Sağlık & Fitness

Trending:


Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltip yazın cildimizi koruyalım

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.


Yavru kerkenez tedavisi sonrası doğal yaşamına geri döndü

Erzurum’da bitkin halde bulunan yavru kerkenez tedavisi yapıldıktan sonar doğal yaşamına geri bırakıldı.


Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak kanser gibi pek çok sonucu beraberinde getiriyor

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve güneşin etkisini fazla hissettirmesi nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Selim Gümüş, uyarılarda bulundu. Dr. Gümüş, güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın cilt kanseri, erken yaşlanma ve lekelere yol açabildiğini belirterek sağlıklı bir cilt için düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkati çekti.


Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değil

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için bazı değişiklikler yapmak gerekir. Bunlardan birisi de mutfağınızda yer alan malzemelerle yapılıyor. Maden suyuna ekleyince karışımın etkileri inanılır gibi değil.


Tüylenme ve düzensiz adetle kendini belli ediyor! Her kadında farklı, 'Birçok belirtisi var!

Doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir bozukluk olarak bilinen polikistik over sendromu, yumurtalıklarda oluşan küçük kistler veya folikül adı verilen sıvı dolu keseciklerin birikmesiyle ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Taha Takmaz, kadınlarda pek çok belirti ile kendini gösterebilen “polikistik over sendromu” ile ilgili önemli bilgiler verdi.


Türkiye, lenf kanseri hastaları için yürütülen yeni "akıllı ilaç" çalışmasına öncü oldu

Türkiye, lenf kanseri hastaları için yürütülen yeni "akıllı ilaç" çalışmasına öncü oldu Yaklaşık 7 ay önce üniversitenin Cebeci yerleşkesinde hizmete başlayan ve geçen günlerde ilk gönüllü taramasını gerçekleştiren Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi, kapılarını açtı. Sadece yetkililerin kendilerine tanımlı kartla giriş yapabildiği, 24 saat esasına göre...


ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyor

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.


Babaeski’de kanser erken teşhis ve tarama eğitimi

Kırklareli Merkez KETEM birimi, Babaeski'de gelen misafirlerin rutin taramalarını gerçekleştirdi. Yapılan taramalarda, katılımcılara kanser erken teşhisinin önemine dair kapsamlı bir farkındalık eğitimi verildi.


‘Zehirleyici etki yaratıyor’

Bilim insanları vücuttaki yağın dağılımıyla, Alzhaimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma riski arasındaki bağlantıyı araştırdı. Genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bu hastalıklarla ilgili son yıllarda yapılan çalışmalarda vücuttaki yağ oranının, demans ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların görülme olasılığını artırıyor. Neurology adlı hakemli dergide yayımlanan makalede yağın vücudun neresinde olduğunun, bu hastalıkların...


Aşısı da var tedavisi de! 'Hepatit'in farkında olmak karaciğeri koruyor’

Hepatit; virüsler, alkol kullanımı, ilaçlar, toksinler veya otoimmün hastalıklar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Hepatit, karaciğer iltihaplanması anlamına geliyor ve dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir sağlık sorunu oluyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Emre Yıldırım, hepatit ve hepatitten korunma yöntemleri hakkında ilgili bilgi verdi.


Dört kişi, fareler tarafından yayılan ve tedavisi olmayan virüs nedeniyle öldü

ABD'de dört kişi, farelerden yayılan tedavisi olmayan hantavirüsten öldü. Virüs, hastaların %38'ini öldürüyor ve kemirgen dışkısıyla bulaşıyor. Normalde yılda 30 vaka görülürken, bazı bölgelerde artış var. Uzmanlar, sıcak dalgaları ve iklim değişikliğinin etkili olabileceğini düşünüyor. Hantavirüs Pulmoner Sendromu %50 ölüm oranıyla, akciğerlere zarar vererek solunum yetmezliğine neden olabilir.


Prof. Dr. Selahattin Kumru: "Obezite cerrahisi sonrası gebelik daha avantajlı"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, obezite cerrahisi geçirmiş kadınların sağlıklı gebelik şansının arttığını, gebelikle ilgili istenmeyen bazı sorunların da azaldığını söyledi. Kumru, “Tam tersine kilo verdikten sonra gebe kalmak, kilolu gebe kalmaya göre çok daha iyi sonuçlara neden oluyor. Obez kadınlarda özellikle hipertansif ve diyabetik rahatsızlıklara bağlı olarak sorunlu gebelik, erken doğum, bebek...


Güncel Öztürk Daha canlı ve genç bakışlar için bunlara dikkat

Göz çevresindeki yaşlanma belirtileri, yorgun ve yaşlı bir görünümün en belirgin işaretlerinden biridir.


100 kişiden 1’inde görülüyor! Aşırı sıcaklar epilepsi nöbetlerini tetikliyor

Yazın sıcak havalarla birlikte vücutta oluşan tuz ile su kaybı, uyku bozuklukları ve terleme gibi sorunlar epilepsi hastalarını daha çok etkiliyor. Yazın tetiklenen nöbetler bir dizi kontrolsüz hareket ve bilinç kaybı şeklinde yaşandığı için hasta ve hasta yakınlarında endişe yaratıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Haluk Caneroğlu, yaz aylarında epilepsi nöbetlerini azaltmaya yönelik önlemleri şöyle sıralıyor.


Her yıl 1.4 milyon kişi hepatit kurbanı

Dünya genelinde 350 milyondan fazla insanın yakalandığı ve yine her yıl 1,4 milyon insanın ölümüne neden olan hepatit hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 28 Temmuz Hepatit Günü’nde sağlık kuruluşları çeşitli etkinlikler düzenliyor.


Zeytinyağını resmen yerinden etti! Bağırsakların yakıtı meğer oymuş, midede çok etkili

Bağırsakların düzgün çalışması mutluluğumuza katkı sağlayan, sağlığımızı iyileştiren iyi etkilerdendir. Stresli bir vücut bağırsak ve sindirim sorunları yaşayabilir. Peki katkı sağlayan faydalı yağ, zeytinyağı değilse nedir?


En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda

En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda


Bölgesel kilolara ameliyatsız çözüm: Radyofrekans yöntemi

Basen, karın ve bacak gibi bölgesel bölgelerde oluşan ve yakılamayan yağlar, cerrahi işleme gerek duymaksızın radyofrekans yöntemi ile parçalanabiliyor.


Sigaranın son 2 nefesi: Biri KOAH, diğeri akciğer kanseri

Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, "İçtiğiniz sigara 2 ölümcül hastalığın yüzde 90 sebebidir. Biri KOAH, diğeri akciğer kanseridir. Sigara içerseniz, kesecik duvarlarınızdaki elastik doku harap olur ve esneme yeteneğini kaybederek tıpkı bu naylon poşet gibi olur. 20 yıldan sigara kullanıyorsunuz bu iki hastalık ile her an yüzleşebilirsiniz" dedi.


Serhat DEMİREL Ruh halimiz onları etkiliyor

Köpekler, insanlardaki stres seviyesini koklayarak tespit edebiliyor.


Hem sağlıklı hem de inceltiyor

Dr. Öykü Çelen: 'Emerald lazer, mitokondrilerin enerji üretimini arttırarak, metabolizma ve bağışıklığımızı güçlendirir ve aynı zamanda yağ hücrelerine odaklandığı için yağ hücrelerini küçültür. İnsanlar bu uygulamayla, yağlarından kurtulurken genel sağlıklarına da pozitif etki elde ediyor.'


Lamb Weston hayal kırıklığı yaratan bir ikinci çeyrek geçirdi: Patates kızartması ekonomisi bize ne anlatıyor?

Patates kızartması basit bir garnitür gibi görünebilir, ancak talebi daha geniş ekonomik eğilimler hakkında çok şey ortaya koyuyor. McDonald’s’ın ana dondurulmuş patates tedarikçisi Lamb Weston’dan elde edilen son veriler, fast food ve daha geniş ekonomik ortamda önemli değişimlere dikkat çekiyor. Şirketin son kazanç raporu, daha az patates kızartm...


Pektus Canlı Cerrahisi Toplantısı’nda 3 hasta ameliyat edildi

Göğüs duvarının şekil bozukluğu olarak tanımlanan Pektus hastalığına dikkat çekmek için, İstanbul Kartal Dr.Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde Kartal Pektus Günleri Canlı Cerrahi Toplantısının ilki düzenlendi.


Hepatit hastalığına karşı uzmanından uyarı

Hepatit hastalığına karşı uzmanından uyarı MERSİN, (DHA)-MERSİN Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Sibel Kuyugöz Gülbudak, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü dolayısıyla hepatit hastalığına neden olan durumlar ve korunma yollarıyla ilgili bilgi verdi.Uzm. Dr. Sibel Kuyugöz Gülbudak, hepatitin çeşitli virüs, bakteri, ...


Peki ya güneşle buluştuktan sonra? En iyi 10 güneş sonrası ürün

Özellikle yaz mevsiminde cildimizin sağlıklı kalması için sadece güneşten koruyucu kremler yetmiyor. Güneşlendikten sonra da cildimizi nemlendirmek, rahatlatmak gerekiyor. Jürimiz en iyi güneş sonrası ürünlerini seçti.


Çocuklarda yaz ishaline dikkat

Yaz aylarında artan sıcaklık nedeni ile çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Gözübüyük, ishalin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.


Hijyenik olmayan havuzlar kulak ağrıtıyor

Yazın gelmesiyle birlikte deniz ve havuz keyfi devam ederken, iyi temizlenmeyen havuzlardan pek çok hastalık bulaşabiliyor. Bu mevsimde dış kulak yolu enfeksiyonu ile çok sık karşılaştıklarını söyleyen Medicana Sağlık Grubu Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nurdoğan Ata, kulak ağrısı çekmemek için kalabalık havuzlara girmeden önce nasıl önlem alınması gerektiğini anlattı.


Saç derinizdeki sorunu anlayın: Kepeğiniz mi var sedef hastası mısınız?

Kepek ve sedef hastalığı gibi cilt sorunları günlük hayatı zorlaştırabilir.


HABER... 10.00-16.00 saatleri arası dikkat! "Dışarı çıkmayın"

Sağlık Bakanlığı, astım ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalarını, nem oranının arttığı zamanlarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları ve nem oranı yüksek bölgelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Yapılan uyarıda "Güneş ışınlarının etkisinin en güçlü olduğu 10.00-16.00 saatlerinde açık havada bulunmaktan kaçının. Dışarı çıkmak mecburiyetinde kalırsanız serin ve gölge alanları tercih edin" denildi.


Fiziksel aktivitelerde yapılan hatalar diz sorunlarını tetikliyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, fiziksel aktivitelere başlamadan önce uygun şekilde ısınmamanın, zıplama veya atlama gibi hareketleri tekrar tekrar yapmanın diz sorunları gelişimini tetikleyebileceğini belirtti.


Astım ve KOAH Hastalarına Sağlık Bakanlığı Uyarısı

Sağlık Bakanlığı, astım ve KOAH hastalarını nem oranının arttığı zamanlarda dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Yüksek sıcaklık ve nemin bu hastalıkların seyrini kötüleştirebileceği belirtildi.


Ölümcül alerjiye ‘immünoterapi’

Kayseri’de yaşayan Fırat Karataş, kendisi için ölümcül olan arı alerjisine tedaviyi Kayseri Şehir Hastanesi’nde uygulanan immünoterapide buldu. Tedavi ile ilgili bilgiler veren Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, “Alerjilerde immünoterapinin yüzde 90-95 oranlarında koruyuculuğu oluyor” dedi.


Hafif geçirilen bir Covid dahi hafıza kaybına neden olabiliyor

T24 Dış Haberler Bilim insanlarına göre, hafif bir Covid enfeksiyonu bile hafızanızı ve dikkatinizi olumsuz etkileyebilir, etkileri 18 ay sonrasına kadar sürebilir. Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yürütülen yeni bir çalışma, sadece hafif Covid enfeksiyonları atlatanların bile hastalıklarından aylar sonra bilişs...


Rinoplasti sonrası şişlik ve ödeme aldanıp revizyon istenmemeli

Rinoplasti ameliyatlarından sonra şişlik ve ödem iyileşmesinin kişinin cilt yapısına bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Erkan Soylu, "Ameliyat sonrası erken dönemde oluşan morluklar bir hafta ile bir ay arasında tamamen düzelmektedir. Burundaki şişlik ve ödemin geçmesi kalın ciltli hastalarda iki yıl, normal ve ince ciltli hastalarda ise 1,5-2 yıl kadar sürmektedir. İyileşme tamamlanmadan yapılacak yeni bir ameliyat çözüm olmaz ve yeniden...


Vücut kitle indeksi çok düşük veya yüksek olan kadınlarda adet gecikmesi görülebilir

Adet gecikmesi, çoğu kadının çeşitli nedenlere bağlı olarak hayatının bir döneminde yaşadığı bir sorundur. Adet döngüsü çoğu kadın için 28 gün olsa da, bazı kadınlarda 21 gün-40 gün arasında değişebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Yazıcıoğlu, “Adet gecikmesi ciddiye alınmalıdır. Özellikle vücut kitle indeksi 18.5 ve altında ya da 30 ve üzerinde olan kadınlar risk grubundadır” dedi.


Prof. Dr. Serap Şimşekten COVID-19 açıklaması! Acı ama gerçek diye duyurdu!

Prof. Dr. Serap Şimşekten COVID-19 açıklaması! Acı ama gerçek diye duyurdu! Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, COVID-19un halen mevsimsel özellik göstermediğini ve yeni varyantla pik yaptığını açıklayarak, risk grubunda bulunanlara uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, X hesabı...


Fizyoterapist Zafer Aksungur yazdı: Bel ağrısının görünmeyen suçlusu

Hayatımızda kâbus gibi beliren ve günlük keyfimizi kaçıran bel ağrılarının aslında “görünmeyen düşmanımız stres”le derin bir ilişkisi var.


TEFLON GRİBİNE DİKKAT! Yapışmaz tavalarınızı asla boşken ısıtmayın

Hepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu...


UZMAN İSİM UYARDI! Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor

Sıcak hava, özellikle obezite ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler için ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklar, vücut ısısının kontrol edilmesini zorlaştırarak kan basıncının yükselmesine neden olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, “Sıcak havada damarlar daha fazla zorlanırken, bu durum beyin kanaması riskinin artmasına yol açabilir. Bu nedenle sıcak havalarda serin kalmak, yeterli su...


Tanısı konulamayan küçük Zeynep, kanseri robotik cerrahi ile yendi

Çocukluk dönemi kanseri olarak bilinen ‘Nöroblastom’ hastalığına sahip 5 buçuk yaşındaki Zeynep Türkmen, İEÜ Medical Point Hastanesi’nde olduğu robotik cerrahi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.


Proteinle birleştirmek hayat kurtarıyor! Dengeli kan şekerinin dostu: Tatlıya atılan tarçın

Tatlılar pek çok kişi için dayanılmaz ya da vazgeçilmez olabilir. Ancak severek tüketilen tatlılar konusunda 5 önemli kural ve daha sağlıklı bir tüketim için 'tarçın' detayı, haberimizde!


Konjonktivit Tedavi Edilmezse Gözde Ömür Boyu İzler Bırakabiliyor

Uzmanlar, konjonktivit olarak bilinen kırmızı göz hastalığının tedavi edilmediği takdirde gözde kalıcı izler bırakabileceğini belirtiyor. Konjonktivit, gözün beyaz ve şeffaf bölümünü ve göz kapaklarının içini kapsayan tabakanın iltihaplanmasıdır. Hastalığın temas yoluyla bulaştığını ifade eden uzmanlar, belirtileri görülen kişilerin göz doktoruna başvurmasını öneriyor.


Kilo vermenizi zorlaştıran 3 neden

Kilo vermenin sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor; ancak çoğu kişi bu süreçte zorluklar yaşıyor. ABD'li diyetisyen Courtney Kassis ise geçtiğimiz günlerde kilo verme yolunda karşılaşılan üç yaygın hatayı açıkladı.


İçen 'uyuyan güzel' oluyor! Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın

Muz içerdiği yüksek potasyumla oldukça yararlı meyvelerin başında yer alıyor. Ancak meyvesi kadar kabuğuyla yapılan çay da bir o kadar faydalı. İşte muz kabuğu çayının kalp sağlığından uyku kalitesine sayısız faydası.


4 aylık hamilenin karnından 3 kilo tümör çıktı

Kahramanmaraş'ta karın ağrısı şikayetiyle doktora giden 4 aylık hamile kadının karnından 3 kilo 350 gram tümör çıkarıldı.


Riskli gruplar test yaptırmalı

DÜZCE(İHA) – Doç. Dr. Nevin İnce dünya üzerinde 354 milyondan fazla insanın viral hepatit virüsleri ile yaşadığını söyledi.


Mucizevi güzellik sırrı! '3 malzemeyle 15 dakikada gözeneklerden kurtulun'

Ciltteki gözeneklerin büyümesi, akne ve siyah nokta gibi problemlere davetiye çıkarır. Stres, trans yağ içeren besinler, makyaj temizliği yapamama, stres, vitamin ve mineral eksikliği gibi faktörler gözeneklerin büyümesine yol açmaktadır. Bu sorundan doğal yöntemlerle de kurtulmak mümkün. Onlar arasında biri var ki sadece 3 malzemeyle hazırlanıyor ve 15 dakika gibi bir sürede etki ediyor. İşte genişleyen gözeneklerden kurtulmanın en etkili...


Yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı... GİZLİ TEHLİKE! YOKSA SİZ DE TEFLON GRİBİ Mİ OLDUNUZ?

Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden olan yapışmaz tava ve tencereler, kullanım kolaylığı sağlarken, yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu tehlikelerden biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’dir. Teflon tava ve tencerelerin aşırı ısıtılması sonucunda yayılan dumanın solunması, 4-8 saat içinde ani titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, öksürük ve grip benzeri semptomlarla kendini...


Alkol tüketimi Avrupa'nın başına bela oldu: DSÖ uyardı!

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da son yıllarda en büyük ölüm nedenlerinden biri olarak saptanan aşırı alkol tüketimini azaltmak için acil eylem çağrısında bulundu. Avrupa alkol tüketiminde dünyada başı çekiyor.


Yaz aylarında ortopedik travmalar artıyor

Yazın açık havada daha fazla zaman geçirmek, spor ve çeşitli fiziksel aktivitelerin yoğunlaşması, ortopedik yaralanma riskini artırıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İrşadi İstemi Yücel, yazın sıkça rastlanan travmalara karşı alınabilecek önlemleri anlattı.