Sağlık & Fitness

Trending:


Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakseven: “Obezite bir hastalık mıdır diye düşünürsek evet, bir hastalıktır hatta hastalıkların anasıdır”

Memorial Diyarbakır Hastanesi Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh Hakseven, “Obezite bir hastalık mıdır diye düşünürsek evet, bir hastalıktır hatta hastalıkların anasıdır” dedi.


Kalp hastalığı riskini 30 yıl önceden haber veriyor! İşte o test

Basit bir kan testiyle gelecekte kalp hastası olup olmayacağınızı öğrenebilirsiniz. Kandaki enfeksiyon seviyesini belirleyen CRP değeri sayesinde 30 yıl önceden kalp hastalığı riskini tahmin etmek mümkün.


Kardiyoloji uzmanı: “Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik”

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Arslan, "Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik. Ancak bu aslında beklenen bir şey. Direkt aşıları da suçlamamak gerekiyor. Çünkü aşılar hastalığı bir şekilde taklit ettikleri için insana daha hafif dokunsun diye bir miktarda olsa bu riski arttırabilirler" dedi.


Selin Irmak KAÇMAZ Daha uzun yaşamanıza yardımcı olacak dokuz günlük alışkanlık

Yaşlanma kaçınılmaz olsa da bu süreci uzatmanın elimizde olduğunu söylemek mümkün. Yeni araştırmalar, yaşlanmayı geciktirme konusunda çok ilginç sonuçlar ortaya koyuyor...


En popüler basen eritici! Suyuna katan yaşadı, bir asırlık geçmişi var

Sirke sağlıklı kilo vermeyi sağlayan yüzyıllık bir içecek. Sirkenin en sağlıklı içme şekli suya katmak. Peki sirke yağları eritir mi? Sirkeli su faydaları neler?


Migren nedir? Migreni tetikleyen durumlar nelerdir? Uzmanından migren ataklarını azaltmanın yöntemleri

Başağrısı ve Ağrı Çalışmaları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Karlı, parlak ışık, gürültü, stres, sıkıntı, kimi gıdalar, uykusuzluk, üzüntü veya bazı kadın hastalarda adet döneminin migrenin genel atak tetikleyicileri olduğunu belirterek, bunlarla ilgili alınacak tedbirlerin atakları yarı yarıya azaltabileceğini söyledi.


Mucize etkilerine aldanmayın! 75'ten fazla bileşen var, işte aloe vera zehri

Sosyal medyada viral ola pek çok cilt bakımı videosunda aloe vera bitkisine rastlıyoruz. Birçok kişi bitkinin yapraklarını yüzüne sürüyor, krem kutularına doldurup buzlara ekliyor ve tüketiyor. Güzellik ve sağlığın çaresi olarak bilinen aloe vera, bilim insanlarının temkinli yaklaştığı bitkilerden biridir. İşte nedeni.


KİLOSU 5 TL'YE DÜŞTÜ! Faydaları saymakla bitmiyor! Kalp sağlığını destekliyor, sindirimi kolaylaştırıp zayıflamaya yardımcı oluyor

Doğru beslenmenin hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerindeki etkileri yadsınamaz bir gerçek. Uzmanlar, besinlerdeki bileşenlerin düzenli olarak vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda alınması gerektiğini vurguluyor. Kayseri'de hasadına başlanan ve kilosu yaklaşık 5 TL'ye düşen domates bu noktada faydaları ile öne çıkıyor. Salçalık domatesin faydaları saymakla bitmiyor. İşte detaylar…


EGZAMA VE MANTARIN KABUSU: 5 dakikada hazırlanıyor: Nasır, kaşıntı ve egzamaya iyi geliyor; mantarın kökünü kurutuyor!

Egzama tahriş edici alerjenlerle temas, çevresel faktörler veya stres gibi uyaranlar sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Nemli veya sıcak ortamlar, dar ya da hava almayan kıyafetler giymek, zayıf bağışıklık sistemi ve spor sonrası ıslak kalmak da mantara neden olabilmektedir. Mantar ve egzamanın rahatsız edici etkilerini doğal yöntemlerle azaltmak da mümkün. Bunlar arasında öyle etkili bir yöntem var ki yalnızca 5 dakikada hazırlanıyor, nasır sorunu...


Doğru nefes nasıl alınır?

Doğru nefes almanın tekniklerini uzmanlar paylaşıyor. Derin ve yavaş nefes almak ruh sağlığına iyi geliyor. Nefes alırken ortamın temiz hava olmasına dikkat edilmeli. İşte doğru nefes alma teknikleri...


Gençliğin sırrını 30 dakikada uyumaya borçlu! 'Daha enerjik ve zinde hissediyorum'

40 yaşındaki Japon vücut geliştirmeci Daisuke Hori, sıradışı yaşam tarzıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Hori, son 12 yıldır her gece yalnızca 30 ila 45 dakika uyuyarak, hem vücudunu hem de zihnini mükemmel durumda tutmayı başardığını öne sürüyor. İşte, bu sıra dışı uyku düzeniyle yaşam beklentisini iki katına çıkardığını iddia eden Hori’nin, uyku ve yorgunluk hakkındaki şaşırtıcı söylemleri.


Sağlıklı beslenme çantasında neler olmalı?

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala eğitimciler kadar aileler de hazırlıkları hızlandırdı.


Öğrencileri paketli gıdalar ve rafine şekerden uzak tutun

DÜZCE(İHA) – Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mukaddes Kılıç Sağlam, öğrencilerin daha sağlıklı bir okul dönemi geçirebilmeleri için beslenmesinin önemli olduğunu belirterek “Paketli gıdalardan, rafine şekerden mümkün olduğunca uzak durmasını sağlayın” ifadelerinde bulundu.


Yengeç: Günlük Burç Yorumları - 8 Eylül

Yengeç: 8 Eylül günün genel burç yorumları şöyledir


Koltuk altına sürünce etkisi bir ömür sürebilir! Yatmadan önce aşırı terlemeye son veriyor

Sıcak havalarda koltuk altı bölgesi sık terler ve koku yapar. Sağlık açısından da bu koku risklidir. Şikayeti olanlar için aşırı terlemeye son verecek bir formül var.


Prof. Dr. Tevfik Özlü: "Hava kirliliği akciğer ve kalp hastalıkları, kanser, felç ve diğer pek çok hastalık riskini artırır"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, temiz hava soluma özgürlüğünü korumak için kömür, petrol gibi fosil yakıtlardan temiz yenilenebilir enerjiye doğru adil ve eşitlikçi bir geçiş yapmak gerektiğini söyledi.


Ferahlatan ve zayıflatan meyve suyu karışımı! Günde 1 bardağı kilolarca yağ ve toksin atıyor

Ödem ve gaz problemi birçok kişinin muzdarip olduğu rahatsızlıklardır. Bundan kurtulmak için de pek çok kür uygulanır. Tatsız olan bu karışımların yanında leziz mi leziz meyve suyu tarifi var.


Diyabetli bireylere Diyabet Kampı’nda hastalık yönetimi eğitimi

“Halk Sağlığı Haftası” çerçevesinde KKTC’de düzenlenen Diyabet Kampı’nda diyabetli bireylere hastalıklarını nasıl yönetebileceklerine dair eğitim verildi. 60 katılımcı, üç gün boyunca hastalık yönetimi konusunda uzmanlardan doğrudan eğitim alarak günlük yaşamlarına bu bilgileri nasıl entegre edebileceklerini öğrendi.


Beyin yaşlanmasının 5 sebebi

Yeni bir araştırma, yaşlanma sürecinde beyin atrofisinin nasıl gerçekleştiğine dair beş farklı modeli ortaya koyuyor. Peki bu modeller nelerdir?


Fizyoterapist Zafer Aksungur yazdı: Modern yaşam ve diz sağlığı

Yoğun çalışma temposu, yanlış ayakkabı seçimi ve hareketsiz yaşam, diz sağlığı üzerinde büyük etkilere sahip.


Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri: vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü personellerince erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla stant açıldı. Vatandaşlar; kanser taramaları, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite obezite ile mücadele, diyabet, kalp hastalıkları, yaşlı sağlığı ve hipertansiyon konularında bilgilendirildi. Rabia Kadıoğlu Parkı'nda açılan stantta, ücretsiz olarak 69 vatandaşın şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.


Okula başlayan öğrencilerin bağışıklığı için propolis önerisi

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, mevsim geçişinin okulların açılma tarihine denk geldiğine dikkat çekerek, “Böyle dönemlerde, çocukların bağışıklığını desteklemek ve onların okula adaptasyon sürecinde enerjik kalmaları için doğal desteklerden yararlanmak önemli bir rol oynar. Hem hastalıklardan korunmak hem de oluşabilecek bir üst solunum yolu enfeksiyonu semptomlarını azaltmaya yardımcı olmak için saf Anadolu propolisini...


Seyahat sırasında yaşanan şişkinliğin sebebi mikrobiyom farklılığı olabilir

Medicana Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sena Nur Doğan, seyahat sırasında yaşanan şişkinlik, hazımsızlık ve sindirim sistemi değişikliğinin en büyük sebebinin mikrobiyom farklılığı olduğunu söyledi.


Mevsim Geçişlerinde Depresyon Riski

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, mevsim geçişlerinde gün ışığının azalmasının hormonlarda düşüşe sebep olarak depresyona yol açabileceğini belirtti. Depresyonun geçici olduğunu anlamak için duygu günlüğü tutulabileceğini söyledi.


Hollywood yıldızları bu yönteme başvuruyor: Zayıflatan iğneler ne kadar sağlıklı?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 1 milyardan fazla kişi obezite ile mücadele ediyor. Obezite ile mücadele edilirken de kullanılan "zayıflatan iğne" sağlıklı bir yöntem mi?


Bunlara dikkat: Kalp sağlığını olumsuz etkileyen 7 alışkanlık!

Bu listede kalp sağlığınızı korumak için dikkat etmeniz gereken bazı önemli unsurlar sıralandı; işte, kalp sağlığını olumsuz etkileyen alışkanlıklar...


Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı

Böcek yiyen yarasa popülasyonun azalması, çiftçileri ekinlerini korumak için böcek ilacı kullanmaya teşvik ediyor. Yeni bir araştırmaya göre bu da bebek ölümlerinde artışa yol açıyor. View on euronews


OKULLAR AÇILIYOR! Canan Karatay'dan öğrenci velilerine beslenme önerisi! 'Bunlara mutlaka yer verin!'

Okullar 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılıyor. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay öğrenci velilerine dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Beslenme çantalarında yer alan besinlerin öğrencinin derslerdeki başarı için önemli olduğunu vurgulayan uzman isim kantinlerinde çocuk sağlığını tehlikeye atan durumlara da değindi. İşte Canan Karatay'ın yaptığı açıklamaya göre beslenme çantasında yer alması gereken besinler…


Migrenin tetikleyicilerinden kaçınarak atakları yarı yarıya azaltmak mümkün

Başağrısı ve Ağrı Çalışmaları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Karlı, parlak ışık, gürültü, stres, sıkıntı, kimi gıdalar, uykusuzluk, üzüntü veya bazı kadın hastalarda adet döneminin migrenin genel atak tetikleyicileri olduğunu belirtti.


Keçi gibi inatçı öksürüğe birebir! Antibiyotik etkili 5 formül

Öksürük tuttu mu bırakmıyor. Günün her saatinde gelebilen öksürük krizleri vücuda halsizlik veriyor. Peki öksürüğe iyi gelen doğal formüller neler?


Dikkat eksikliği olan öğrencilerde görülen yaygın belirtiler

Bazı öğrenciler için okul dönemi başlarken dikkat eksikliği belirtileri gözlemlenebileceğini belirten Psikolog Anıl Özcan, “Eğer çocuğunuzda unutkanlık, sık sık dalma, basit hatalar yapma, yönergeleri takip etmekte zorluk, yerinde duramama, sık sık sorular sorma ve eşyalarını kaybetme gibi davranışlar fark ediyorsanız, dikkat eksikliği açısından bir uzmana başvurmalısınız” dedi.


Cep telefonu kanser yapar mı?

Araştırmada baş ve boyun kanserleriyle cep telefonu arasında bağlantı bulunamadı


Bilim insanları fare derisini şeffaf hale getirerek iç organları gösteren madde keşfetti

Bilim insanları, yaygın olarak kullanılan bir gıda boyasının, fare derisini geçici şeffaflaştırıp iç organların görülebilmesini sağladığını keşfetti.


Prof. Dr. Coşkun: “Elektronik sigaraların daha zararlı yan etkileri ortaya çıktı”

Edirne'de Prof. Dr. İrfan Coşkun, “Elektronik sigara ilk çıktığı zaman gerçek sigaradan daha zararlı olduğu bilimsel olarak ispatlandı” dedi.


Erken menopoz gerçekten korkunç bir şey mi?

Her kadının er ya da geç yaşayacağı menopoz süreci internetin ve medyanın söylediği kadar zor ve korkunç mu? Erken menopoz deneyimiyle ilgili bir kitap da yazmakta olan Pınar Mavi, yaşadıklarını BBC Türkçe için kaleme aldı.


Anne sütünün önemi açılan stantlarda anlatılıyor

“Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” temalı Halk Sağlığı Haftası'nda anne sütünün önemi açılan stantlarda anlatılıyor.


Kasık fıtıklarında laparoskopik cerrahi ile hızlı iyileşme

Yaşam kalitesini etkileyen yaygın bir sağlık sorunu olan kasık fıtıklarında laparoskopik cerrahi tedavisi hızlı bir iyileşme süreci sunuyor. Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Gök, kasık fıtıklarının tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.


Kas gücü ve gelişiminde gecikme olan çocuklarınızı ihmal etmeyin

Dünya Duchenne Farkındalık Günü’nde uzmanlar, aileleri bilinçlendirecek uyarılarda bulundu. Duchenne MuskülerDistrofi’nin (DMD) ilerleyici bir kas hastalığı olduğunu vurgulayan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Topçu, “Kas güçsüzlüğü ve gelişim problemi yaşayan bütün erkek çocuklarında öncelikle DMD’nin araştırılması gerekmektedir” dedi.


Ağır okul çantalarına dikkat

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, okula başlayacak çocukların taşıdıkları sırt çantaların beraberinde bazı sağlık sorunlarını getirebileceğini söyledi.


Mahkemeden '800 bin TL'lik ilacı SGK ödesin' kararı

U.T.D'ye, doğumundan hemen sonra solunum sistemi ve sindirim kanalında hasara yol açan, genetik bir hastalık olan 'Kistik fibrozis' tanısı konuldu. Hastalığın tedavisi için yıllık 2 kutu ilaç reçete edildi. Aile, yurt dışından getirilen ve kutusu yaklaşık 800 bin lira olan ilacın SGK tarafından karşılanması için başvurdu. Ancak SGK, söz konusu ilaç geri ödeme listesinde bulunmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Aile de avukatları aracılığıyla...


Medical Point’ten ARM farkındalığı

İEÜ Medical Point Hastanesi, Anorektal Malformasyon (ARM) hastalığı olan çocuklar ve ailelerini konuk etti. İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Emre Divarcı, “Bu hastalığı toplumumuzda yaklaşık doğumdan 2 bin 500 ila 5 bin doğumdan birinde görüyoruz. Toplantıyı da bu hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak, aileleri bilgilendirmek ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vermek için düzenledik.” dedi.


İstanbul'da son 5 yılda yaklaşık 900 bin kişiye kanser taraması yapıldı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde son 5 yılda yaklaşık 900 bin kişiye ücretsiz kanser taraması hizmeti verildi.


‘Kadınsal sorun’ deyip geçmeyin! Adet düzensizliğiyle kendini belli ediyor

Baş ve şiddetli karın ağrısı, şişkinlik, yeme bozuklukları, ağlama atakları. Halk arasındaki adıyla ‘adet dönemi’ fiziksel rahatsızlığın yanı sıra ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Adet düzensizliğinde bazı sinyallere çok dikkat edilmesi gerektiğini ve mutlaka doktora danışılması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ezgi Darıcı Kurt o sinyalleri anlattı.


Kan grubuna göre diyet faydalı mı? Uzman Diyetisyen açıkladı

Kan tipine göre beslenmenin sindirimi kolaylaştırdığı veya kronik hastalıklardan koruyucu olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Kan grupları ile sindirim sistemi arasında vücutta bir ilişki bulunmuyor. Kan grupları ile yiyecek seçimi ve fiziksel aktivite önerileri arasında da bağlantı mevcut değil. Bir beslenme uzmanı olarak bu diyetin uygulanmasının mantıklı olmadığını açıkça söyleyebilirim. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez yazdı... (Sabah)


Taş Hastalığı Tedavi Edilmezse Böbrek Çürüyebilir

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yüzgeç, üriner sistem taş hastalığı hakkında bilgi verdi ve tedavi edilmezse böbrek çürüyebileceğini belirtti.


Dondurulmuş gıdalar hakkında bilmeniz gereken 5 şey

İngiltere'deki Gıda Standartları Kurumu (FSA) dondurulmuş gıdaların sağlıklı tüketimi ile ilgili soruları yanıtladı.


Araştırma: Gözlük takmak demans riskini azaltabilir

T24 Dış Haberler Yapılan bir araştırmaya göre, gözlük takmak binlerce kişide demans vakasını önleyebilir. ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, düzeltilmemiş görme sorunlarının beş demans vaksından birinde (yüzde 19) rol oynadığını öne sürüyor. Demans vakalarının yarısının önlenebilir nitelikte olup, işitme cihazı ve gözlük kull...


"M çiçeği virüsü" nedeniyle doğayla ilişkinin yeniden gözden geçirilmesi öneriliyor

Uzmanlar, "M çiçeği virüsü" vakalarının artmasının ardından ileride meydana gelebilecek salgınların önlenmesi için insanlığın doğayla ilişkisini yeniden gözden geçirmesi gerekliliğinin altını çizdi.


İşte Alzheimer riskini azaltan besinler! Bu ikiliyi sofranızdan eksik etmeyin

TÜRKİYE'de yaklaşık 400 bin, dünyada 10 milyon kişide teşhis edilen Alzheimer hastalığının genellikle ileri yaşlarda görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Hareketsiz yaşam ve fast- food tarzı beslenmenin bu artışın en büyük nedeni olduğu bilinmektedir. Yüksek kolesterol, kalp damarlarını tıkayarak beyin damarlarına zarar verir ve böylece Alzheimer riskini artırır. Bu yüzden kalp ve damar dostu besinlerden oluşan Akdeniz tipi beslenmeye geçilmelidir” dedi.


Hastalığının beyin zarında metastaz yaptığını duyurmuştu... Şimal'i üzen yorum: Ne güzel havuzlu evde yaşıyorsun...

2 yıldır mücadele ettiği hastalığın metastaz yaptığını duyuran Şimal, sosyal medyada yaşadığı evle ilgili yapılan yorumlara yanıt verdi.