Trending:


Etrafımız sarıldı: Beyne ve üreme organlarına kadar sızdılar

Sofra tuzundan içme suyuna, temizlik ürünlerinden kozmetiklere mikroplastikler kafamızı çevirdiğimiz her yerde. Bununla kalmıyor, artık vücudumuzu ele geçiriyorlar. Biliminsanları mikroplastiklerin obezite, diyabet, alzheimer gibi hastalıklara ve üreme sorunlarına neden olabileceği fikrinde. Bu küçük ama çok büyük sorunumuzu uzmanlarla konuştuk.


Soğan zehirler mi?

Dünyanın en büyük hamburger zincirindeki menülerde yer alan soğanlar ölüme neden oldu. 1 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 90 kişi de hastaneye kaldırıldı. ABD'li yetkililer potansiyel kaynağın soğan olduğunu söylüyor. Peki soğan zehirler mi? Nasıl kullanmak gerekir? https://haberglobal.com.tr/dunya/sogan-zehirler-mi-391826


“Tadınız tuzunuz yerinde olsun”

Halk Sağlığı Uzmanı Uzman Doktor Edanur Köyceğiz, Sodyum klorür (NaCl) olarak da bilinen tuz; besin hazırlamada, besinlerin dayanıklılığının artırılmasında kullanılan önemli bir madde olduğunu vurguladı.


Göz Tansiyonu Uyarısı: Rutin Kontroller Önemli

Prof. Dr. Adnan Çinal, 40-45 yaş üstü bireyleri göz tansiyonuna karşı uyararak rutin kontrollerin önemini vurguladı.


Erşan’dan ’diyabet’ uyarısı

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, diyabetin dünyada çok hızlı artan bir sorun haline geldiğini söyleyerek, "Riski bertaraf etmek adına beslenmeye, uyku düzenine ve hareketli yaşama da önem vermemiz gerekiyor" dedi.


81 yaşında spor salonundaki gençlere taş çıkartıyor

İzmir'de yaşayan, astım ve prostat kanserine rağmen spor tutkusunu yitirmeyen Tevfik Doğan, haftada 3 gününü geçirdiği salondaki gençlere deneyimlerini de anlatıyor.


Demir eksikliği önemli bir halk sağlığı sorunudur

Türk Hematoloji Derneği (THD) tarafından düzenlenen 50. Ulusal Hematoloji Kongresi kapsamında yapılan basın toplantısında konuşan Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, yaşlılarda görülen kansızlık sorununda kolonoskopi veya endoskopi yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Ar, “Yaşlılarda, koroner arter veya damar tıkanıklığı olan hastalar kan sulandırıcı kullanıyor. Bu kan sulandırıcıların görülmeyen bir yan etkisi, mikro...


Prostat kanserinden korunmada Akdeniz tipi beslenme önerisi

Halk arasında yaşlılık hastalığı olarak da adlandırılan prostat kanserinden korunmak için Akdeniz tipi beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, işlenmiş gıdalardan uzak durarak fiziksel aktivitenin artırılması önerisinde bulundu.


Uzmanı uyardı: Bir haftada 5 kilo vermeyi hedeflemeyin

Diyetisyen Selin Nur Uçar, 'Bir haftada 5 kilo vermek ya da bir ayda 10 kilo vermeyi hedeflemek, başarısızlığa uğradığınızda diyeti sürdürmenizi engelleyebilir diye uyardı.


Türkiye'de bir yılda 31 bin kişi akciğer kanserine yakalandı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de bir yılda, baş sorumlusu tütün ve tütün ürünleri kullanımı olan akciğer kanserine 31 bin kişi yakalandı, 25 bin kişi bu nedene bağlı hayatı kaybetti.


Lösemi 2 ila 5 yaş grubu arasındaki çocuklarda sıklıkla görülüyor

"Lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. O yüzden ailelerimiz kaygıya kapılmasınlar. Şu an Türkiye'de 5 yıllık sağ kalım oranları yüzde 80 civarındadır"


Obeziteyi önlemek için kalori azaltmak yeterli olmayabilir

Obezitenin, vücutta fazla yağ depolanmasıyla karakterize, kronik, ilerleyici ve tekrarlayıcı bir endokrin bozukluğu olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Düğer, “Obezite, sadece kalori alımı ile ilişkili bir dengesizlik olmayıp, hormonal mekanizmaların, sitokinlerin, yaşam tarzı vb. birçok faktörün etkisi ile birlikte ortaya çıkan bir sonuç olarak görülmelidir. Sadece kalori azaltma yöntemi ile obezite ile mücadele etmek, başarısızlıkla da sonuçlanabilir” dedi.


Uzun süre ayakta çalışmak kalbe faydalı mı? Araştırma sonuçları ortaya koydu

Yeni bir araştırma, ayakta çalışmanın kalp hastalığı riskini düşürmediğini gösterdi. Son yıllarda ayakta çalışmanın, ekran başında uzun saatler geçiren masa başı çalışanlar için hareketsiz yaşam tarzına çare olduğu öne sürülüyordu. Ancak Avustralya ve Hollanda'daki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırma, uzun süre ayakta durmanın oturmaktan daha iyi olmayabileceğini ve yaşamı tehdit eden riskleri de beraberinde getirdiğini ortaya çıkardı.


Bebeklik dönemindeki şeker tüketimi, kronik hastalıklarda belirleyici oluyor!

"Bebek ve yeni yürümeye başlayan çocuk gıdaları da dahil olmak üzere her yerde ilave şeker var..."


Sırt çantanda taş mı taşıyorsun?

Yürüyüşe çıkmadan sırt çantanızı her zamankinden biraz daha ağırlaştırmaya ne dersiniz? ‘Rucking’ yani ağırlıkla yürüyüş sayesinde kaslarımızı güçlendirebilir, postürümüzü düzeltebiliriz. Son dönemin bu popüler açık hava sporu hatalı yapıldığındaysa sakatlanmaya yol açabiliyor. Uzmanlar dikkat etmemiz gerekenleri anlattı.


Türkiye'de de görülen kuş gribinde insan sağlığı açısından olumsuz bir durum beklenmiyor

Avrupa ve Amerika ülkelerinde artış gösteren kuş gribi vakaları Türkiye'de de görülürken uzmanlar gerekli önlemlerin alındığını, sektör ve insan sağlığı açısından herhangi tehdidin söz konusu olmadığını bildirdi.


Çocuklarda böbrek taşı belirtilerine dikkat

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli Üroloji Uzmanı Dr. Uğur Akgün çocuklarda böbrek taşı oluşumu, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Lezzetiyle, sağlığıyla, ahlakıyla, hakkıyla veganlık...

Her yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.


Sigara, menopoz yaşını etkiler

Doç. Dr. Derya Sivri Aydın, menopoz yaşının genetik, sigara kullanımı, kemoterapi, radyoterapi gibi bir dizi faktörden etkilendiğini söyledi.


Ameliyatsız yüz germe

Son dönemde ilerleyen teknolojiler sayesinde yüz bölgesinde ameliyatsız sıkılaşma sağlamak artık mümkün.


Şiddet içerikli oyuncaklar çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilir

Uzmanlar zihinsel gelişim, davranış ve öğrenmeye önemli katkılar sağlayan oyuncakların özenle seçilmediği takdirde çocukların saldırgan davranışlar göstermelerine, şiddet eğilimli bireyler olmalarına yol açabileceğini belirtiyor.


6 adımda vegan beslenme

Bitki bazlı vegan beslenen bireylerin sayısı günden güne artıyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü vesilesiyle veganizm ve bitki bazlı beslenmeyi 6 ana başlıkta ele alıyoruz Günümüzde sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik, tüketicilerin tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerden. Hep söylediğim gibi gezegen sağlığını göz önünde bulundurarak yapılan seçimler, artık bir tercihten çok yaşam biçimi hâline gelmesi gereken bir konu. Bitki bazlı vegan...


Sabır çekerek nar ayıklamaya son! Su dolu kaba yatırmak yetermiş, asla dağılmıyor

Nar, antik çağlardan beri birçok kültürde sağlık ve bereketin simgesi olmuş, zengin antioksidan ve vitamin içeriğiyle öne çıkan bir meyvedir. Ancak narın o lezzetli tanelerine ulaşmak bazılarımız için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kalın kabuğu ve nar tanelerini birbirinden ayıran zar, narı temizlemeyi zahmetli kılabiliyor. Fakat doğru teknikleri kullanarak çok kısa bir süre içerisinde nar tanelerini ayıklayabilirsiniz. Peki, o doğru yöntemler...


Anestezi sadece cerrahi operasyonu kapsamıyor!

Anestezi Program Başkanı Öğretim Görevlisi Özlem Öztürk, anestezinin sadece hastanın operasyon süresince anestezi altında kaldığı durumda değil, hastanın operasyon öncesi, sırası ve sonrası durumlarını kapsayan bütüncül bir yaklaşım içerdiğini söyledi.


Sürmesi 1 dakikanızı bile almaz! Kellik problemini bitiriyor: 'Resmen saçımı yeniledi'

Sağlıklı ve canlı saçlara sahip olsak da saçlarımız zaman içerisinde iç ve dış faktörlerden etkilenerek çeşitli değişimler yaşayabilir. Sosyal medyada güzellik üzerine çeşitli videolar paylaşan bir kullanıcı kellik problemiyle mücadele ettiğini, bulduğu serumun ise bu sorunu tamamen ortadan kaldırdığını iddia etti. İşte saçlarınızı yenileyen mucize serumun içerisindeki doğal karışım.


Göz Hastalıkları Uzmanı Çinal: "Göz Tansiyonunda Tedavi Düzgün Uygulanmalı ve Rutin Kontroller Yapılmalı"

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Adnan Çinal, 40- 45 yaşını geçmiş vatandaşları göz tansiyonuna karşı uyardı. Çinal, "İlaç tedavilerini düzenli olarak kullandıklarında o yetmediği zaman cerrahi tedaviler uygulandığı zaman hastalarımız günlük hayatlarında önemli aksamaya ve sıkıntıya sebep olmadan ömürlerini sürdürülebilirler. Tek hassas konu tedaviyi düzgün uygulamaları ve rutin kontrollerine gelmeleri" dedi.


Sağlıklı yaşayarak kalbinizi koruyabilirsiniz

Dünyada en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer alan kalp krizi ve kalp hastalıkları artık genç yaşlarda da görülmeye başlarken kalp krizi riskini artıran pek çok neden bulunuyor. Bu nedenlerin birinin de obezite olduğunu söyleyen Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Veli Gökçe, sağlıklı bir yaşam seçilerek kardiyovasküler hastalıklardan korunulabileceğine dikkat çekti.


Aralarında kanser ilaçlarının da yer aldığı 18 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

T24 Haber Merkezi Lenfoma, multipl myelom ve meme kanseri tedavisinde kullanılan immunoterapi ve akıllı ilaçların da yer aldığı 18 ilaç, geri ödeme listesine alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle 18 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. Düzenlemeyi içeren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği...


Obez kedi Ekmek'e zayıflaması için pilates ve yüzme

Düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obeziteye yakalanan "Ekmek" isimli kedi, 6 kilo vererek sağlığına kavuşan arkadaşı "Şiraz" isimli kedi gibi pilates ve yüzmeyle fazla kilolarından kurtulmaya çalışıyor.


Genç yaşlarda uykusuzluk beyni hızla yaşlandırıyor

"Demanslı hastalar uyku bozukluğu yaşadığı gibi, uyku bozuklukları da demansa neden olabilir"


Kış Hazırlıkları Başladı, Sobacılarda Hareketlilik Arttı

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte soba satıcılarında hareketlilik yaşanıyor. Uzmanlar, sobaların her yıl kurulmadan önce gözden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor ve iyi bakılmayan sobaların zehirlenmelere yol açabileceğini vurguluyor.


Okul servisinde birlikte alkol aldıkları şahsı darp edip, tüfekle yaraladılar

Çorum’da bir kişi, okul servisinde birlikte alkol aldığı kişi veya kişiler tarafından darp edilip, tüfekle vurulması sonucu yaralandı.


Anneye tatlı bebeğe tatsız

Araştırma, bebeklerin anne karnındayken aldıkları ilk besinlerin ve doğduktan sonraki mamaların önemini ortaya koyuyor. Hamilelerin fazla tatlı yemesi, bebeklerinin sağlığını tehlikeye atıyor. Güney Kaliforniya Üniversitesi’nin İngiltere’de yaptığı araştırmaya göre, anne karnından itibaren yaşamlarının ilk 1.000 gününde fazla şeker alan bebeklerin ileride diyabet ve yüksek tansiyona yakalanma riski artıyor. Doğmadan başlıyor Yaşamın ilk 1.000...


Kontrolsüz "kan sulandırıcı" kullanımı, kanamaya bağlı ölüm riski artırabiliyor

Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Özgür Mehtap, damar tıkanıklığı başta olmak üzere kimi hastalıkların tedavisinde kullanılan kan sulandırıcıların kanama eğilimini artırabildiğini belirterek, "Kontrolsüz ve hekim bilgisi olmadan kullanılan kan sulandırıcılar, gizli kanamalara, anemiye yol açabilir." dedi.


Uzmanından "bilinçsiz ilaç kullanımı" uyarısı: Hayati risklere yol açabilir

T24 Sağlık İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytan Gulmammadova, bilinçsiz ilaç kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu. Bilinçsiz ilaç kullanımının bireye olumsuz etkilerinin olabileceğine değinen Uzm. Dr. Gulmammadova, "Son yıllarda ağrı kesiciler, antibiyotikler, vitamin ve takviyeler, zayıflama ilaçları, antidepresanlar, tansiyon düşürücüler, diyabet...


Güzin Abla Çocuğum olmuyor tedavi görüyorum

2 yıl önce evlendim, henüz çocuğum yok. Art arda 3 defa düşük yaptım, şu an bebek için tedavi aşamasındayım. Eşim Doğulu, bu nedenle aşırı baskı altındayım.


Çorum’daki patlamada yaralananların sağlık durumu iyi

Çorum'da meydana gelen patlamada yaralanan 16 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Fıtık belirtisi romatizma hastalığı olabilir

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi uzman Prof. Dr. Orhan Şen, fıtık belirtilerinin romatizma hastalarında görülen ‘Sapho Sendorumu' olabileceğini belirtti.


Bu belirtilere dikkat: Demir eksikliği yaşadığınızı gösteren 7 işaret

Demir eksikliği, özellikle kadınlar ve bitki bazlı diyet uygulayanlar arasında yaygın bir sorundur. Ancak belirtileri zor fark edilir. İşte demir eksikliğine işaret eden bazı gizli belirtiler ve bu konuda neler yapılabileceğine dair öneriler...


Emet MYO’da "Moleküllerden İnsan Sağlığına, Tıpta Kimyanın Gizli Gücü" konulu konferans

Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı Emet Meslek Yüksekokulunda, “Moleküllerden İnsan Sağlığına, Tıpta Kimyanın Gizli Gücü” konulu konferans gerçekleştirildi.


Siirt Hastanesi'ne Trombosit Aferez Cihazı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, trombosit aferez cihazıyla tedavi süreçlerini hızlandırdı.


Düzenli tüketen hasta olmuyor: Bağışıklığı güçlendiren 6 süper besin

Kışın güçlü bir bağışıklık sadece hastalanmanızı önlemek için değil, aynı zamanda cildimizi, saçımızı ve eklem sağlığımızı korumak için de önemlidir. İşte kışın bağışıklığı güçlendirmenize yardımcı olan besinlerin listesi.


Kastamonu Üniversitesi’nde nadir genetik hastalıklar konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi ile İspanya’daki Salamanca Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde nadir genetik hastalıklar ele alındı.


Hangi baharat neye iyi geliyor?

Hangi baharat neye iyi geliyor? Bitki ve baharatlar, yüzyıllardır hem sağlık açısından faydaları hem de tatları nedeniyle değer görmüştür. Günümüzde yapılan araştırmalar, bu bitki ve baharatların çeşitli sağlık yararları sunduğunu ortaya koymaktadır. 1. TARÇIN: KAN ŞEKERİNİ DENGELER VE ANTİ-DİYABETİK ETKİ GÖSTERİR Tarçın, özellikle kan şekeri üzeri...


B12 vitamini neden önemli? B12 değerimizin düştüğünü nasıl anlarız? B12 deposu besinler

Halk arasında unutkanlık ve hafıza problemleri denildiği zaman akla gelen B12 vitamini (kobalamin), aslında sandığınızdan çok daha değerli bir vitamin. Peki B12 vitamini eksikliği ne gibi sorunlara yol açıyor? B12 vitamini ile ilgili merak edilenler... Buğra Adil Buyrukçu yazdı...


Karganın sigara sevdası izleyenleri gülümsetti

Tokat’ta bir karganın masadan sigara almasıyla sosyal medyada ilgi gören görüntüler izleyenleri güldürdü.


"Çocuk kanserlerinde lösemi oranı yüzde 30"

"Ateş, halsizlik ve solukluk varsa dikkat edin"


Kaliteli yaşam haplarla değil doğru beslenme ile mümkün

Haplarla uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olmak imkansız. Yapmanız gereken doğru, dengeli ve doğal beslenmek. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez yazdı... (Sabah)


Bir bağışla hayat kurtarabiliriz

Kalp, karaciğer ve akciğer yetmezliği gibi hastalıkların tedavisi yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün… Organ ve Doku Bağışı Haftası vesilesiyle konuştuğumuz uzmanlar ülkemizde pandeminin de olumsuz etkilediği bağış oranlarının azlığına dikkat çekip “Bir kişi organlarını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir” diyerek çağrıda bulunuyor.


Kış diyetlerinde bağışık ve vücut direncine dikkat

Kış aylarında havalarında soğumasıyla birlikte hastalıklara karşı vücut direncinin düşmesine dikkat çeken uzmanlar, vücut direncini korumak için vitaminler, meyveler ve Omega-3 gibi besin kaynaklarının tüketilmesini öneriyor.