Yaşam

Trending:


Pul biberde gıda boyası... Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi güncellendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, hazırladığı listelerle taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaları ve firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Son olarak listeye yeni eklenen ürünlere göre, pul biberde gıda boyası ve gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildi. Bitkisel karışımlı macunların içinde de ilaç etken maddesine rastlandı.


"Depresyon demans riskini iki kat artırabilir"

""Özellikle erken yaştaki depresyon veya depresif semptomların, demans riskinde 2 kat veya daha fazla artışla tutarlı bir şekilde ilişkili olduğu çalışmalara yansımıştır"


Minik öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Diş Hekimliği Fakültesi, Toplum Ağız ve Diş Sağlığına Giriş Dersi kapsamında, minik öğrencilerine yönelik oral hijyen eğitimi düzenledi.


Tedavi süresince hamile kalınabilir mi? Meme kanserinde en çok merak edilen 5 nokta

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserlerden biri olarak öne çıkıyor. Endokrin Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri ile ilgili en çok sorulan soruların yanıtlarını paylaştı.


Uzmanından ailelere uyarı: ‘Karne, çocukların değerini belirlememeli’

Onma Psikoloji'den Psikolog Hande Nacar Baş, karne döneminde öğrencilerin akranlarıyla kıyaslanmasının ve başarısızlıkla suçlamasının çocukta kaygı, yetersizlik ve öz güven eksikliğine neden olabileceğini belirtti.


'Kötü anıları sildirmek mümkün mü?' sorusuna yanıt

Bilim insanları, kötü anıları silerek, ruh sağlığı sorunlarını tedavi etme konusunda umut vadeden bir yaklaşım geliştirdi. Uzmanlar, bu yöntemin umut vadettiğini belirterek, “Bu prosedürün olumsuz anıların hatırlanmasını zayıflattığını ve olumlu anıların istemsiz olarak zihinde canlanmasını artırdığını gördük” ifadelerini kullandı.


Grip Vakaları Patladı, Uzman İsim Uyardı! 3 Ağır Belirtiye Dikkat

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Kayhan Uğuz, influenza vakalarında ciddi artış yaşandığını kaydederek, “Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde hastalık, hastaneye yatış gerektirebilir ve solunum yetmezliği gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Ayrıca yüksek ateş, nefes darlığı veya bilinç bulanıklığı gibi ağır belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.


Berkay Şahin, diyet sırrını açıkladı! İŞTE O ÖZEL PROGRAMI

Her zaman fit görünmeyi başaran Berkay, hem düzenli spor yapıyor hem de özel beslenme programları uyguluyor. 43 yaşındaki şarkıcı, formda kalmasının sırlarını Posta ile paylaştı!


Her Gün Yarım Greyfurt Tüketmenin Bilinmeyen Faydası! Meğer Karaciğerin Doğal İlacıymış... Karaciğer Dostu Besinler

Karaciğer sağlığı için bazı besinler büyük önem yaşıyor. Filtre kahve, bitter çikolata, enginar ve nar gibi besinlerin karaciğer sağlığı için önemine vurgu yapan uzman isim her gün yarım greyfurt tüketmenin de karaciğer için oldukça faydalı olduğunu söylüyor. İşte detaylar...


Cildi nemle dolup taşırıyor! Güzelliğinizin altını çizen bitki

Aloe vera bitkisi son derece nemlendiriyor. Aloe veradan maske yapılabilir. Aloe vera ile yapılan maskeler cildi gençleştirir. İşte iki farklı aloe vera maskesi tarifi...


Demans Riskini Yarı Yarıya Azaltan 14 Çevresel Faktör! Uzmanlar Açıkladı! Erken Yaşta Depresyon Demansı Tetikliyor

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, 14 çevresel faktörün Demans hastalığıyla ilişkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle erken yaştaki depresyonun demans üzerindeki etkisine dikkat çeken Prof. Dr. Asil, “Demans riskinde 2 kat veya daha fazla artışla tutarlı bir şekilde ilişkili olduğu çalışmalara yansımıştır" dedi.


Evdeki Gizli Tehlike! Halıda, Kilimde, Yastıkta... Gözle Görülemeyecek Kadar Küçük Ama Zararı Büyük! Alerjik Bünyelerde Astıma Kadar Götürüyor! Ev Tozu Akarları...

Ev tozu akarları olan bilinen mikroskobik canlılar, sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanlar bunların alerjik bünyelerde astıma kadar varan ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini söylüyor. Peki ev tozu akarlarına karşı nasıl önlem almak gerekiyor?


Bu diyet hasta ediyor: ‘Etobur’ çılgınlığı

Bu yıl dünyanın yeni trend diyeti belli oldu: Carnivore (etobur) diyeti. Sadece hayvansal protein, et, süt, yumurta tüketerek kilo verdirmeyi hedefleyen diyet, çılgınlığa döndü bile. Sosyal medyada kime baksanız carnivore diyeti yapıyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: “Bu kadar çok et yemek karaciğer, kalp ve böbreklere çok zararlı.”


Sahte içki kabusu büyüyor... Can kaybı 30'a çıktı

İstanbul'da, sahte içki nedeniyle hastanelere başvuran 83 kişiden 30'u hayatını kaybetti.


Kalın değil, ince ve kat kat giyinin! Kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneri

Kış aylarında özellikle solunum yollarını ilgilendiren grip, farenjit, larenjit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklar kapımızı daha fazla çalıyor. Hastalıklardan korunmak için daha fazla tedbir almamızın çok önemli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan İnal, kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneriyi açıkladı.


Sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi! Pet şişe ile ölüm alışverişi kamerada

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 30'a yükseldi. Tedavisi tamamlanan 4 kişi taburcu edilirken, 31 kişinin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Öte yandan Fatih'te, bir tekel bayisinden pet şişe ile sahte içki aldıktan sonra rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin iş yerinden alışveriş yaptığı anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.


Sular Akademi Hastanesi’nden uyuz hastalığı uyarısı: "Kişisel hijyene dikkat"

Sular Akademi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Alataş, kış aylarında artış gösteren dermatolojik rahatsızlıklar ve özellikle uyuz hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Üroloji uzmanı uyardı: "Genetik faktörler prostat büyümesi sebebi olabilir”

İyi huylu prostat büyümesinin (BPH) yaşlı erkeklerde görüldüğünü belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çağlar, “Yaş ve genetik faktörlerin BPH gelişiminde rol oynadığı düşünülmektedir. Prostat büyümesi, genellikle iyi huylu bir büyüme şeklindedir. Bu nedenle kişiler genellikle işeme ile ilgili sorunlarla karşılaşınca bir doktora başvurmaktadır” dedi.


Rahim ağzı kanserine karşı aşı önerisi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, erken tanıyla önlenmesi mümkün olan rahim ağzı kanserinde aşının büyük ölçüde önem taşıdığını bildirdi.


DSÖ: En Az 8 Kişi Hayatını Kaybetti! Marburg Virüsü Nedir, Nasıl Bulaşıyor, Belirtileri Neler? Marburg Virüsü Ne Kadar tehlikeli? Marburg Virüsü Salgınlarının Görüldüğü Yerler

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Tanzanya'da Marburg virüsü salgını şüphesi nedeniyle en az sekiz kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. Peki Marburg virüsü nerelerde görüldü, nasıl bulaşıyor, tehlikeleri neler? İşte detaylar...


2 Yaşından Küçük Çocuklar Ve Yaşlılar İçin Büyük Tehlike: HMPV Virüsü! Belirtileri Ve Bulaş Yollarına Dikkat!

Prof. Dr. Şevket Özkaya, son günlerde Çin'de hızla artan HMPV virüsüne yönelik uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Özkaya, virüsün özellikle kış sonu ve ilkbahar aylarında solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Mevsimsel dağılımı tam olarak bilinmeyen HMPV, daha çok 2 yaşından küçük çocuklarda ciddi enfeksiyonlara yol açıyor. Astımla da karışabilen akut bronşiyolit gibi tablolara neden olabiliyor" dedi.


ABD'de, yiyecek ve içeceklere katılan bir gıda boyası yasaklandı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yiyecek ve içeceklerde kullanılan katkı maddesi "Kırmızı No.3" adlı gıda boyasının yasaklandığını duyurdu.


Dişlerinizi Beyazlatmak İçin Kullanıyorsanız Dikkat! Bu Zararlarını Çoğu Kişi Bilmiyor! Meğer Daha Hızlı Sararmasına Neden Oluyormuş

Dişleri beyazlatmak için karbonat kullanımı son yıllarda arttı. Ancak mutfakta kullanılan karbonat dişlerde bir takım zararlara da yol açabiliyor. Peki karbonatın dişlere zararları neler? Dt. Pertev Kökdemir anlattı.


Dünya Bu Diyeti Konuşuyor: ‘Etobur’ Çılgınlığı! Aman Dikkat: Kolesterolü Uçuruyor, Kalp, Karaciğer ve Böbrekleri Bitiriyor!

Kilo vermek isterken sağlığınızdan olmayın. Bu yıl dünyanın yeni trend diyeti Carnivore (etobur) oldu. Sosyal medyada da moda haline gelen bu diyete karşı uzmanlar uyarıyor. Sadece hayvansal protein, et, süt, yumurta tüketerek kilo verdirmeyi hedefleyen diyet çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İşte detaylar... Buse Özel'in haberi...


Uzmanlara göre obezite tanımı yeni bir hesaplamayla yapılmalı

Dünya genelinden uzmanların desteğiyle yayımlanan bir raporda, obezite için "daha isabetli ve incelikli" bir tanımlama gerektiği, bu eksikliğin çok sayıda insana obezite teşhisi konulması riskini beraberinde getirdiği belirtildi.


Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zeytun’dan akut skrotum uyarısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hikmet Zeytun, çocuklar ve genç erkeklerde ani testis ağrısı ile kendini gösteren ve acil müdahale gerektiren Akut Skrotum hakkında bilgiler vererek, "Zamanında müdahale hayat kurtarır" dedi.


Van’da tedavisi tamamlanan kurt doğaya bırakıldı

Bitlis'te vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kurt, tedavi edildiği Van'da sağlına kavuşarak doğal yaşam alanına bırakıldı.


Rutin kalp muayenesi hayat kurtardı

Kalp rahatsızlığı olmamasına rağmen rutin kontrol amacıyla başvurduğu hastanede kalbindeki iki damarında çok ciddi darlık tespit edilen 60 yaşındaki Mustafa Akçil, robotik cerrahi kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


Çevre bilinci ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Aydın'da 'Bir bisikletle her şey değişir' projesi kapsamında bir araya gelen 100 öğrenci, çevre bilinci ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.


Kadınlarda idrar kaçırmaya son: TOT ameliyatıyla yüzde 95 başarı

Özellikle menopoz sonrası dönemde kadınlarda sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunu olan idrar kaçırma, çoğu zaman yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak görülüp ihmal ediliyor. Bu sorunun günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebileceğini belirten Dr. Abubekir Böyük, TOT ameliyatına dikkat çekti.


Depresyona ilişkin 300den fazla genetik risk faktörü bulundu

Depresyona ilişkin 300den fazla genetik risk faktörü bulundu Olumsuz deneyimler ve stres gibi faktörler depresyon riskini artırabilirken, depresyonun genetik bileşeni olduğu da biliniyor. Sonuçları, "Cell" dergisinde yayımlanan araştırmada, depresyon riskini artıran genetik faktörler ele alındı. Toplamda 29 ülkeden, 5 milyondan fazla insanın geneti...


Tiroid hastalıkları riski kadınlarda 5-10 kat daha fazla

Boynun ön kısmında, gırtlağın hemen altında yer alan ve kelebek şeklinde bir bez olan tiroid; vücudun metabolizmasını, büyümesini ve gelişmesini düzenleyen hormonlar üretiyor.


Berber, Dişçi ve Kuaförlerde Bulaşıcı Hastalık Riski... Her 10 Kişiden 3'ünde Bu Virüs Görülüyor! Uzman İsimde Hepatit B Uyarısı

Hepatit B virüsünün kan ve vücut sıvıları yoluyla bulaştığına dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ersen Hürmüzlü “Diş fırçası, tıraş bıçağı ve tırnak makasları gibi eşyalar başkalarıyla ortak kullanılmamalıdır. Cinsel ilişki sırasında kondom kullanılmalıdır” dedi.


"HMPV dünya genelinde bir salgın alarmına neden olmayacak"

"Tüm yaş gruplarında yayılım gösterebilen bir virüs"


Uzmanı uyardı: “İnfluenzaya karşı tedbirler elden bırakılmamalı”

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Kayhan Uğuz, influenza vakalarında ciddi artış yaşandığını kaydederek, “Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde hastalık, hastaneye yatış gerektirebilir ve solunum yetmezliği gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Ayrıca yüksek ateş, nefes darlığı veya bilinç bulanıklığı gibi ağır belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.


Galler Prensesi Kate kanseri yendi

Galler Prensesi Kate Middleton, kanseri yendiğini açıkladı. Aylarca gizlice gittiği hastaneye bu kez ön kapıdan giren Middleton "zorlu" tedavilerin ardından "tünelin sonunda ışık" olduğunu dile getirdi.


Papatya çayından hızlı sakinleştiriyor! Kabuğu sert tadımı yumuşak

Ayva meyvesi kış mevsiminde yetişir. Ayva kabuğu sert soğuklara karşı dayanıklıdır. Ayva sağlıklı beslenmeye katkı sağlar. Ayva aynı zamanda sakinleştirir. İşte faydaları...


Büyükçekmece'de Lisede Bıçaklı Saldırı

Psikolojik rahatsızlığı olan bir öğrenci, kadın müdür yardımcısını bıçakla yaraladı.


Estetik Uzmanından Yönetmeliğe Sert Tepki

Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, Sağlık Bakanlığı'nın estetik işlemler için yeni yönetmeliğini eleştirerek, 1 haftalık kurslarla bu işlemlerin yapılmasını yetersiz bulduğunu ifade etti ve halk sağlığı için ciddi riskler taşıdığını belirtti.


Amerika'dan gelip Eskişehir'de şifa buldu! Felçli kadın Fizik Tedavi ile sağlığına kavuşacak

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) sol kol ve bacağındaki felç şikayetiyle Eskişehir'de bulunan Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'ne tekerlekli sandalye ile gelen kadın hasta, gördüğü 2 yıllık tedavi sürecinin sonunda bastonla kendi başına yürümeye başladı.


"Öldüren kumpir" olayında ortaya çıkan salmonella bakterisine karşı uyarı

İzmir'in Buca ilçesinde kumpir yedikten sonra zehirlendiği belirlenen ve hayatını kaybeden kadının yemek yediği iş yerinin ürünlerinde salmonella bakterisi bulundu. Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Kerem Korkut, salmonella bakterisinin tehlikesine değinerek, "Bu bakteriye temasta ağır tablolar görülebilir" açıklamasında bulundu.


‘Rahim ağzı kanseri, HPV aşısı ile önlenebilir’

Human Papilloma Virüsü (HPV) aşılarının, rahim ağzı kanserine karşı korunmada etkili bir yöntem olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sevda Karakaya, “HPV aşısı, kadınları bu kansere yol açabilecek yüksek riskli HPV türlerine karşı koruyabilir. Ayrıca, 21 yaşından itibaren düzenli pap smear testi yaptırılması, kanser öncesi lezyonların erken dönemde tespit edilmesine imkan sağlar” dedi.


HMPV virüsü Covid-19 gibi bir tehdit mi? İşin uzmanından açıklama var

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Müberra Hraloğlu, Haberler.com stüdyosunda HMPV virüsü hakkında merak edilenleri Meral Karadağ'a açıkladı. COVID-19 ile karşılaştırılmaması gerektiğini belirten uzman, virüslerin değişime uğrayarak enfeksiyon riskini artırdığına dikkat çekti.


D Vitamini Eksikliğinin Bir Zararı Daha! Özellikle Kış Aylarında Daha da Tetikleniyor! Meğer Beyinde...

D vitamini eksikliği depresyonu tetikliyor. Kışın güneş ışığının azalmasının ruh hali üzerinde doğrudan etkisini olduğunu söyleyen uzmanlar yaygın olarak görülen D vitamini eksikliğinin depresyon gibi sorunlara da zemin hazırladığı yönünde uyarılarda bulunuyor. Peki kış depresyonuna karşı alınması gereken önlemler neler?


Metil alkol zehirlenmesine karşı bandrollü ürünlerde de sahteciliğe dikkat edilmeli

Uzmanlar, sahte içki olarak da bilinen metil alkolün çok az miktarının bile ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme neden olabileceğini belirterek, merdiven altında üretilenlerin yanı sıra bandrollü ürünlere karşı da dikkatli olunması konusunda uyardı.


Muş’ta 3-6 yaş grubu çocuklar için “Gelişimsel Değerlendirme ve Takip Programı” başlatıldı

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “3-6 Yaş Grubu Çocukların Gelişimsel Değerlendirme ve Takip Tarama Programı” ile çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimleri kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Yazdı: Ağrıyı Azaltan 5 Doğal Takviye, Bağışıklığı Zayıflatan 10 Yanlış Bilgi! İnsülin Fazlası Neye Yol Açıyor? İşte Detaylar

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sağlıklı yaşam tüyolarını okuyucuları ile paylaşmaya devam ediyor. Uzman isim bugünkü köşesinde D vitamini kullanımından ağrı azaltan takviyelere kadar çok önemli bilgiler paylaştı. İşte Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun bugünkü yazısı...


Depresyona Dair Bilmeniz Gerekenler

Dünya çapında depresyondan şikayetçi insan sayısı yüzlerce milyonu aşmışken İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Davut Genç bireyin duygusal, fiziksel ve zihinsel sağlığını derinden etkileyen bu ruhsal sağlık sorunu ve hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.


Karaciğer sağlınızı korumanın ipuçları

Savunma sistemimizin temel taşlarından biri olan karaciğer, hayati bir rol üstleniyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Yaşar, karaciğer sağlığını korumak için Akdeniz tipi beslenme, düzenli egzersiz ve doğal çözümlerin önemini vurguladı. Greyfurt, filtre kahve, bitter çikolata, enginar ve nar gibi besinlerin faydalarına dikkat çeken Prof. Dr. Yaşar, sağlıklı bir yaşam için alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.


Elleri yıkamak enfeksiyon riskini yüzde 50 oranında azaltabiliyor

Enfeksiyonların büyük kısmının el hijyeninin yetersizliğinden bulaşabiliyor. Uzm. Dr. Özge Yendur, el hijyeni konusunda çocukları bilinçlendirmenin toplumun üzerinde önemli olduğunu ifade ederek, el yıkamanın önemi hakkında uyarılarda bulundu.