Hava Değişimleri Nedeniyle Grip Vakaları Arttı, Servisler Doldu

Trabzon'da havaların değişkenlik göstermesiyle birlikte gribal enfeksiyon vakalarının arttığı ve grip salgınının devam ettiği belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, hava değişimlerinin enfeksiyonların en yoğun olduğu zamanlar olduğunu ve şu anda enfeksiyon hastalıkları servisinde yer bulunamadığını söyledi.


Genital estetik sanılanın aksine bir ihtiyaç olabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sibel Atağ, genital estetik olarak adlandırılan işlemlerin çoğunun yalnızca görsel nedenler ile değil genel sağlık ve cinsel sağlık açısından bir ihtiyaç sonucu yapıldığını söyledi.


Çöl tozlarına dikkat: Solunum yolu hassasiyeti olanlarda semptomlar artabilir

Çöl tozlarına dikkat: Solunum yolu hassasiyeti olanlarda semptomlar artabilir


Sürekli güzel ve yakışıklı olma çabası kişilik bozukluğu! ‘Yaşlanma tehdit gibi görüldüğünde kaygı artıyor’

Dış görünüşe önem verme veya dış görünüş ile aşırı uğraşarak vücudunda kusur olarak gördüğü bir şeyi aşırı büyütmenin psikiyatrideki karşılığının ‘Beden Dismorfik Bozukluğu’ olduğunu kaydeden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Günlük dilde bunu çirkin olma korkusu, çirkinlik korkusu olarak da anlatabiliriz” dedi.


Günde 1 fincan tüketmenin faydası inanılmaz! Cevizin sağlığa 6 müthiş etkisi

Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Ceviz, besin değeri açısından oldukça zengin. “Ceviz, içerisindeki zengin yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete, kanser riskinden korunmaya ve cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin 6 faydasını anlattı.


Kaş Düşüklüğü Problemi Yaş Aldıkça Artabilir!

Yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ve vücudumuzun pek çok bölgesini etkiler. Bu süreç, genellikle ciltte kırışıklıklar, elastikiyet kaybı ve sarkmalar olarak görülür. Ancak, bazen göz ardı edilen bir durum olan kaş düşüklüğü, yaşlılık belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kadınları rahatsız eden kaş düşüklüğü problemi ile ilgili merak edilenleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu,...


Yapay zeka çocukluk travmalarını tespit edebiliyor

T24 Dış Haberler Çocukken istismar ve akut duygusal hasar yaşayan yüzlerce kişinin beyin taramasını yeniden incelemek için yapay zeka kullanıldı. İngiltere'de Essex Üniversitesi tarafından yürütülen çalışma, travmanın genç bir beynin gelişimini değiştirdiğini ve problem çözme ve empati gibi alanları etkilediğini buldu. Dr Megan Klabunde, bu keşfin ...


ESOGÜ Hastanesi’nde 24 Nisan Avrupa Hormon Günü etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 24 Nisan Avrupa Hormon Günü dolayısıyla, ESOGÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Hastane poliklinikler girişinde gerçekleştirilen etkinlikte hormonların önemi vurgulanarak obezite ile kanser ilişkisinin önemine dikkat çekildi.


İhtiyacınız olan tek şey daha yavaş çiğnemek! Farkı görünce şaşkına döneceksiniz

Yemek yerken besinleri yeteri kadar çiğnemek vücudunuzda gözle görülür bir fark yaratabilir. Tükürükle karıştırılmış yiyecekleri çiğneme işlemi, ihtiyacımız olan tüm besin maddelerinin daha kolay emilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, yemeğinizi yavaş ve iyice çiğnemek en iyisidir.


Hormon sağlığı için nasıl beslenmeli?

Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi.


Kanser tedavisinde nasıl beslenmek gerekir; işte 8 öneri

Tedavi yöntemlerinde çok önemli ilerlemeler yaşansa da günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kanser, özellikle beslenme konusunda hasta ve ailelerin endişelenmesine neden olabiliyor. İşte uzmanından kanser hastalarına beslenmede dikkat edilmesi gerekenler, önemli uyarılar ve öneriler...


Hastalığında kullandığı ilikli kemik suyunu markaya dönüştürdü

Yalova'da kemik ve eklem rahatsızlığıyla mücadele ettiği 9 yıl boyunca, doktorunun tavsiyesiyle hazırladığı ilikli kemik suyunu kullanan kadın girişimci, iyileştikten sonra tescilli markasıyla üretmeye başladığı ürünü müşterileriyle buluşturuyor.


Sinsi ilerleyen HPV’ye karşı en etkili koz aşı

Herkesin hayatının bir döneminde en az bir HPV türü geçirdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Saadet Ünsal, “Çoğu HPV enfeksiyonu zaman içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazen HPV enfeksiyonları daha uzun sürer ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde kansere neden olabilir. HPV enfeksiyonun çoğu geçicidir ve genelde belirti vermeden ilerler. Enfeksiyondan korunmada en etkili ve güvenilir yöntemin HPV aşısıdır” dedi.


Bilinenin aksine buzdolabında küf tutan besinler! Yıkanınca bozuluyor

Her besinin saklama koşulu birbirinden farklılık gösterir. Mesela yumurta yıkanmadan dolaba dizilmeli. Patates ve soğanlar buzdolabında saklanmamalı. İşte besinlere göre saklama koşulları...


‘Afrika çöl tozları çocukları daha fazla etkiliyor’

Çöl tozlarının solunum yolu hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Çöl tozlarının yoğun olduğu günlerde özellikle çocuklar ve solunum sistemi rahatsızlığı olanların sağlığı olumsuz etkilenmektedir” dedi.


Uzm. Dr. uyardı: “Keneler patlatılmamalı”

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının başlıca bulaştırıcısı olan kenelerin aktifleştiği dönemden başlayarak ülkemizde bahar ve yaz aylarında görüldüğünü belirterek, “Keneler patlatılmamalı” dedi.


Osman MÜFTÜOĞLU Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş

İsterseniz gelin önce “Epigenetik nedir?” sorusunun yanıtını yeniden bir hatırlayalım: Epigenetik son yılların en popüler sağlıklı yaşam ve uzun ömür alanlarından biri.


Karın ağrısıyla gelen hasta 8 saatlik ameliyatla hayata tutundu

52 yaşındaki Aytunç Demirtaş, karnında hissettiği şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde aort damarında içten yırtılma tespit edildi. 8 saat süren komplike bir ameliyat sonucu sağlığına kavuştu. Aort yırtılması durumunda saatlerin hatta dakikaların bile risk açısından çok önemli olduğu belirtildi.


Bitki boylarını 10 karış uzatan 3 doğal uygulama! Çöpe gitmesin değerlendirin

Bitkilerin hızlıca büyümesi için doğal yöntemlerden faydalanılabilir. En popüler bitki büyütme formülü ise yumurta kabuğu. İşte bitkilerin gelişme sırları...