MUTFAğıNıZDA ALTıN VAR! MADEN SUYUNA BIR KAşıK EKLEYINCE FAYDASı INANıLıR GIBI DEğIL

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için bazı değişiklikler yapmak gerekir. Bunlardan birisi de mutfağınızda yer alan malzemelerle yapılıyor. Maden suyuna ekleyince karışımın etkileri inanılır gibi değil.

Çok eski dönemlerden bu yana maden suyu ve sirke karışımı şifa olarak kabul ediliyor. Osmanlı'da sıklıkla şifa olarak tercih ediliyordu. Bu karışım vücudu zımba gibi yapıyor.

Saray mutfaklarından günümüze miras kalan bu karışım ilaç niyetine kullanılıyor. Maden suyundaki mineraller ve sirkenin etkileri vücudu zırh gibi koruyor. Karışımda maden suyuna 2 kaşık sirke ekleniyor.

Mide asidini dengeleyen doğal asitler ve mineraller var. Yemeklerden sonra sirkeli maden suyu içmenin en büyük yararı mide asidinin düzenli hale getirir. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemler ortadan kalkabilir.

Ağır yemekler tüketmek mide rahatlamasını sağlar. Yemeklerin daha kolay sindirilmesini sağlar.

Sirkeli maden suyu zengin mineraller içerir. Magnezum, potasyum vücut için olmazsa olmazdır. Yaz aylarında yoğun terleme sonucu kaybedilen mineraller geri kazanılır.

Ciltteki gözeneklerin temizlenmesi ve açılması da yine sirkeli maden suyunun faydasıdır. Aynı zamanda saçlar için de etkili olacaktır.

Metabolizmayı hızlandıran sirkeli maden suyu, kilo kontrolünü de sağlayabilir. Tokluk hissi vererek fazla yemek yemenin önüne geçer.

Sirkeli maden suyu, detoks etkisiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Karaciğerin daha verimli çalışmasını sağlar ve vücuttan zararlı maddelerin atılmasını hızlandırır. Detoks etkisi sayesinde, cilt problemleri de iyileşir.

2024-07-26T09:42:08Z dg43tfdfdgfd