İç ORGANLARA DUş ALDıRAN şERBET! MEVLANA öNERISI, TANSIYONU DüşüRüYOR

Şerbetler vücut ısısını dengeliyor. Sirke ve bal ile yapılan şerbet organları temizliyor. İşte detaylar...

Sirke doğal temizleyici, bal vücuttaki toksinleri atıyor. Bu şerbet 2 saat dinlenmeli. İşte detaylar...

HEM ORGANLARI HEM VÜCUDU TEMİZLİYOR

Osmanlı'dan günümüze gelen ve Osmanlı döneminde çok sık tüketilen sirkencübin veya sirkengebin şerbeti, insan sağlığını ciddi derecede destekleyen bir içecektir. Öyle ki bu şerbet vücudu ve organları tertemiz bir hale getiriyor. İsmi çok duyulmasa da oldukça kolay yapılmasıyla birlikte içenin vazgeçemediği bir içecek olarak biliniyor.

MEVLANA'NIN EN SEVDİĞİ İÇECEK

Bazı rivayetlere göre Mevlana'nın bu şerbeti çok sevdiği hatta içmeden uymadığı söyleniyor. Peki bu şerbet nasıl yapılıyor? İşte sirkengebin şerbetinin yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlamak için 1 litre su, bir su bardağı elma sirkesi, 2-3 yemek kaşığı çiçek balı almanız gerekiyor. Daha sonra bu malzemeleri birbirine karıştırarak dinlendirmeye bırakmanız isteniyor. Karışım 2 saat dinlendirildikten sonra içmeye hazır hale geliyor.

ŞERBETİN FAYDALARI NELERDİR?

Sirkengebin şerbeti ilk olarak içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemine iyi gelerek hazımsızlığı ortadan kaldırıyor. Sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olan bu şerbet kan şekerinin düzenlenmesinde de büyük rol oynuyor. Kan şekerini düzenleyen şerbet aynı zamanda tokluk hissi yarattığı için diyet yaparken tüketilebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra bu şerbetin içerisinde bulunan antioksidan özellikler sayesinde vücudun baştan aşağı temizlenmesi sağlanıyor. Ayrıca yüksek tansiyon problemi yaşayan kişilerin tansiyonunu dengelemeye yardımcı oluyor.

Vücuda enerji verdiği ve düzenli kullanımında ağız kokusunu en aza indirdiği de bilinen şerbet son derece faydalı.

2024-05-02T06:22:50Z dg43tfdfdgfd