Müzik Video

Trending:


Yalnızlığı dert edinen kedi teselliyi kendini kaloriferin kollarına atmakta buldu

Çevresinde hiçbir arkadaşı olmayan ve yalnızlıktan bunalan kedi kalorifer peteğiyle dertleşerek teselli buldu. O anlar sosyal medyada ilgiyle izlendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/yalnizligi-dert-edinen-kedi-teselliyi-kendini-kaloriferin-kollarina-atmakta-buldu-344750


Yardımla yürüyen Zerrin Özer’in sağlığı ne durumda?

Geçtiğimiz yıl omurilik ameliyatı sonrasında sağlık sorunları yaşan ve tedavi gören Zerrin Özer, katıldığı nikah töreninde koluna girenlerin yardımıyla yürüdü.


İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), halk sağlığını tehdit eden bu virüsle mücadele için ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı. Söz konusu uygulamanın ardından HPV virüsüne dair detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?


Yüksek tansiyonun çaresi! Meğer çok basitmiş...

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Halil Ekren 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kan basıncı yüksekliği yaşla yaş arttıkça ilerlemekte, ileri yaşların dışında çocuklarda, gençlerde de görülebilen bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü 3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir” dedi.


4 ilaç grubu daha aile hekimlerince yazılabilecek

Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısı güncellendi. Yeni düzenleme kapsamında; Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları aile hekimlerince yazılabilecek.


Prof. Dr. Saime Paydaş:

Yüksek tansiyonun tütün kullanımı ve kan şekeri gibi diğer risk faktörlerinden daha fazla ölüme yol açtığına dikkat çeken İç Hastalıkları Hekimi Prof. Dr. Saime Paydaş, hipertansiyonun bazen hiç belirti göstermediğini ve bu nedenle “sessiz katil” olarak anıldığını söyledi. Prof. Dr. Paydaş, çocukluk çağı dahil her yaşta tansiyon ölçülmesini tavsiye etti.


Hipertansiyonda erken teşhis için "kan basıncını ölçtürün" uyarısı

Türk Kardiyoloji Derneği Hipertansiyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Düzenli, ölümlerin yüzde 25'inin hipertansiyona bağlı olduğunu, erken ölümleri önlemek, yaşam kalitesi bozukluğunu azaltmak için erken tanının büyük önem taşıdığına dikkati çekti


Eklem ağrılarına yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi

Dünyada en sık görülen sağlık sorunlarının başında bel ve eklem ağrıları gelirken, kimilerinde bu ağrılar oldukça hafif seyrederken kimilerinde katlanılmaz sancılara dönüşüyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sinan Bağçacı, gelişen teknolojik yeniliklerin sayesinde ortaya çıkan yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile ağrılara yeni bir çözüm sunduklarını söyledi.


Kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Osteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Dökülen deri kökünden fırça gibi saç çıkarıyor! Hint yağıyla özel saç maskesi tarifi

Saç dökülmesi sağlık ve güzellik açısından birtakım sıkıntılara yol açar. Ahenkli, gür ve sağlıklı saçlara birçok kişi özenir. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir?


Diyabet riskini en aza indiren takas beslenme modeli!

Diyabetten korunmak için doğal besinlere yönelmek gerekir. Protein ve lif ağırlıklı besinler kan şekerini dengede tutuyor. İşte detaylar...


“Keşke” denilen anlar: İnsanların yaşamlarına baktıklarında pişman olduğu durumlar

İnsanlar yaşlandıkça geçmişteki kararları ve yaşadıkları deneyimleri değerlendirir. Bu değerlendirmelerde bazen pişmanlık hissedilen durumlar ortaya çıkar.


Tansiyonu kontrol altına almak için 6 “doğal” öneri

Halk arasında yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyon, kalp ve damar sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu. Kan basıncının çeşitli koşullar altında zaman zaman kısa sürelerle normalin üzerine çıkmasının doğal olduğunu paylaşan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, “Ancak yüksek seviyelerde kalıcı hale gelmesi anormal bir durumdur ve hipertansiyon rahatsızlığını oluşturur. Dünyada 1,13 milyar insanın hipertansiyon hastası...


Doğum gününde karaciğer nakli olan hasta, çifte mutluluk yaşadı

Eşine kan vermek isterken Hepatit B hastası olduğunu öğrenen, tedavi sürecinde de karaciğer yetmezliği başlayan Kadir Yıldırım, 62'nci doğum gününde kadavradan alınan organla sağlığına kavuştu.


Uzmanı uyardı: "Fazla kilolu erkekler kısırlık riski altında"

Dünyada evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15'inin kısırlık problemi ile mücadele ettiğini belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İsa Özbey, "Son yıllarda bu oran yüzde 35'e yaklaşmaktadır. Yapılan çalışmalarda erkeklerde sperm sayısının giderek azaldığı tespit edilmiştir. Sperm sayısının azalmasında çevre kirliliği, GDO’lu gıdaların tüketiminin artması, sigara, alkol, ilaç kullanımlarının artması gibi faktörler sorumlu tutulmaktadır. Aşırı kilo ve...


Yeni Covid varyantı FLiRT: Bu belirtiler varsa dikkat!

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, son günlerde İngiltere’de görülme sıklığı artan yeni Covid varyantı ‘FLiRT’ konusunda uyarıda bulundu.


Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozları solunum sıkıntısına neden oluyor

Ülkemizi etkisi altına alan çöl tozlarının solunum sıkıntılarına yol açtığına, acil vakalarının arttığına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Ertürk, “Nefes darlığını tetikleyen çöl tozlarının taşındığı bu dönemlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Pencerelerinizi kapalı tutun” diyerek uyarıda bulundu.


Ücretsiz "HPV Aşısı" uygulaması

Kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü rahim ağzı kanseri. Bu hastalıktan korunmanın yolu elbette HPV aşısı. Peki bu aşıyı hangi yaş grubu nasıl yaptırabilir? İşte Detaylar...


Güneş gözlüğünün rengini seçerken bunlara dikkat edin!

Uzm. Dr. Hülya Deveci yaza girerken önemli ihtiyaçlardan biri olarak gündeme gelen güneş gözlüğünün bir aksesuar olarak değil, göz sağlığını koruyacak bir araç olarak kabul edilmesi ve seçiminin de bu amaca yönelik yapılması gerektiğini söyledi. Uzm. Dr. Deveci , “UV ışınlarına maruz kalma katarakt gelişimine neden olabildiği gibi retina denilen gözün arka sinir tabakasında da bir takım hasarlara neden olmaktadır. Güneş gözlüğünde cam rengi bile...


Sağlıklı ve mutlu bir zihin için 5 altın kural

Bir insanın sahip olabileceği en değerli şey olan sağlık, ancak beden ve zihin birlikteliğiyle eksiksiz bir şekilde var olabilir. Yani sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir beden ve zihin gereklidir. Peki, zihin sağlığı için neler gereklidir?


'Beni hasta ettiler' Pankreas kanserine yakalanan Tanyeli'den itiraflar

Tanyeli Pınar Kerimoğlu’nun YouTube kanalına konuk oldu. Uzun zamandır kanser hastalığı ile mücadele eden başarılı oryantal, samimi itiraflarda bulundu. Hastalık sürecine yönelik bilgi veren Tanyeli, gençlerin oryantal yapmamasını istedi.


Prof. Dr. Berkan Reşorlu Nörojen mesane nedir? Nörojenik mesane belirtileri nelerdir?

İdrar torbası yani mesanenin görevi idrarı yeterli doluluğa ulaşana kadar depolamak, sonrasında ise kontrollü şekilde isteğe bağlı olarak boşaltmaktır.


Saçları kalınlaştırmanın 5 doğal yolu! Kısa sürede farkı göreceksiniz

Kalın saç, kafa derinizdeki saç yoğunluğunu ifade eder ve herkes kalın, gür ve sağlıklı saçlar ister. Uzayan saç miktarını artırmak ve korumak sağlıklı bir saç için oldukça önemlidir. Gençken saçlarınız daha kalın görünüyorsa bunun nedeni, yaşlandıkça saç derinizin genişlemesidir. Ayrıca bazı insanlar yaşlandıkça folikülleri saç üretmeyi bırakır ve bu da saçların incelmesine neden olur. Saçlarınızı güçlendirmenin 5 formülü haberimizde.


Donmuş beyinle ölümsüz hayat! 1 milyon TL yetiyor

Mevcut yöntemlerle beyin hücreleri dondurulduğunda buz kristalleri oluşabiliyor. Bunun nedeni, beyin hücrelerinin yüzde 80’inin sudan oluşması. Kristalleşme, dondurulan hassas beyin hücrelerine zarar vererek onları bozup, çözüldüklerinde kullanılmaz hale getirebiliyor. Süngerimsi yapıya sahip beynin dondurulmasının ona zarar vermesi ve çözüldüğünde kullanılamaması bilim dünyası için büyük bir zorluk. Bu nedenle Harvard Üniversitesi mezunu bir...


Doç. Dr. Uysal, “Akdeniz Anemisi kalıtsal bir hastalıktır”

Akdeniz Anemisi’nin (Talasemi) kalıtsal bir hastalık olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ayşe Uysal, “Ülkemizde yaklaşık 4 bin 500 yüz civarında Talasemi hastası var. Bu hastalığın ülkemizdeki taşıyıcı oranı yaklaşık 1 milyon 300 bin kişidir” dedi.


Hipertansiyonun günlük hayattaki olumsuz etkileri birçok alanda görülebiliyor

Kalbin kanı pompalarken damarda oluşturduğu basıncın normal değerlerin üzerinde bulunma durumu hipertansiyon olarak tanımlanırken, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü'nde tedavisi olmayan ancak kontrol altında tutulabilen yüksek tansiyon için halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Basit gibi görünen ancak ölümcül olabilen hipertansiyonun, kontrol alt...


Karaca: "Her yıl yaklaşık 11 milyon kişi hipertansiyon nedeniyle hayatını kaybediyor"

Niğde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bahadır Karaca 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle yaptığı açıklamada toplumda hipertansiyon farkındalığının yetersiz olduğuna dikkati çekti.


Sessiz katil: Kalp, beyin ve böbrekleri vuruyor! Aman dikkat: Kalp krizi, beyin kanaması ve felce neden olabilir

Tansiyon yüksekliği olarak da bilinen hipertansiyon konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, “Hastaların yüzde 5'inde tansiyon yüksekliğine, ailesel yatkınlığın dışında başka hastalıklar da sebep olabilir. Böbrek hastalıkları, genel olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması ya da işlevini tam yerine getirememesi ve böbrekleri besleyen atar damarlarda daralma bu hastalıklar arasındadır” dedi.


Kadınlarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun 7 gizli belirtisi

Texas'taki Austin Holistic Psychology'nin sahibi ve psikolog Madison Perry, "DEHB bir zamanlar çok fazla enerjiye sahip erkek çocukların baskın olduğu bir teşhis kategorisiydi" dedi. Aslında Medical News Today'e göre erkek çocuklarında DEHB tanısı alma olasılığı kızlara göre kabaca üç kat daha fazla. İşte kadınlarda ve kız çocuklarında DEHB belirtileri:


İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent hipertansiyon hakkında konuştu

Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle hipertansiyon hakkında uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.


Patatesin rakibi ama ondan 70 kat fazla şifalı! Tansiyonu düşürürken zayıflatıyor

Kereviz tıpkı patates gibi kök sebzelerden biri. Çok fazla mineral içeren kerevizin farklı tüketim şekilleri var. Kereviz salatası da suyu da etkilidir. İşte kereviz faydaları...


Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb'i hayata bağladı

Bitlis'te oyun oynarken başına gelen taş sebebiyle beyin kanaması geçiren 9 yaşındaki Zeyneb Lina Bayraktutar, doktorların dikkati sayesinde yeniden hayata tutundu. Bayraktutar, başarılı bir ameliyatla iyileşme sürecine hızla ilerliyor. Baba Bayraktutar, çocuklara kafasına darbe alanları ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.


Hipovolemi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kan plazmasının hacminin çok düşük olduğu bir durum. Bu hızlı kalp atışına, zayıf nabza, kafa karışıklığına ve bilinç kaybına neden olur. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Hipovolemi hipovolemik şoka yol açabilir ki bu da acil bir durumdur. Yaygın belirtiler şunlard...


O ilaçları artık aile hekimleri yazacak

O ilaçları artık aile hekimleri yazacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini bildirdi. Bakan Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yaklaşık bir yılda 3.2 milyar lira tasarruf sağladıkla...


Türkiye'de her 3 yetişkinden biri tansiyon hastası

Türk Böbrek Vakfınca (TBV), obezite, böbrek hastalıkları ve diyabet başta olmak üzere birçok durumla ilişkili olan hipertansiyonun, hayat tarzı önlemleriyle kontrol altına alınabileceği belirtildi.


Ultraman: Rising Fragman

Ultraman: Rising Fragman


Üniversitede geliştirilen ‘Flora Dengeleyici Sprey’ salgın hastalıklara engel oluyor

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Biyomedikal Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Ceren Türkcan tarafından geliştirilen ‘Flora Dengeleyici Sprey’, havada bulunan partiküllerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak daha sağlıklı bir hava ortamı sunuyor.


Glisemik indeks şeker hastaları için büyük önem taşıyor

Tüketilen besinlerdeki şeker oranının insanlara, en çok da şeker hastalarına etkileri noktasında büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, besinlerin glisemik indeksine dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.


Dondurulmuş insan beyin dokusu hayata döndürüldü

T24 Dış Haberler Çin'deki araştırmacılar, insan beyin dokusunu başarıyla dondurup çözdürdü ve ardından normal işlevine kavuşurduğunu duyurdu. Yeni tekniğin nörolojik durumları inceleme yollarını geliştireceği umuluyor. Çin'in Şangay kentindeki Fudan Üniversitesi'nden Dr. Zhicheng Shao ve ekibi, beyin dokusunu donmuş durumdayken canlı tutabilen bir ...


Doğum sonrası bu belirtiler depresyon habercisi

Uzun bir hamilelik sürecinin ardından, bebekle kavuşma anı her ne kadar büyülü bir an olsa da, anne ve bebek için de, bir dünyadan başka bir dünyaya da geçiştir aslında. Kadının anneliğe fetüsün ise dünyaya gözlerini açtığı bir süreçtir. Doğum sonrası ilk saniyeler, ilk dakikalar, ilk saatler ve ilk günler hem bebek için, hem de anne için birbirlerine alışmaları ve yeni dünyaya uyum sağlamaları için oldukça önemli zamanlardır. Uzman Klinik...


Hipertansiyon tedavisinde en önemli adım yaşam tarzı değişikliği

DÜZCE(İHA) – Prof. Dr. Metin Güçlü, hipertansiyonun tüm dünyada sıklığı giderek artan önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.


BEÜ’DE beslenme ve diyetetik önlük giyme töreni gerçekleştirildi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.


Obezite kalp hastalığı riskini artırıyor

Obezitenin tip 2 diyabet, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, uyku apnesi, eklem rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, safra taşları, depresyon ve bazı kanser türleri gibi birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Atabey, “Türkiye'de obezitenin artmasının nedenleri arasında Batılılaşma süreciyle değişen beslenme alışkanlıkları, azalan fiziksel aktivite düzeyleri, artan stres seviyeleri ve çevresel...


"Yüzde 60’ı hastalığının farkında değil": Hipertansiyona yol açan etkenler neler?

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Banu Aktaş Yılmaz, “Ülkemizde hipertansiyonun farkındalığı hakkındaki verilerin pek iç açıcı değildir. Türkiye’de hipertansiyon hastalarının yüzde 40’ı durumlarının farkında, bu kişilerin de sadece yüzde 31’i kan basıncını düşürücü tedaviler alıyor. Tedavi alanların da ancak yüzde 20’sinin kan basınçları kontrol altında” dedi.


Gebeliği önlemede yüzde 99’dan daha fazla etkili yöntem: Deri altı implantı

Gebelikten korunmada önemli bir alternatif olarak öne çıkan deri altı implantı ile ilgili Op. Dr. Beyhan Badoğlu detaylı bilgilendirmelerde ve doğru kullanımı hakkında uyarılarda bulundu.


Basit bir kan testi, kanseri 7 yıl önceden tespit edebilecek

T24 Dış Haberler Yeni bir kan testi türü, kanseri tespit etmeye yardımcı olmak için kandaki proteinleri ölçecek ve kanseri 7 yıl önceden tespit edebilecek. Araştırmacılar, gelecekte bunun yalnızca erken tespit ve tedaviye olanak sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda hastalığın tamamen önlenmesine de yardımcı olacağını umuyor. Birleşik Krallık tarafında...


Her yerde kahve olarak tüketilirken, Tokatlılar konservesini yapıyor

Tokat'ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay'da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat'ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.


Fiziksel aktivite önemli

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yaşamın içinde fiziksel aktivitelerin değerli olduğunu söyledi.


Halk Sağlığı Tayfaları Sağlıklı Hayat Merkezi’nde

Eskişehir'deki okullarda 'Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması İle Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi' projesi çerçevesinde öğrencilerin sağlık bilincini arttırmaya yönelik bilgilendirme yapıldı.


Uzmanı uyardı: 3 yaşından itibaren kan basıncı kontrolü yapılmalı

Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Halil Ekren 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kan basıncı yüksekliği yaşla yaş arttıkça ilerlemekte, ileri yaşların dışında çocuklarda, gençlerde de görülebilen bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü 3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir” dedi.