Sağlık & Fitness

Trending:


Çöl tozu solunum yolu hastalıklarına yol açabilir

Son günlerde çöl tozunun atmosferdeki yaygınlığı dikkat çekerken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, bu durumun solunum yolu hastalıklarına ve genel sağlık sorunlarına neden olabileceğini ve maske takılmasını gerektiğini söyledi.


‘Afrika çöl tozları çocukları daha fazla etkiliyor’

Çöl tozlarının solunum yolu hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Çöl tozlarının yoğun olduğu günlerde özellikle çocuklar ve solunum sistemi rahatsızlığı olanların sağlığı olumsuz etkilenmektedir” dedi.


Güncel Öztürk Yaz gelmeden cilt sağlığını korumak için nelere dikkat etmeliyiz?

Yazın gelmesiyle birlikte, güneşin altında daha fazla zaman geçirmeye ve dış mekan aktivitelerini artırmaya başlıyoruz. Bu dönemde, cilt sağlığımızı korumamız önem taşımaktadır.


Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.


Niğde Patates Araştırma Enstitüsünde GPT ekimine başlandı

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde sanayilik, yemeklik ve hastalıklara dayanıklı, yerli ve milli çeşitlerin geliştirilmesi için Gerçek Patates Tohumu (GPT) ekimleri başladı.


Mastürbasyon yapmak prostat kanseri riskini azaltıyor

T24 Dış Haberler İngiltere'de Sheffield Hallam Üniversitesi'nde biyokimya alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Daniel Kelly, sık sık mastürbasyon yapan erkeklerin prostat kanserini uzak tutabileceğini açıklayan bir makale yazdı. Prostat, erkeğin üreme sisteminin bir parçası olan bir bezdir. Prostat meniye sıvı ekler ve aynı zamanda orgazm sı...


Evinizde bile yalın ayak dolaşmayın! Terlik, kokudan ve ağrıdan kurtarıyor

Eve döndüğünüzde ayakkabılarınızı çıkarmak yoğun bir günün ardından rahatlamak için ihtiyacınız olan şeydir. Ancak yorgun ayaklarınızın dinlenmesine izin vermek, evde tamamen çıplak ayakla dolaşmak anlamına gelmez. Aslında terlik olmadan dolaşmak ayaklarınızın sağlığı ve güzelliği açısından hoş olmayan sonuçlar doğurabilir.


Uzmanından uyarı: Açık havada egzersiz yapmayın

Uzmanından uyarı: Açık havada egzersiz yapmayın İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Uzman Dr. Yağmur Kılıç Yangın, çöl fırtınalarının sağlığa etkileri konusunda vatandaşlara önerilerde bulundu. Dr. Yangın, “Havada çöl tozu olduğunda; kapalı ortamda kalmak, dışarı çıkılacaksa ağız ve burnu mü...


Bağırsaktaki kötü bakteriden eser bırakmıyor! Doğal probiyotik, florayı düzenliyor

İyi bir bağırsak florası sağlık bir vücut anlamına gelir. Bağırsaklardaki iyi bakterierin artması hayat kalitesinin artmasına sebep olur. Bunun için tüketeceğiniz bazı besinler bağırsaktaki zararlı bakterileri yok eder.


Naneli şeyler tükettikten sonra su içince ağzımız neden buz gibi olur? Bilim “TRPM8” diyor; işte nane ve soğukluk ilişkisi!

Naneli şeker yedikten sonra su içtiğinizde ağzınızda bir yanma hissi mi yaşıyorsunuz? Ya da naneli sakız çiğnerken su size neden buz gibi geliyor? İşte bunun bilimsel bir açıklaması var ve oldukça ilginç!


Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Gebze'ye kazandırılan İlyasbey Sağlıklı Yaşam Merkezi kompleksindeki ağız ve diş polikliniğinde hasta kabulüne başlandı.


Charles’la ilgili kan donduran iddia… Cenaze planları güncellendi… ‘Kralın durumu iyi değil’

Açıklanmayan bir kanser türüyle savaşmaya devam eden Kral Charles’ın sağlık durumu dostlarını ve sarayı endişelendiriyor. Her ne kadar kral bir yandan çalışmaya ve kraliyet görevlerini elinden geldiğince yerine getirmeye çalışsa da gelen haberler iç açıcı değil…


Ehliyete uyku apnesi düzenlemesi iddiaları gerçek mi?

Ortaya atılan iddialara göre uyku apnesi rahatsızlığı olan bireyler ehliyet alamayacaktı. Ancak kısa bir süre sonra dezenformasyonla mücadele merkezi ise iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde.


Çekirdeği kanser hücrelerini 12'den vuruyor! B17 vitamini deposu, her evde var

Herkesin evinde bulunan ve sevilen meyve elma, kanser hücrelerini bile imha edecek vitaminler barındırıyor. İçindeki B17 vitamini zararlı hücreleri yok edebilecek güçtedir. Araştırmalara göre bakın elmanın nasıl etkileri varmış.


Uzmanı uyardı: 10 km uzaklıktaki yetiştiriciyi bile etkiliyor

Arıcıların kovanlarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiği belirtilerek, Amerikan Yavru Çürüğü hastalığının 10 kilometre uzaklıktaki arı yetiştiricilerini de tehdit ettiği uyarısında bulunuldu. Hastalığın hızla yayılabildiği ve arıcıların ciddi kayıplarla karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Ayrıca, arıcıların yeni arı kolonileri alırken dikkatli olmaları ve sağlıklı koloniler seçmeleri gerektiği vurgulandı.


KKKA hastalığı hakkında uyarı: “Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgeleri sıklıkla kontrol edilmeli”

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, “Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir” dedi.


'Basit bir ısırık' deyip geçmemek de fayda var! 'Organ yetmezliğine kadar gidebilir'

Havaların ısınmasıyla birlikte sinek ısırıkları da beraberinde geliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay sinek ısırıklarına karşı uyarıda bulundu. Dr. Karaçay'a göre 'Basit bir sinek ısırığı' deyip geçmemekte fayda var.


İhtiyacınız olan tek şey daha yavaş çiğnemek! Farkı görünce şaşkına döneceksiniz

Yemek yerken besinleri yeteri kadar çiğnemek vücudunuzda gözle görülür bir fark yaratabilir. Tükürükle karıştırılmış yiyecekleri çiğneme işlemi, ihtiyacımız olan tüm besin maddelerinin daha kolay emilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, yemeğinizi yavaş ve iyice çiğnemek en iyisidir.


'Bor' madeni sağlığa zararlı mı, faydalı mı? Prostat, karaciğer yağlanması, kemik erimesi... 'Bor' zengini besinler listesi

Prof. Dr. Mükerrem Şahin, yapılan çalışmalarda bor madeninin insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyleyerek “Bor, fizyolojik olarak hücre zarını güçlendirdiği için hasta olunmasını engelleyen iyi bir antioksidanttır. Büyüme ve gelişme için oldukça önemli olup her yaşta çeşitli oranlarda gereklidir. Bor, kalsiyum metabolizmasında, kemik oluşumunda, bağışıklık sisteminde ve cilt oluşumunda, D vitamininin vücuda bağlanmasında,...


Mind Body Spirit Fragman

Mind Body Spirit Fragman


Kilo kaybında yeni dönem: Masaj! Diyetler, detokslar rafa mı kalkıyor?

Bazen kilo vermek, fazla kiloları olanlar için zorlu olabilir. Bu nedenle, masaj gibi rahatlatıcı aktivitelerin kilo vermeye yardımcı olabileceğine dair söylentiler bu kişilere çekici gelebilir. Peki masaj yaptırmak kalori yakımını gerçekten hızlandırıyor mu?


KKKA Hastalığına Karşı Tedbirler Artırılmalı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının bulaştıran kenelerin hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle doğada erken görülmeye başladığını belirtti. Çetin, vatandaşlardan kenelere karşı tedbirli olmalarını isteyerek, tedbirlerin artırılması gerektiğini vurguladı.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 26 Nisan

Balık: 26 Nisan günün genel burç yorumları şöyledir


Vücuda yapışan kenenin başının ezilmesi virüsün kana bulaşmasını hızlandırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, kene vakalarının bahar aylarının gelmesiyle artacağına dikkat çekerek; vatandaşlara uyarılarda bulundu. Toker; vücuda yapışan kenenin başının ezilmesinin virüsün kana bulaşmasını hızlandırdığını söyleyerek; "Vücudu kapatan uzun kollu ve uzun bacaklı giysiler, mümkünse çizme, değilse paçaları çorabın içerisine koyma gibi koruyucu önlemler alınabilir" dedi.


Alerjik reaksiyonlar gün geçtikçe artıyor

Özel Ümit Batıkent Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Yüzüak, göğüs hastalıkları ve alerjik reaksiyonların nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.


’Plastik ajanlar’ sağlığı tehdit ediyor

TEMD Genel Sekreteri Prof. Dr. Melek Eda Ertörer, insan hayatının her aşamasında olan plastik ürünlerin, çeşitli hastalıklara yol açtığına dikkat çekti. Ertörer, "Alınabilecek en iyi önlemlerden biri, iç mekan havalandırmasının çok iyi yapılması ve plastik kaplarda ısıya maruz kalmış gıdaları asla tüketmemek. Gebelerin çok fazla güneş kremi kullanmaması gerekiyor" dedi.


Kral Charles için "Operasyon Menai Köprüsü" devrede

Kanser tedavisi gördüğü açıklana İngiltere Kralı Charles'ın sağlık durumu kötüleştiği için saray yetkilileri, cenaze planlarını düzenli olarak güncellemeye başladı. Kral Charles'ın yardımcıları "Operasyon Menai Köprüsü" adını verdikleri cenaze planlarını düzenli olarak gözden geçiriyor.


Kansere karşı yol gösteriyor! Mobil uygulama ile jinekolojik kansere farkındalık

Metropol dışında yaşayan kadınlar için jinekolojik kansere karşı yol gösterici olduğunu vurgulayan Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök, hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırdığını söyledi.


Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, “Türkiye de bazı dönemlerde yoğun bir şekilde toza maruz kalmaktadır. 10 mikronun üzerindeki toz partikülleri alt sonum yollarına iletilmeden üst solunum yollarında tutunmaktadır ve üst solunum yolu semptomlarına neden olmaktadır. Ama 10 mikronun altındaki partiküller alt solunum yollarına ulaşmakta, özelikle 2,5 mikronun altındaki partiküller alvollere kadar giderek ve kana karışarak çeşitli...


Genetik faktörler iyi huylu prostat büyümesini tetikleyebilir

Prostat büyümesinin hayat kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sezgin Yeni, “İyi huylu prostat büyümesinin gelişmesinde etkili hormon testosterondur. Genetik yatkınlık, iyi huylu prostat büyümesini tetikler. Yakınlarında iyi huylu prostat büyümesi olan erkeklerin bu hastalığa yakalanma ihtimali daha fazladır” dedi.


Bozuk konserve hayatını bitirdi! Yedikten sonra felç oldu, cihaza bağlı yaşıyor

23 yaşındaki bir kadın bozuk konserve çorba tükettikten sonra ölümcül bir bakteriyel enfeksiyonla mücadele etmek zorunda kaldı. Yaşam mücadelesi veren genç kadının tükettiği çorba, vücudundaki tüm kasların felcine neden oldu. İşte detaylar.


Uykuları kaçıran hastalık! Demir eksikliği tetikliyor

Huzursuz bacak sendromunun her yaşta görülebildiğini, genellikle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile geldiğini anlatan uzmanlar, gece saatlerinde bacaklarda meydana gelen bu huzursuzluk ve hareket ihtiyacının, kişinin uykuya dalmakta zorlanmasına neden olabildiğini söylüyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, huzursuz bacak sendromu hakkında bilgi vererek, tedavi seçeneklerini anlattı.


'Aşılama sadece çocukluk çağına hapsedilmeyip, bütün yaş gruplarına yapılmalı'

Prof. Dr. Alper Şener, 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada aşılamanın sadece çocukluk çağına hapsedilmeyip, bütün yaş gruplarına yapılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Şener, aşı karşıtlığının toplum sağlığı açısından tehlikeli olduğuna da dikkat çekti.


Genital estetik sanılanın aksine bir ihtiyaç olabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sibel Atağ, genital estetik olarak adlandırılan işlemlerin çoğunun yalnızca görsel nedenler ile değil genel sağlık ve cinsel sağlık açısından bir ihtiyaç sonucu yapıldığını söyledi.


Heyecan veren gelişme: Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı...

Cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma karşı dünyanın ilk "kişiselleştirilmiş" mRNA aşısının denemesi İngiltere'de yapılıyor.


Uzm. Dr. uyardı: “Keneler patlatılmamalı”

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının başlıca bulaştırıcısı olan kenelerin aktifleştiği dönemden başlayarak ülkemizde bahar ve yaz aylarında görüldüğünü belirterek, “Keneler patlatılmamalı” dedi.


Sedef Batı Doğum kontrol implantı akciğerlerinden çıktı | Çıkarılması durumunda atardamarı yırtılabilir

Doğum kontrol implanları pek çok kişi tarafından güvenle kullanılıyor ancak Birleşik Krallık’ta Nottinghamshire'da yaşayan iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce taktırdığı doğum kontrol implantı yüzünden zor zamanlar geçiriyor.


Kene tutunmasına dikkat: "Sigara basıp, kolonya dökmeyin" uyarısı

DÜZCE (İHA) – Düzce'de havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması sonucu acil servise başvuran hasta sayısında artış yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Şengüldür, "Keneleri vücuttan uzaklaştırmak amacıyla üzerlerine sigara basmak, kolonya veya gazyağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır" dedi.


Sahte güneş gözlüğünde görme kaybı tehlikesi

Sahte güneş gözlüklerinin gözde katarakt oluşmasına sebep olduğunu ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lütfi Seyrek, katarakt oluşumun ise görme azlığına hatta görme kaybına kadar ilerleyebileceğini belirtti.


Sağlıklı yaşam için dedeler ve torunlar sporda buluştu

Çorum’da sağlıklı bir yaşam için çocuklar aile büyükleriyle sporda buluştu.


’Göğüs büyüklüğü bazı sağlık problemlerine yol açabilir’

Göğüslerin büyük olmasının bireye etkilerinden bahseden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, “Göğüs büyüklüğü genellikle hastalarımızda boyun ağrısı, boyunda düzleşme, göğüs altlarında pişik, sütyen bağlarının omuzlarda çukurluk yapması gibi şikâyetlere neden olmaktadır. Özellikle bu grup hastalarımıza göğüs küçültme ameliyatını önermekteyiz” dedi.


Başka hastalıklarla karıştırılıyor! Yediklerinize dikkat: Baş ağrısı, yorgunluk ve halsizliğin nedeni bu olabilir

Batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen gıda intoleransı, teşhis konulup tedavi edilmediğinde kişinin hayat kalitesini önemli oranda düşürüyor. Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Bilge Özel, toplumda en çok görülen gıda intoleranslarından biri olan histamin intoleransının her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebilmesine rağmen daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünün belirtti.


Düşük kalori, 20 kat fazla antioksidan içeriyor! Kambersiz düğün yoğurtsuz bu ot olmuyor, Canan Karatay tavsiyesi

Semizotu toprakta yetişiyor. Prof. Dr. Canan Karatay semizotunun diğer sebzelere oranla 20 kat fazla antioksidan içerdiğini söylüyor. Peki semizotu şifaları neler?


20 günlük ömrü olan çiçeği bıçakla kestiler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görsel şölen sunan ve ortalama 20 günlük ömrü bulunan ters lalelere kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bıçakla zarar verilmesi tepkiye neden oldu.


Çöl tozu nedir? Çöl tozu neden olur? Sağlığa zararı var mı? Çöl tozu ne zaman temizlenecek?

Çöl tozu, çöllerdeki kum tanelerinin rüzgarla havalandığı ve atmosfere karıştığı bir doğa olayıdır. Bu durum, özellikle çöl ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde sıkça meydana gelir. Çöl tozunun sağlık üzerindeki etkileri ise genellikle solunum yollarını etkileyerek, astım ve alerji gibi hastalıkların alevlenmesine neden olabilir.


Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı!

Bor madeninin sanayide 200’e yakın alanda az çok kullanılan bir element olduğunu söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Şahin, insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyledi.


Fiziksel olarak sağlıklı bir kadın, doğum gününde ötanazi ile hayatına son verecek

T24 Dış Haberler Fiziksel olarak sağlıklı olduğu belirtilen 34 yaşındaki Hollandalı Jolanda Fun, doğum gününde ötenazi yoluyla hayatına son vermeye karar verdi. Kendi cenazesi için şimdiden davetiyeler hazırladığını belirten Jolanda Fun, Sunday Times'a, "Hollanda'da psikiyatrik sorunları nedeniyle ötanazi uygulanan son kişi olmayı umduğunu" söyledi...


Baklava dilimi gibi belirli karın kasının 5 hareketi! Yaza hazır olun, gözler sizin üzerinizde

Belirgin karın kaslarının en tipik hareketlerini derledik. 5 egzersiz var ki karnı sıkılaştırıyor. Peki kaslarınızı güçlendiren egzersizler neler?


Günde 1 fincan tüketmenin faydası inanılmaz! Cevizin sağlığa 6 müthiş etkisi

Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Ceviz, besin değeri açısından oldukça zengin. “Ceviz, içerisindeki zengin yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete, kanser riskinden korunmaya ve cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin 6 faydasını anlattı.


Kanser tedavisinde nasıl beslenmek gerekir; işte 8 öneri

Tedavi yöntemlerinde çok önemli ilerlemeler yaşansa da günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kanser, özellikle beslenme konusunda hasta ve ailelerin endişelenmesine neden olabiliyor. İşte uzmanından kanser hastalarına beslenmede dikkat edilmesi gerekenler, önemli uyarılar ve öneriler...