Sağlık & Fitness

Trending:


‘Türkiye’de 3 milyondan fazla kişi Hepatit B virüsü taşıyor’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve paydaşlarının, 2030 yılına kadar hepatitin ortadan kaldırılması hedefine doğru ilerlemek için büyük çaba sarf edildiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Viral hepatit, dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkilemekte ve her yıl 1 milyondan fazla ölüme neden olmaktadır. Türkiye’de ise 3 milyondan fazla kişide hepatit B, 300 bin kişide hepatit C mevcuttur”...


Bitlis’te 16 haftalık 26 yaşındaki gebe hastaya ‘Over Kist’ ameliyatı yapıldı

Tatvan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gözde Karacan Duman tarafından 26 yaşındaki 16 haftalık gebe hastaya ‘Over Kisti' ameliyatı yapıldı.


Tatilciler pür dikkat kontrol etmeli! Böyle kullanılan şezlonglar tehlike saçıyor

Yaz tatilini hastalık problemleri yaşayarak geçirmek istemeyenler için uzmanlar enfeksiyon risklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Şezlonglardaki temastan kaçınmanız gerektiğini belirten uzmanlar, tatilde hastalıklara kapı aralayan bazı sorunlara değindi.


Mucizevi güzellik sırrı! '3 malzemeyle 15 dakikada gözeneklerden kurtulun'

Ciltteki gözeneklerin büyümesi, akne ve siyah nokta gibi problemlere davetiye çıkarır. Stres, trans yağ içeren besinler, makyaj temizliği yapamama, stres, vitamin ve mineral eksikliği gibi faktörler gözeneklerin büyümesine yol açmaktadır. Bu sorundan doğal yöntemlerle de kurtulmak mümkün. Onlar arasında biri var ki sadece 3 malzemeyle hazırlanıyor ve 15 dakika gibi bir sürede etki ediyor. İşte genişleyen gözeneklerden kurtulmanın en etkili...


Astım ve KOAH Hastalarına Sağlık Bakanlığı Uyarısı

Sağlık Bakanlığı, astım ve KOAH hastalarını nem oranının arttığı zamanlarda dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Yüksek sıcaklık ve nemin bu hastalıkların seyrini kötüleştirebileceği belirtildi.


Konjonktivit Tedavi Edilmezse Gözde Ömür Boyu İzler Bırakabiliyor

Uzmanlar, konjonktivit olarak bilinen kırmızı göz hastalığının tedavi edilmediği takdirde gözde kalıcı izler bırakabileceğini belirtiyor. Konjonktivit, gözün beyaz ve şeffaf bölümünü ve göz kapaklarının içini kapsayan tabakanın iltihaplanmasıdır. Hastalığın temas yoluyla bulaştığını ifade eden uzmanlar, belirtileri görülen kişilerin göz doktoruna başvurmasını öneriyor.


Riskli gruplar test yaptırmalı

DÜZCE(İHA) – Doç. Dr. Nevin İnce dünya üzerinde 354 milyondan fazla insanın viral hepatit virüsleri ile yaşadığını söyledi.


Saç derinizdeki sorunu anlayın: Kepeğiniz mi var sedef hastası mısınız?

Kepek ve sedef hastalığı gibi cilt sorunları günlük hayatı zorlaştırabilir.


Hafif geçirilen bir Covid dahi hafıza kaybına neden olabiliyor

T24 Dış Haberler Bilim insanlarına göre, hafif bir Covid enfeksiyonu bile hafızanızı ve dikkatinizi olumsuz etkileyebilir, etkileri 18 ay sonrasına kadar sürebilir. Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yürütülen yeni bir çalışma, sadece hafif Covid enfeksiyonları atlatanların bile hastalıklarından aylar sonra bilişs...


Her yıl 1.4 milyon kişi hepatit kurbanı

Dünya genelinde 350 milyondan fazla insanın yakalandığı ve yine her yıl 1,4 milyon insanın ölümüne neden olan hepatit hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 28 Temmuz Hepatit Günü’nde sağlık kuruluşları çeşitli etkinlikler düzenliyor.


Düzenli egzersiz ve sigaradan uzak durmak beyin sağlığını koruyor

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, "Beyin sağlığını korumak için yapılması gerekenlerin başında, sigara ve alkolden kaçınmak, düzenli egzersize yönelmek geliyor. Çocukluktan itibaren egzersizi hayatın bir parçası haline getirmek çok önemli." dedi.


Yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı... GİZLİ TEHLİKE! YOKSA SİZ DE TEFLON GRİBİ Mİ OLDUNUZ?

Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden olan yapışmaz tava ve tencereler, kullanım kolaylığı sağlarken, yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu tehlikelerden biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’dir. Teflon tava ve tencerelerin aşırı ısıtılması sonucunda yayılan dumanın solunması, 4-8 saat içinde ani titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, öksürük ve grip benzeri semptomlarla kendini...


Pektus Canlı Cerrahisi Toplantısı’nda 3 hasta ameliyat edildi

Göğüs duvarının şekil bozukluğu olarak tanımlanan Pektus hastalığına dikkat çekmek için, İstanbul Kartal Dr.Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde Kartal Pektus Günleri Canlı Cerrahi Toplantısının ilki düzenlendi.


Uzmanından uyarı: Hepatit B ve C’nin tehlikelerine dikkat

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, hepatitin farklı türleri olduğunu ve özellikle hepatit B ve C'nin kronik karaciğer hastalıklarına yol açabileceğini belirterek, hepatit B'den korunmanın en etkili yolunun aşılanma olduğunu vurguladı. Ayrıca, hepatitten korunmak için bulaş yollarına karşı koruma önlemlerinin alınmasının ve sağlık kurumlarına başvurarak bilgi edinmenin önemine dikkat çekti.


TEFLON GRİBİNE DİKKAT! Yapışmaz tavalarınızı asla boşken ısıtmayın

Hepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu...


En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda

En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda


Fiziksel aktivitelerde yapılan hatalar diz sorunlarını tetikliyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, fiziksel aktivitelere başlamadan önce uygun şekilde ısınmamanın, zıplama veya atlama gibi hareketleri tekrar tekrar yapmanın diz sorunları gelişimini tetikleyebileceğini belirtti.


Fizyoterapist Zafer Aksungur yazdı: Bel ağrısının görünmeyen suçlusu

Hayatımızda kâbus gibi beliren ve günlük keyfimizi kaçıran bel ağrılarının aslında “görünmeyen düşmanımız stres”le derin bir ilişkisi var.


Avuç içini kurutan doğal çözüm; Bu iki malzeme sıcakta avuçları terleyenlerin ilacı oluyor!

Sıcak günlerde avuç içi terlemesi sık yaşanan bir durumdur. İnsan tokalaşmaktan imtina eder. Olumsuz bu durum karşısında krem ya da losyonlar vardır ancak istenen verim alınamayabilir: Bu yüzden harika doğal çözümler vardır.


Bölgesel kilolara ameliyatsız çözüm: Radyofrekans yöntemi

Basen, karın ve bacak gibi bölgesel bölgelerde oluşan ve yakılamayan yağlar, cerrahi işleme gerek duymaksızın radyofrekans yöntemi ile parçalanabiliyor.


Rahatlatıcı ve sağlıklı: Yüz yogası nedir; nasıl yapılır?

Yanaklarınızdan memnun değil misiniz? "Bir türlü yanaklarımdan kurtulamıyorum" diyenler için yüz yogası, doğal ve etkili bir çözüm sunuyor.


Dizilerdeki psikolog sahnelerine aldanmayın! Sağlığınızı daha da bozuyor...

Ruhsal sorun yaşayan bir bireye dokunmak, onun bütün hayatını etkiliyor. Bilinçsiz ellerde yapıldığında ise sonuçlar intihara kadar sürükleyebiliyor. Sosyal medyada moda haline gelen çeşitli terapi trendleri hakkında açıklamalar yapan uzman isimler, her psikiyatr veya psikoloğun terapi yetkisi olmadığının altını çizdi. Peki terapi almadan önce nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...


Canan Karatay'dan kimyasal uyarı! 'Ülkemizde patladı, hormon üretimini engelliyor'

Türkiye'de giderek artan kimyasal içerikli deterjan kullanımı sınırı aşmış durumda. Prof. Dr. Canan Karatay deterjan kullanımının belirli rahatsızlıklara yol açtığını belirtti. Çeşitli uyarılarda bulunan Karatay 'Ülkemizde patladı' dedi. İşte deterjan kullanımının insan sağlığına etkisi.


Geceyi aydınlatan başarı: 15 saatte 5 organ nakli

İEÜ Medical Point Hastanesi Zafer Beken Organ Nakli Merkezi, 15 saatte 5 organ nakli bekleyen hastaya umut oldu. Medical Point Hastaneler Grubu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Organ nakli konusunda hizmetlerimizi sürdüreceğiz ve daha fazla insanın sağlığına kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Peki ya güneşle buluştuktan sonra? En iyi 10 güneş sonrası ürün

Özellikle yaz mevsiminde cildimizin sağlıklı kalması için sadece güneşten koruyucu kremler yetmiyor. Güneşlendikten sonra da cildimizi nemlendirmek, rahatlatmak gerekiyor. Jürimiz en iyi güneş sonrası ürünlerini seçti.


"Türkiye, dang humması açısından topun ağzında; her an vaka çıkabilir"

Dang humması, kanamalı ateşler grubuna giren ve sivrisinek ısırıklarıyla bulaşan bir enfeksiyon hastalığı. Belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik, kas ve eklem ağrıları var


İçen 'uyuyan güzel' oluyor! Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın

Muz içerdiği yüksek potasyumla oldukça yararlı meyvelerin başında yer alıyor. Ancak meyvesi kadar kabuğuyla yapılan çay da bir o kadar faydalı. İşte muz kabuğu çayının kalp sağlığından uyku kalitesine sayısız faydası.


HPV aşısı için başvurular devam ediyor

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakalarının son yıllarda artış göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-26 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı yapmak için çalışmaları başlattı. Başvuruların devam ettiği HPV aşısı için son başvuru tarihi 31 Temmuz olarak belirlendi.


Vakalar artıyor! 17 kişinin ölümüne neden oldu: "Basit bir öksürük demeyin..."

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Avrupa'da 2023'te 25 bin olan boğmaca vaka sayısının, bu yılın sadece ilk 3 ayında 32 bine yükseldiğini vurguladı.


UZMAN İSİM UYARDI! Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor

Sıcak hava, özellikle obezite ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler için ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklar, vücut ısısının kontrol edilmesini zorlaştırarak kan basıncının yükselmesine neden olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, “Sıcak havada damarlar daha fazla zorlanırken, bu durum beyin kanaması riskinin artmasına yol açabilir. Bu nedenle sıcak havalarda serin kalmak, yeterli su...


Hem sağlıklı hem de inceltiyor

Dr. Öykü Çelen: 'Emerald lazer, mitokondrilerin enerji üretimini arttırarak, metabolizma ve bağışıklığımızı güçlendirir ve aynı zamanda yağ hücrelerine odaklandığı için yağ hücrelerini küçültür. İnsanlar bu uygulamayla, yağlarından kurtulurken genel sağlıklarına da pozitif etki elde ediyor.'


50 yıllık nörologların tavsiyesi! Bunama riskini azaltan 6 alışkanlık

Alışkanlıklar sağlığı koruyabilir. Nörologlara göre demans ve Alzaymır riskini en aza indirmek mümkün. Egzersiz yapmak, aktiviteler denemek ve dahası... İşte detaylar...


Sıcak havalarda şok diyetlerden uzak durun

Sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabilen sıcak havalarda, beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor. Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, aşırı sıcaklarda kısa sürede kas ve su kaybına neden olarak metabolizmayı olumsuz etkileyen şok diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.


Hastane temizlik personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Aydın Devlet Hastanesi'nde temizlik personeline yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından eğitim düzenlendi. Eğitimde, kişisel koruyucu ekipman kullanımı ve temizlik malzemelerinin güvenli kullanımı konularında önemli bilgiler aktarıldı.


Bilim insanları marul suyunun faydasını keşfetti: Gargarayla iltihap azaltıyor, diş taşını yok ediyor! AFT sorununun çözümü basit! Alışkanlığı fayda veriyor

Gargara kullanımına dair birçok kişi rahatlattığını ifade eder. Ancak kimileri buna sıcak bakmaz. Bilim insanlarının yaptığı son çalışma marul suyunun gargarasıyla ağzı ve diş sağlığı korunuyor.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: Sağlıklı yaşlanmanız için 20 longevity kuralı

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında, uzun ve sağlıklı yaşamanızı sağlayacak 20 kuralı sıraladı.


Lamb Weston hayal kırıklığı yaratan bir ikinci çeyrek geçirdi: Patates kızartması ekonomisi bize ne anlatıyor?

Patates kızartması basit bir garnitür gibi görünebilir, ancak talebi daha geniş ekonomik eğilimler hakkında çok şey ortaya koyuyor. McDonald’s’ın ana dondurulmuş patates tedarikçisi Lamb Weston’dan elde edilen son veriler, fast food ve daha geniş ekonomik ortamda önemli değişimlere dikkat çekiyor. Şirketin son kazanç raporu, daha az patates kızartm...


Çocuklarda yaz ishaline dikkat

Yaz aylarında artan sıcaklık nedeni ile çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Gözübüyük, ishalin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.


Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltip yazın cildimizi koruyalım

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.


Klima zatürresinin belirtileri nelerdir?

Klima zatürresi, tıbbi olarak lejyoner hastalığı olarak bilinen, Legionella bakterilerinin neden olduğu bir zatürre türüdür.


Soğuk kalpli bir insanın 8 belirtisi

İnsanlarla ilişkiler kurarken karşınızdakinin duygusal sıcaklığını hissetmek önemlidir. Yakın ilişkilerde sıcaklık ve samimiyet ararken, soğuk kalpli biriyle karşılaşmak hayal kırıklığı yaratabilir. Peki, karşınızdaki kişinin duygularının buz tuttuğunu nasıl anlarsınız?


Kanserin risk faktörleri anlatıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler köy köy mahalle mahalle gezerek kanserinin risk faktörleri belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirme yapıyor.


ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyor

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.


Kalbinizdeki tehlikenin sinyali! Bu belirtiyi es geçmeyin...

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Adem Tatlısu, kalp çarpıntıları bayılmalara veya kalpte büyümeye neden oluyorsa mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini bildirdi. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, stres, uykusuzluk veya kahve tüketimi gibi etkenlerin yol açtığı kalp çarpıntısı türü, genellikle iyi huylu olurken zamanla hastaların yüzde 80'inde hiçbir tedaviye gerek kalmadan ortadan kayboluyor. Fakat bu çarpıntılar nadiren kalıcıdır ve tedavi...


Cirit: “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini arttırıyor"

Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt kanseri riskini artırdığı, çocukluktan itibaren güneşten korunmanın çok önemli olduğu belirtildi.


Nitrat içeriğiyle beyni iyileştiren mucize! Ne Alzheimer riski kalıyor ne Parkinson

Yaşam boyunca tüketilen besinler beyin sağlığını büyük ölçüde etkiler. Yaşa bağlı bilişsel gerileme problemini ortadan kaldırmak ve hafızayı güçlendirmek için tükettiğiniz yiyecekler çok önemlidir. İşte bilişsel hastalıkları önleyen besinler.


Serhat DEMİREL Ruh halimiz onları etkiliyor

Köpekler, insanlardaki stres seviyesini koklayarak tespit edebiliyor.


Acı biberler sıcak hava stresine girdi; hasatları geç başladı

EDİRNE'nin meşhur tava ciğerinin vazgeçilmezi olarak nitelendirilen, yöreye özgü Karaağaç acı biberi, bu yıl etkisini gösteren kavurucu sıcaklar nedeniyle strese girince, hasadı yaklaşık 1 ay geç başladı.


‘Zehirleyici etki yaratıyor’

Bilim insanları vücuttaki yağın dağılımıyla, Alzhaimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma riski arasındaki bağlantıyı araştırdı. Genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bu hastalıklarla ilgili son yıllarda yapılan çalışmalarda vücuttaki yağ oranının, demans ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların görülme olasılığını artırıyor. Neurology adlı hakemli dergide yayımlanan makalede yağın vücudun neresinde olduğunun, bu hastalıkların...


Güncel Öztürk Daha canlı ve genç bakışlar için bunlara dikkat

Göz çevresindeki yaşlanma belirtileri, yorgun ve yaşlı bir görünümün en belirgin işaretlerinden biridir.