Trending:


Ölümsüzlük bitkisi olarak biliniyor! Egzama ve sedefin 1. şifası

Reishi mantarı takviyesi yapılmış bir sağlık aracı. Bu mantar yıllar boyunca cilt hastalıklarında kullanılıyor. Peki reishi mantarının faydaları neler?


Diş sıkma probleminden kurtulmanın 3 yolu

Diş sıkmak veya uyurken dişerimizi gıcırdatmak hem dişlerimi hem de çene eklemimize zarar veren bir poroblemdir. Dişlerini sıkan kişilerde diş yüzeylerinde aşınma, dişlerde soğuk veya sıcak hassasiyeti, diş uçlarında kırılmalar, diş eti hastalıkları, çene ve boyun bölgesinde ağrı gibi problemler görülebilir. Bu problemlerden kurtulmanın veya ortaya çıkmasını engellemenin 3 yoluna gelin beraber bakalım: 1- Bir gece plağı kullanmak Diş hekiminizin...


Haftada 2 tane yiyen unutkanlık nedir bilmiyor! Alzheimer riskini yüzde 47 düşürüyor

Haftada birden fazla yumurta yiyenlerde Alzheimer riski yüzde 47 daha düşük bulundu. Nöroloji Uzmanı Dr. Mihriban Andaç ise içerisinde zengin miktarda bulunan kolin vesilesiyle Alzheimer riskini düşüren yumurtanın mutlaka organik olması gerektiğini vurguladı.


Okullarda enfeksiyona dikkat: Çocuklarınızı hastalıklardan korumanın yolları

Okulların açılmasıyla viral enfeksiyonların artması aileleri endişelendiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İhsan Başpınar, çocukları enfeksiyonlardan korumak için ailelere önemli tavsiyeler vererek, okullarda da uygulanması gereken formülleri anlattı.


Çay dinç tutar, iç yağ yaşatır... Karatay'dan tıp dünyasını şaşırtan itiraflar

Prof. Dr. Canan Karatay kendine has açıklamalarıyla biliniyor. Karatay hoca doğal yağların kilo aldırmadığını ifade ediyor. Özellikle çay içmenin atını çizen Karatay'dan inciler...


Psikiyatri Uzmanı Dr. Çevik: “İntiharlar her yıl 108 milyon kişiyi etkiliyor”

Dünyada her yıl 1 milyon kişinin intihar nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çevik, “Her bir intihar, yaklaşık 135 kişinin bu durumdan yoğun bir şekilde etkilenmesine neden olmaktadır. Bu, tüm dünyada her yıl intihar davranışı ile derinden etkilenen 108 milyon insana denk gelmektedir. Oysa nazik bir söz söylemek ve yargılamadan dinlemek; fark sağlayarak o kişinin hayatını kurtarmanıza vesile olabilir” dedi.


Op. Dr. Doğuşcan Kurular hasta kabulüne başladı

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan Op. Dr. Doğuşcan Kurular hasta kabulüne başladı.


Araştırma: Muz, yulaf ve yoğurt diyabete yatkın çocuklarda hastalık riskini artırıyor

Araştırma ayrıca, brokoli, karnabahar ve lahana gibi sebzelerin de koruyucu etki sağladığını ortaya koyuyor


Tedavi gören İlber Ortaylı, rahatsızlığı hakkında bilgi verdi

Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, sağlık durumu nedeniyle iki hafta boyunca dinlenmeye çekileceğini duyurdu.


Hold Your Breath Fragman OV

Hold Your Breath Fragman OV


Kütahya’da ‘Sağlık İçin Harekete Geç’ etkinliği

Kütahya'da 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla Yedigöller 100.Yıl Kültür Parkı’nda ‘Sağlık İçin Harekete Geç’ etkinliği düzenlendi.


Sebebi şaşırttı: Çok yorgun olmanıza rağmen neden uyuyamıyorsunuz?

Çoğu kişi fiziksel yorgunlukla zihinsel yorgunluğun birbirinden farklı olduğunu fark etmeyebilir. Yorgunluğa rağmen gece uyuyamamanın arkasında ise şaşırtıcı sebepler yatıyor.


Uzmanından sürdürülebilir beslenme uyarısı

Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Endokrinoloji Uzmanı Himmet Durmaz, beslenme alışkanlıklarının sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu kaydetti.


Gece geç uyuyanlarda tip 2 diyabet riski, erken uyuyanlara kıyasla daha yüksek

Araştırmacılar, geceleri geç saatte uyuyan kişilerin, daha erken uyuyanlara göre daha yüksek vücut kitle indeksi olduğunu ve tip 2 diyabet riskinin yüzde 46 daha yüksek olduğunu ortaya koydu.


Basen yağlarını hızlıca eritiyor! Bir bardak suya katmak yeterli

Basen yağları yürüyüş yaparak ve kalori yakıcı içecekle eriyebilir. Basenleri en sağlıklı şekilde yakmanın doğal formülü sirkedir.


Kalın bağırsak kanseri hasta doğal delik cerrahisiyle sağlığına kavuştu

Yaklaşık 2 ay önce kolon kanseri teşhisi konulan 58 yaşındaki Hülya Bakır, Gaziantep Şehir Hastanesinde laparoskopi yöntemiyle ameliyat edildi. Doğum kanalı kullanılarak hastalıklı parça çıkarıldı.


Çocuklarda bu belirtiler varsa dikkat! Meğer işitme kaybının ilk göstergesi...

Okulların açılması ile birlikte uzmanlardan çeşitli öneriler gelmeye devam ediyor. Eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlamaları için Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Onur Ergün, ailelere önemli uyarılarda bulunarak riskli durumların altını çizdi. Aynı zamanda Pediatri Uzmanı Prof. Dr. Cihan Meral, Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Ece Yılmazkasapoğlu Türkay ve Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlen Rodop Özgür de önerilerini sıraladı.


Aynalara küstüren arpacığı ezip geçiyor! Tedavisi çok kolaymış, tohumlarını 1 saat suda bekletin

Göz kapağınızın kenarında aniden beliren ve rahatsız edici bir ağrıya neden olan arpacık, günlük hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Basit bir enfeksiyon gibi görünse de arpacık zamanında ve doğru şekilde tedavi edilmediğinde ciddi bir rahatsızlığa da dönüşebilir. Ancak, panik yapmaya gerek yok. Evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerle kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtulmanız mümkün.


Okul döneminde 'influenza'ya karşı aşı uyarısı

Eğitim ve öğretim yılının başladığı eylül ayı ile birlikte görülme oranı artan 'influenza' virüsüne karşı aşı uyarısı yapıldı. Dr. Latife Güder, "İnfluenza sezonuna girmiş bulunmaktayız. İnfluenzadan korunmak için çocuklarımızı mutlaka aşılamamız gerekiyor" dedi. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Enfeksiyonu Uzmanı Dr....


Nesli tükenme tehlikesi altındaki su kılavuzu, tedavi edilip doğaya salındı

Sinop'un Gerze ilçesinde yaralı halde bulunan su kılavuzu (Rallus aquaticus), tedavisinin ardından doğaya salındı.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


83 ülkeden 500 ortopedist İstanbul’da buluştu

Acıbadem Üniversitesi Uluslararası Eklem Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi desteğiyle düzenlenen ‘Artroplasti'de Dünya Uzmanları Toplantısı (World Expert Meeting in Arthroplasty) için protez cerrahisinde uzman 83 ülkeden 500 ortopedist, İstanbul'da bir araya geldi.


Dengeler Fragman

Dengeler Fragman


Okul hastalıklarından korunmanın yolu: ’El hijyeni’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Alper Aykanat, çocukları okul hastalıklarından korumanın en önemli yollarından birisinin el hijyeni olduğunu söyledi.


Zihnini özgür bırak! Sürekli yorgun hissetmenin sebebi...

Yorgunluk geniş çaplı bir durum. Kronik yorgunluğun altına yatan birden farklı neden olabilir. Uykuya rağmen geçmeyen kas ağrıları ve sürekli halsizlik... Peki yorgun hissetmenizin nedeni ne?


Adli tıp uzmanı yanıtladı: Narin’in cesedi üzerinde şu ana kadar ne gibi işlemler yapıldı? 19 gün geçmesi ve suda kalması bulguları yok eder mi?

Adli tıp uzmanı yanıtladı: Narin’in cesedi üzerinde şu ana kadar ne gibi işlemler yapıldı? 19 gün geçmesi ve suda kalması bulguları yok eder mi?


Toplu ulaşım kâbus olabilir: Metrolarda bulaşıcı hastalık tehlikesi

İstanbul’da okulların açılmasıyla birlikte artan toplu taşıma kullanımıyla ilgili olarak Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, nemli ve karanlık metro ortamlarının sivrisinekler için üreme alanı oluşturduğunu belirtti. Batı Nil Virüsü gibi tehlikeli enfeksiyonların bu yolla yayılabileceği konusunda uyarıda bulunan Alver, metroların düzenli dezenfekte edilmesi ve sivrisineklerle mücadele için ilaçlama yapılması gerektiğini vurguladı.


HABERLER: Prenses'in tedavisinin detayları ortaya çıktı! 'Kanserin metastaz yapmasını yüzde 46 oranında engelliyor'

Derleyen: Buse Bulat / Milliyet.com.tr Ocak'ta geçirdiği karın ameliyatı sonrası bir anda ortadan kaybolan ve yokluğuna dair birçok farklı spekülasyon yapılan Galler Prensesi Kate Middleton (42), mart ayında ortaya çıkmıştı. Video yayınlayarak açıklama yapan Kate, kansere yakalandığını duyurmuştu. Galler Prensi William ve eşinin resmi X (Twitter) hesabından yayınlanan üç dakikalık bir videoda, Prenses'in önleyici kemoterapi sürecinin...


Her zaman olumsuz düşünürler: Sıkıcı insanların 10 ortak özelliği

Uzmanlara göre çevresindekiler tarafından sıkıcı bulunan insanların bazı ortak özellikleri bulunuyor. İşte, sıkıcı insanların özelliklei...


Beslenme çantasında neler olmamalı? Uzmanı açıkladı

Diyetisyen Cansu Arslan beslenme çantaları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı.


SGK listeyi güncelledi: Bu hastalıklara sahip olanlar erken emekli olacak

SGK, malulen emekliliğe tabi hastalıkların listesini paylaştı. Bu hastalığa sahip olanlar erken emekli olabilecek. İşte detaylar...


Çocuklarda düztabanlık tedavisine erken başlanmalı

Düztabanlık tedavisinin genellikle çocukluk çağında başladığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yalkın Çamurcu, “Çocuklarda ayak kemeri genellikle 4-6 yaşına kadar gelişir. Eğer bu yaşlarda kemer gelişmezse ve semptomlar ortaya çıkarsa, tedaviye başlanabilir. Erken müdahale, uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar” dedi.


Mardin Hastanesine İkinci Anjiyo Cihazı Kuruldu

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kurulan ikinci anjiyo cihazı sayesinde, kalp ve damar hastalıkları tedavisinde önemli iyileşmeler sağlanarak, hastaların teşhis ve tedavi süreçleri daha güvenli ve hızlı hale gelecek.


Her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı çekiyor

Doğum bilimi ve jinekoloji dergisi BJOG'da yayımlanan araştırmaya göre "disparöni" yani acı veren cinsel ilişki sorunu en çok 50'li ve 60'lı yaşlarının sonundaki kadınlarda görülüyor. Onları 16-24 yaş grubu izliyor.


Hipertansiyon ilaçlarını ne zaman almalıyız?

Tansiyon ilacı kullanırken bu ilacı almak için ideal bir zaman var mı? Bunları akşam yatmadan önce mi yoksa sabah uyandığınızda mı almak daha iyidir? Alınma zamanının ilaçların etkinliği ve kardiyovasküler risk üzerinde etkisi var mı? Bu sorulara cevap vermek için bilim insanları da birtakım araştırmalar yapmışlar. Ben de size birkaç hafta önce Londra’da Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin (ESC 2024) yıllık kongresinde sunulan bir meta-analizden...


Ölümsüzlüğün sırrını bu yiyecekte saklı! 100'ünü geçen herkes bu yöntemi uyguluyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam herkesin hayalidir. Ancak bazıları sağlıklı bir yaşam sürdüğü gibi genetik olarak da şanslı olabilir. 100 yaşını geçmiş ve hala hayatta olan kişiler üzerinde yapılmış araştırmada bazı ortak noktalar fark edildi. Uzun yaşamın sırrı nerede saklı?


Evde sağlıklı salça yapmak için bu kurallara uyun

Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Merd’de, sağlıklı ev salçası yapmanın ve saklamanın şartları hakkında bilgiler vererek, “Salça zengin tadı nedeniyle mutfaklarda kullanılan çok yönlü bir malzemedir” dedi.


Exe dönmeme teknikleri! Ayrılık acısıyla başa çıkmanın 5 formülü

Ayrılık sonrası kalpte bir boşluk meydana gelir. Yalnızlık ve mutsuzluğa yol açan bu durum sonrası toparlanmak mümkün mü? İşte detaylar...


Lokumla beslenen dünyanın en şişman orangutanı obez oldu

T24 Dış Haberler Dünyanın en şişman orangutanı olarak bilinen Oshine, tatlı ve şekerlemelerle beslendikten sonra doğal ağırlığının iki katından fazla olan 100 kiloya ulaştı. 10 yıldan fazla bir süre boyunca "yasadışı evcil hayvan" olarak yaşayan Oshine, obez oldu. Yıllarca sağlıksız beslenen hayvan,  İngiltere'ye nakledilmeden önce 13 yıl boyunca G...


DMD hastalarından "ilaçlarımız ödeme kapsamına alınsın" çağrısı

Genellikle erkek çocuklarında görülen, genetik kalıtımlı ve ilerleyici bir kas hastalığı olarak bilinen DMD ile mücadele edenler ve yakınları ilaçlarının devlet tarafından karşılanmasına yönelik taleplerini duyurmak için bir araya geldi.


Enfeksiyonu 12'den vuruyor! Kokusuna bakmayın, her gün tüketin

Sarımsak çok etkili bir bakteri öldürücüdür. Sarımsak enfeksiyonları yok ediyor. Sarımsağın hastalık kovucu özelliği onun düzenli tüketilmesini teşvik ediyor. Peki sarımsak faydaları neler?


Kanseri kokuyla tespit etmek mümkün mü?

Kanserli hücrelerin salgıladığı koku insanların fark edemeyeceği kadar hafif olabilir. Ama uzmanlara göre, özel eğitilmiş köpekler hastalığı erken teşhis etmeye yardımcı olabilir.


Niğde’de Halk Sağlığı Haftası’nda bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor

Bu yıl “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” ana teması ile kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nda “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller” başlığı ile anne adayları için bilgilendirme çalışması yapıldı.


Dünyada ilk tüm göz nakli yapılan kişinin iyileşme sürecinde "ciddi ilerleme" kaydedildi

Geçen yıl dünyada ilk tüm göz ve sol yüz nakli yapılan kişinin iyileşme sürecinde "ciddi ilerleme" kaydedildiği açıklandı.


Çin'de yeni virüs tespit edildi: Beyne kadar etkiliyor...

Bilim insanları, Çin'de kene ısırığı yoluyla insanlara bulaşarak beyin üzerinde ciddi etkiler yaratan yeni bir virüs keşfetti. "Wetland" (WELV) olarak adlandırılan virüs, insanlarda ateş, baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtilerin yanı sıra komaya giren bir hastanın beynini ve omuriliğini çevreleyen sıvıda yüksek beyaz kan hücresi görüldü.


Ergenlik döneminde obezite cerrahisi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, son yıl yıllarda fiziksel aktivitenin azalmasına bağlı olarak ergenlik döneminde ortaya çıkan önemli bir sağlık problemi olan obezite hastası 4 kişi tedavi edildi.


Yağlı ve et ağırlıklı beslenen kişilerde prostat kanseri tehlikesi daha yüksek

Eskiden 80'li yaşlarda görülen prostatın artık 40'lı yaşlara kadar indiğini belirten Prof. Dr. Bülent Oktay, erkeklerin sadece bir damla kan vererek prostat kanseri olup olmadıklarını öğrenebileceklerini söyledi.


Kovid-19 sürecindeki sokağa çıkma yasakları genç kızların beyinlerini daha fazla yaşlandırmış

ABD'de araştırmacılar, Kovid-19 salgınında sokağa çıkma yasağını deneyimleyen genç kızların beyinlerinin genç erkeklere göre daha fazla yaşlandığını tespit etti.


Çocuklarda kıl dönmesi uyarısı: “Eskiden ayda 1-2 vaka gelirken şu an haftada en az 2-3 tane geliyor"

Son zamanlarda çocuklarda kıl dönmesi vakalarıyla daha sık karşılaştıklarını aktaran Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Oktav Bosnalı, “Hareketsizliğin, obezitenin artmasıyla kıl dönmeleri hastaları da ne yazık ki artmaya başladı. Eskiden ayda 1-2 vaka gelirken şu an haftada en az 2-3 tane vaka başvuruyor. Toplum içerisinde bu hastalığın arttığını da gözlemliyoruz. Bir şikayet olduğunda hastaneye erken başvuralım” dedi.


Yumurta Tüketimi Alzheimer Riskini Azaltıyor

Yayınlanan bir araştırmaya göre yumurta tüketimi Alzheimer gelişme riskini azaltıyor. Haftada birden fazla yumurta tüketenlerde ise Alzheimer riski yüzde 47 düşük bulundu. Nöroloji Uzmanı Dr. Mihriban Andaç ise içerisinde zengin miktarda bulunan kolin vesilesiyle Alzheimer riskini düşüren yumurtanın mutlaka organik olması gerektiğini vurguladı.