Seyahat

Trending:


Tansiyonu kontrol altına almak için 6 “doğal” öneri

Halk arasında yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyon, kalp ve damar sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu. Kan basıncının çeşitli koşullar altında zaman zaman kısa sürelerle normalin üzerine çıkmasının doğal olduğunu paylaşan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, “Ancak yüksek seviyelerde kalıcı hale gelmesi anormal bir durumdur ve hipertansiyon rahatsızlığını oluşturur. Dünyada 1,13 milyar insanın hipertansiyon hastası...


Her yerde kahve olarak tüketilirken, Tokatlılar konservesini yapıyor

Tokat'ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay'da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat'ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.


İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), halk sağlığını tehdit eden bu virüsle mücadele için ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı. Söz konusu uygulamanın ardından HPV virüsüne dair detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?


Hipertansiyon hastaları hastalığının farkında değil

Toplumun yaklaşık yüzde 30’unda tansiyonun yüksek olduğunu vurgulayan Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmet Zengin, buna rağmen hipertansiyon hastalarının yarısının bu durumdan haberdar olmadığına dikkat çekti.


Güneş gözlüğünün rengini seçerken bunlara dikkat edin!

Uzm. Dr. Hülya Deveci yaza girerken önemli ihtiyaçlardan biri olarak gündeme gelen güneş gözlüğünün bir aksesuar olarak değil, göz sağlığını koruyacak bir araç olarak kabul edilmesi ve seçiminin de bu amaca yönelik yapılması gerektiğini söyledi. Uzm. Dr. Deveci , “UV ışınlarına maruz kalma katarakt gelişimine neden olabildiği gibi retina denilen gözün arka sinir tabakasında da bir takım hasarlara neden olmaktadır. Güneş gözlüğünde cam rengi bile...


Tik haline getirip yapanlar yandı! Çıtlattıkça parmakları tutmaz hale getiriyormuş

Yorulduktan sonra vücudun belirli bölgelerini çıtlatmak, rahatlatıcı gibi görünse de farklı sorunlara neden olabilir. Parmaklarınızı çıtlatmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. İşte nedeni.


Keneler 200 civarında hastalığın taşıyıcısı olabiliyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Keskin, kenelerin sadece Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açmayacağını belirterek, aynı zamanda 200 kadar hastalığın taşıyıcısı olduğunu söyledi.


Burun cerrahisinin önemi sadece güzel burun elde etmek değil

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatlarının yapılış sebebi sadece güzel burunlar elde etmekle sınırlı olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, fonksiyonel burun estetiği ile nefes ve koku almanın iyileşmesi de sağlandığını söyledi.


Her tanesi 'beyaz altın' değerinde! Kanda ne varsa temizliyor, riskleri sıfıra indiriyor

Karışık kuruyemiş tabaklarında yer alan beyaz leblebi, 'beyaz altın' olarak adlandırılıyor. Tam bir protein ve lif deposu olan bu atıştırmalık vücuttaki pek çok sorunu giderebilir. Bakın bitkisel protein deposu beyaz leblebi neleri iyileştiriyor.


Lakabı Peygamber darısı! Düğümlenmiş bağırsakları açıyor, enerji veriyor

Kefir bol prebiyotikli bir içecek. Kefirin diğer adı Peygamber darısı. Peki kefirin şifaları neler? Kefir bağırsakları iyileştirir mi?


Dondurulmuş insan beyin dokusu hayata döndürüldü

T24 Dış Haberler Çin'deki araştırmacılar, insan beyin dokusunu başarıyla dondurup çözdürdü ve ardından normal işlevine kavuşurduğunu duyurdu. Yeni tekniğin nörolojik durumları inceleme yollarını geliştireceği umuluyor. Çin'in Şangay kentindeki Fudan Üniversitesi'nden Dr. Zhicheng Shao ve ekibi, beyin dokusunu donmuş durumdayken canlı tutabilen bir ...


Fiziksel aktivite önemli

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yaşamın içinde fiziksel aktivitelerin değerli olduğunu söyledi.


Halk Sağlığı Tayfaları Sağlıklı Hayat Merkezi’nde

Eskişehir'deki okullarda 'Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması İle Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi' projesi çerçevesinde öğrencilerin sağlık bilincini arttırmaya yönelik bilgilendirme yapıldı.


Bionic Fragman

Bionic Fragman


4 gün sahte rapor alıp tatile gitti! Fizyoterapiste hapis şoku

Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., 2022 Temmuz'da merkezin sahibi Mehmet Evrim'i arayıp hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi, 4 gün iş göremezlik raporu gönderdi. Mehmet Evrim, raporun 4 gün olması, hastane veya eve ziyarete gelme teklifini Sait U.'nun kabul etmemesinden şüphelenip durumu araştırdı. İlginizi Çekebilir Çalışanı Sait U.'nun, raporun düzenlendiği Çumra Devlet Hastanesi'ne hiç...


Bağırsak rahatsızlığı olan kadına, erkek arkadaşından dışkı nakli yapıldı

T24 Dış Haberler ABD'de yaşayan Daniell Koepke, üniversitedeyken irritabl bağırsak sendromu (IBS) yaşamaya başlayarak hazımsızlık, sıkışan gazdan kaynaklanan batıcı ağrılar ve şiddetli kabızlık şikayetleri yaşamaya başladı. 5 yıllık doktor ziyaretleri ve yoğun antibiyotik tedavilerinin sonuç vermemesinin ardından genç kadına erkek arkadaşı ve erkek...


Yardımla yürüyen Zerrin Özer’in sağlığı ne durumda?

Geçtiğimiz yıl omurilik ameliyatı sonrasında sağlık sorunları yaşan ve tedavi gören Zerrin Özer, katıldığı nikah töreninde koluna girenlerin yardımıyla yürüdü.


Şehnaz Askeroğlu Yaşlanan eller için neler yapılmalı?

Yaşlanma genellikle yüzde belirgin bir şekilde görünür, ancak eller de yaşlanmanın etkilerini taşıyan bir başka bölgedir.


Basit bir kan testi, kanseri 7 yıl önceden tespit edebilecek

T24 Dış Haberler Yeni bir kan testi türü, kanseri tespit etmeye yardımcı olmak için kandaki proteinleri ölçecek ve kanseri 7 yıl önceden tespit edebilecek. Araştırmacılar, gelecekte bunun yalnızca erken tespit ve tedaviye olanak sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda hastalığın tamamen önlenmesine de yardımcı olacağını umuyor. Birleşik Krallık tarafında...


Yeni Covid varyantı FLiRT: Bu belirtiler varsa dikkat!

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, son günlerde İngiltere’de görülme sıklığı artan yeni Covid varyantı ‘FLiRT’ konusunda uyarıda bulundu.


67 yaşındaki kalp hastasına eczanede büyük şok! "Ölü görünüyorsun, ilaç veremeyiz"

Samsun'da yaşayan Şaban Er düzenli kullandığı ilaçlarını almak için eczaneye gitti. İlaçlarını alıp evine dönmeyi düşünüyordu ancak eczacının "Ölü görünüyorsun ilaç veremeyiz" sözleri karşısında hayatının şokunu yaşadı. Gerçek kısa sürede ortaya çıktı. https://haberglobal.com.tr/gundem/67-yasindaki-kalp-hastasina-eczanede-buyuk-sok-olu-gorunuyorsun-ilac-veremeyiz-344368


Bağırsaklara bayram ettiren hint hurması! Vücut ağrılarını saniyeler içinde kesiyor

Birçok sağlık sorununun temeli bağırsaklarda yatıyor. Bu sebeple sağlıklı bir vücut için sağlıklı bir bağırsak florası olmazsa olmazlardan. Hint hurması ise içerdiği yüksek lif oranı sayesinde bağırsaklarınıza bayram ettirecek.


İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent hipertansiyon hakkında konuştu

Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle hipertansiyon hakkında uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.


Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb'i hayata bağladı

Bitlis'te oyun oynarken başına gelen taş sebebiyle beyin kanaması geçiren 9 yaşındaki Zeyneb Lina Bayraktutar, doktorların dikkati sayesinde yeniden hayata tutundu. Bayraktutar, başarılı bir ameliyatla iyileşme sürecine hızla ilerliyor. Baba Bayraktutar, çocuklara kafasına darbe alanları ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.


Kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Osteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.


17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ertuğrul Güner; 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla tansiyonun önemine vurgu yaptı.


Kadınlarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun 7 gizli belirtisi

Texas'taki Austin Holistic Psychology'nin sahibi ve psikolog Madison Perry, "DEHB bir zamanlar çok fazla enerjiye sahip erkek çocukların baskın olduğu bir teşhis kategorisiydi" dedi. Aslında Medical News Today'e göre erkek çocuklarında DEHB tanısı alma olasılığı kızlara göre kabaca üç kat daha fazla. İşte kadınlarda ve kız çocuklarında DEHB belirtileri:


Saçları kalınlaştırmanın 5 doğal yolu! Kısa sürede farkı göreceksiniz

Kalın saç, kafa derinizdeki saç yoğunluğunu ifade eder ve herkes kalın, gür ve sağlıklı saçlar ister. Uzayan saç miktarını artırmak ve korumak sağlıklı bir saç için oldukça önemlidir. Gençken saçlarınız daha kalın görünüyorsa bunun nedeni, yaşlandıkça saç derinizin genişlemesidir. Ayrıca bazı insanlar yaşlandıkça folikülleri saç üretmeyi bırakır ve bu da saçların incelmesine neden olur. Saçlarınızı güçlendirmenin 5 formülü haberimizde.


Çocuk nörolojisi uzmanı uyardı: "Çocuklarda teknolojik cihaz kullanımına sınır konulmalı"

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" dedi.


Uzmanı uyardı: “Hipertansiyon sessiz ve derinden ilerleyen bir hastalık”

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Saygı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Tülin Kurt Karaköse, “Hipertansiyon genellikle sessiz ve derinden ilerleyen bir hastalıktır. Dünya genelinde erken ölümlerin başlıca nedenleri arasındadır ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.


MPS hastalarının tedavisi için evde bakım hizmeti çağrısı

MPS hastalarının tedavisi için evde bakım hizmeti çağrısı Gülşah ÖZGEN-Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)- ÇOCUK Beslenme ve Metabolizma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, 15 Mayıs Mukopolisakkaridoz (MPS) Dünya Farkındalık...


Sessiz katil: Kalp, beyin ve böbrekleri vuruyor! Aman dikkat: Kalp krizi, beyin kanaması ve felce neden olabilir

Tansiyon yüksekliği olarak da bilinen hipertansiyon konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, “Hastaların yüzde 5'inde tansiyon yüksekliğine, ailesel yatkınlığın dışında başka hastalıklar da sebep olabilir. Böbrek hastalıkları, genel olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması ya da işlevini tam yerine getirememesi ve böbrekleri besleyen atar damarlarda daralma bu hastalıklar arasındadır” dedi.


Dökülen deri kökünden fırça gibi saç çıkarıyor! Hint yağıyla özel saç maskesi tarifi

Saç dökülmesi sağlık ve güzellik açısından birtakım sıkıntılara yol açar. Ahenkli, gür ve sağlıklı saçlara birçok kişi özenir. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir?


Hipovolemi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kan plazmasının hacminin çok düşük olduğu bir durum. Bu hızlı kalp atışına, zayıf nabza, kafa karışıklığına ve bilinç kaybına neden olur. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Hipovolemi hipovolemik şoka yol açabilir ki bu da acil bir durumdur. Yaygın belirtiler şunlard...


Gebeliği önlemede yüzde 99’dan daha fazla etkili yöntem: Deri altı implantı

Gebelikten korunmada önemli bir alternatif olarak öne çıkan deri altı implantı ile ilgili Op. Dr. Beyhan Badoğlu detaylı bilgilendirmelerde ve doğru kullanımı hakkında uyarılarda bulundu.


İki amansız hastalığa yakalanan 25 yaşındaki İzel azmiyle engelleri aşıyor

Adana'da yaşayan Zehra ve Hakan Çalışır çiftinin iki çocuğundan biri olan İzel Çalışır (25), 1999 yılında dünyaya geldi. 5 yaşına geldiğinde yaşıtlarına oranla bedensel gelişiminin geri olduğunu fark eden Çalışır ailesi, kızlarını götürdükleri hastanede onun 200 bin kişide bir görülen cam kemik ve MPS hastası olduğunu öğrendi. Her hafta damar yoluyla enzim tedavisi gören Çalışır, toplumu 15 Mayıs Dünya MPS Farkındalık Günü'nde MPS hastalığına...


“Keşke” denilen anlar: İnsanların yaşamlarına baktıklarında pişman olduğu durumlar

İnsanlar yaşlandıkça geçmişteki kararları ve yaşadıkları deneyimleri değerlendirir. Bu değerlendirmelerde bazen pişmanlık hissedilen durumlar ortaya çıkar.


Uzm. Dr. Ekren: “3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir”

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Halil Ekren 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kan basıncı yüksekliği yaşla yaş arttıkça ilerlemekte, ileri yaşların dışında çocuklarda, gençlerde de görülebilen bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü 3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir” dedi.


Donmuş beyinle ölümsüz hayat! 1 milyon TL yetiyor

Mevcut yöntemlerle beyin hücreleri dondurulduğunda buz kristalleri oluşabiliyor. Bunun nedeni, beyin hücrelerinin yüzde 80’inin sudan oluşması. Kristalleşme, dondurulan hassas beyin hücrelerine zarar vererek onları bozup, çözüldüklerinde kullanılmaz hale getirebiliyor. Süngerimsi yapıya sahip beynin dondurulmasının ona zarar vermesi ve çözüldüğünde kullanılamaması bilim dünyası için büyük bir zorluk. Bu nedenle Harvard Üniversitesi mezunu bir...


Doğum hızı 1965ten beri en düşük seviyede

Doğum hızı 1965ten beri en düşük seviyede Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı. Buna göre, canlı doğan bebek sayısı 2023 yılında 958 bin 408 oldu. Canlı doğan bebeklerin yüzde 51,3ü erkek, yüzde 48,7si kız oldu. Toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 çocuk iken 2023 yılında 1,51 çocuk olarak gerç...


Hipertansiyonun günlük hayattaki olumsuz etkileri birçok alanda görülebiliyor

Hipertansiyonun günlük hayattaki olumsuz etkileri birçok alanda görülebiliyor Kalbin kanı pompalarken damarda oluşturduğu basıncın normal değerlerin üzerinde bulunma durumu hipertansiyon olarak tanımlanırken, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Gününde tedavisi olmayan ancak kontrol altında tutulabilen yüksek tansiyon için halkın bilinçlendirilmesi amaçla...


Yüksek tansiyona iyi gelecek 7 yaşam tarzı değişikliği

Antalya Memorial Hastanesi Nefroloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ümit Çakmak, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle yüksek tansiyon hastalarının hayatını kolaylaştıracak 7 önemli ipucunu açıkladı.


Doğum sonrası bu belirtiler depresyon habercisi

Uzun bir hamilelik sürecinin ardından, bebekle kavuşma anı her ne kadar büyülü bir an olsa da, anne ve bebek için de, bir dünyadan başka bir dünyaya da geçiştir aslında. Kadının anneliğe fetüsün ise dünyaya gözlerini açtığı bir süreçtir. Doğum sonrası ilk saniyeler, ilk dakikalar, ilk saatler ve ilk günler hem bebek için, hem de anne için birbirlerine alışmaları ve yeni dünyaya uyum sağlamaları için oldukça önemli zamanlardır. Uzman Klinik...


Bu hastalık fark edilmezse ölümcül olabiliyor

Nefroloji Uzmanı Dr. Pınar Ergin, hayat kalitesini düşüren ve ölümcül olabilen kronik böbrek yetmezliğinin sanılanın aksine toplumda oldukça sık görüldüğünü söyledi.


Dinlendirici Bir Uyku İçin Lavantaya 5 Aromatik Alternatif

Canlandırıcı bir gece uykusu için sürekli bir arayış içinde olan birçok kişi, yatak odası ortamını iyileştirmenin yollarını arar. Aroma bu senaryoda çok önemli bir rol oynuyor ve uyku kalitesini doğrudan etkiliyor. Bu makale, geleneksel lavantanın aromatik alternatiflerini inceleyerek yatak odanızı ekstra hoş kokulu bir alana dönüştürmek için yenilikçi öneriler sunacaktır.


Glisemik indeks şeker hastaları için büyük önem taşıyor

Tüketilen besinlerdeki şeker oranının insanlara, en çok da şeker hastalarına etkileri noktasında büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, besinlerin glisemik indeksine dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.


Pıhtı salgını dur durak bilmiyor | Neden gençlerde de bu kadar sık görülmeye başlandı

Gün geçmiyor ki pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırılan ya da yaşamını yitiren birilerinin ölüm haberini almayalım. Son yıllarda ünlüler dünyasından ya da kendi çevremizden duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ölümle sonuçlanabilen bu ciddi hastalık artık bir ‘salgın’ haline geldi. Peki bu artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız? İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç Karadağ...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: Egzersiz yapmanın vücuda 5 faydası

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Egzersiz neden çok gündemde'' başlıklı bugünkü yazısında ''Çoğumuz nedense hâlâ iyi yaşlanmanın tek belirleyicisinin hatta patronunun “yeme-içme” yani “sağlıklı beslenme” olduğunu düşünüyor ve yanılıyoruz'' dedi.


Erkeklerde düşük testosteron, erken ölüm riskini artırıyor

T24 Dış Haberler Yeni bir çalışma, düşük testosteron seviyelerine sahip erkeklerin kalp hastalığından ölme riskinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Batı Avustralya Üniversitesi'nden araştırmacılar, yaşları ortalama 40'lı yaşların sonlarından 70'li yaşların ortalarına kadar değişen 24 bin 109 erkeğin verilerini takip eden çalışmaları inceledi. ...


Prof. Dr. Berkan Reşorlu Nörojen mesane nedir? Nörojenik mesane belirtileri nelerdir?

İdrar torbası yani mesanenin görevi idrarı yeterli doluluğa ulaşana kadar depolamak, sonrasında ise kontrollü şekilde isteğe bağlı olarak boşaltmaktır.