Yaşam

Trending:


Kemoterapi göreceğini kendisi açıklamıştı... O ipek gibi saçlarına ne olacak?

Dünyanın en göz önünde insanlarından biri Kate Middleton. Ya da resmi adıyla Galler Prensesi Catherine. Daha Prens William ile evlenip kraliyet ailesine gelin olmadan önce bile milyonlarca kişinin meraklı bakışlarını üzerinde topladı yıllarca. Ardından 13 yıl önceki görkemli düğün geldi.


'Parmağı kesilmeli' denen çocuk Türkiye'de sağlığına kavuştu

Tırnağında başlayan enfeksiyon eline yayılmaya başlayınca, Rus hekimlerin parmağını kesme kararı aldığı 10 yaşındaki Çeçen hasta Umisha Lakhieva, tedavi için Türkiye’ye geldi. Hastanede 1 ay tedavi gören küçük kızın parmağı, Türk doktorların gerçekleştirdiği mikro cerrahi operasyonu sonucunda kurtarıldı.


Kilo veremiyorsanız sorun bağırsaklarda olabilir! İşte zayıflamayı engelleyen o hastalık

Günümüzde birçok kişi, kilo verme konusunda çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. "Bu durumun altında yatan nedenlerden biri de huzursuz bağırsak sendromu olabilir" diyen Uzm. Dyt. Sena Çalışkan, huzursuz bağırsak sendromunun kilo verme sürecini etkileyebileceğini belirterek “Huzursuz bağırsak sendromu, sindirim sistemindeki sorunlar nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Genellikle karın ağrısı, gaz, şişkinlik, kabızlık veya ishal gibi belirtilerle...


‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’

Fizik tedavi branşında lokal enjeksiyonların eklem içine, eklem yanına, kaslardaki tetik noktalara, tendonlara, omurgaya, bağlara yapılabildiğini ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fırat Altay, “Eklem enjeksiyonunun temel hedefi, ağrıyı azaltmak ve eklem hareket kabiliyetini artırmaktır” dedi.


Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, kısa süreli öfke patlamalarının, kan damarlarının uygun şekilde genişleme kabiliyetine (vazodilatasyon) geçici olarak zarar verebileceğini ortaya koydu.


Demans tedavisi için umut ışığı

Süper yaşlıların beynindeki beyaz madde daha iyi korunuyor


Vücudunuz böyle yardım istiyor! Anlaması basit, sinyallerle erkenden önlem alın

Vücudumuz birçok şeyin aynı anda gerçekleştiği mükemmel bir mekanizmadır. Ancak bazen bize yardıma ihtiyacı olduğuna dair işaretler verir, bu da göz ardı edilirse sağlık sorunlarına yol açabilir.


Göğüs hastalıkları uzmanı Mardin’deki toz taşınımına karşı uyardı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Uluorman, toz taşınımına karşı özellikle solunum yolu hastalarını uyardı.


5 bin yıllık doğal tedavi yöntemiyle diz ağrılarına son! Şifa dağıtan arılar...

Bursa'da arı iğnesi yoluyla tedavi edilen hastalar, 5 bin yıllık yöntemle sağlığına kavuşuyor. Bursa'da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 5 yıl önce başlanılan apiterapi yoluyla tedavi yöntemi, birçok hastalığı kısa sürede sonlandırıyor.


Kral Charles göreve döndü

ŞUBAT ayında kanser teşhisi konduğu açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles, doktorların izin vermesi üzerine Kraliyet görevlerine geri döndü.


Sürekli halsiz mi uyanıyorsunuz? Yorgunluğun 9 tıbbi sebebi... Geçmeyen yorgunluk hali için öneriler

Son dönemlerde kendinizi yorgun ve halsiz mi hissediyorsunuz? Bu durum iş yaşantınızı, arkadaş ilişkilerinizi kısacası sosyal hayatınızı etkiler boyuta mı ulaştı? Yorgunluğun hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilen bir durum olduğunu, ancak uygun yönetim stratejileri ve yaşam tarzı değişiklikleri ile başa çıkılabileceğini belirten Dr. Gözde Nizamoğlu Mercan, beden ve zihinsel olarak düşük enerji döneminde yeniden ayağa kalkmak için neler...


D Vitamini eksikliğinin neden olabileceği 10 hastalık

D Vitamini eksikliğinin neden olabileceği 10 hastalık


Kilo vereyim derken kalbinizden olmayın! Spora başlamadan önce dikkat etmeniz gereken 3 kritik şey

Yazın yaklaşmasıyla özellikle fazla kilolardan kurtulmak ya da sıkı bir vücuda sahip olmak amacıyla pek çok kişi spora yöneliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar; düzenli yapılan sporun genel vücut sağlığıyla birlikte kalp sağlığını da önemli ölçüde desteklediğini gösteriyor. Ancak dikkat! Zira bazı kurallara dikkat etmezseniz kalbinize fayda yerine zarar verebilir hatta kalp krizi riskini artırabilirsiniz!


Bebek bir dikişle hayata tutundu! 8’inci gebeliğinde yavrusuna kavuştu

Şırnak’ta yaşayan daha önce 7 gebelikten rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 5 bebeğini kaybeden Hatice Dinç, 8’inci gebeliğinde Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde rahim ağzına atılan bir dikişle bebeği hayata tutuldu.


Elazığ’da şap hastalığı riski taşıyan ve küpesiz olduğu tespit edilen 22 büyükbaş hayvan kesime gönderildi

Elazığ’da şap hastalığı riski taşıyan ve küpesiz olduğu tespit edilen 22 büyükbaş hayvan kesime gönderildi Tamer ÖREN/ELAZIĞ,(DHA)- ELAZIĞ’da durdurulan bir TIR’da yapılan kontrolde şap hastalığı riski taşıdığı ve küpesiz olduğu tespit edilen toplam 22 büyükbaş hayvan kesime gönderildi. Hayvanların ve aracın sahibine cezai işlem uygulandı. Çağlar m...


Bingöl’de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez Çavuşlar köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.


Her sabah aynı saatte bağırsaklarınızı çalıştırın! Meğer çare nohuttaymış

Metabolizma, vücuttaki birçok şeyden kolayca etkilenir. Kimileri düzensiz bir metabolizmaya sahipken kimilerinin boşaltım sistemi oldukça düzenlidir. Uzmanlar, her sabah düzenli bir şekilde tuvalete çıkmanın aslında kolay olduğunu söylüyor.


Osteoartrit : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Bir veya daha fazla eklem iltihabı. El, omurga, diz ve kalçalardaki eklemleri etkileyen en yaygın artrit şeklidir. Belirtiler Belirti gösteren birini tanıyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin. Semptomlar bölümlerde ortaya çıkar ve kaybolur, ancak ciddi vakalarda kalıcıdır ve şunları içerebilir: Eklemlerin ağrısı ve sertliği (el, dizler, kalça) ...


Bahar aylarındaki göz alerjisi görme kaybına yol açabilir

Polen ve tozların gözde oluşturduğu kaşıntı, sulanma ve kızarıklıkların kısa sürede geçeceği düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Medicana Sağlık Grubu Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, sıradan gibi görünen bu rahatsızlığın görme bozukluğu, hatta görme kaybına bile sebep olabileceğini söyledi.


Tiroid bezinin az ya da fazla çalışması farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor

Tiroid bezi az ve ya fazla çalışması halinde farklı sağlık sorunlarının yaşandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kanserle karşılaşılması halinde de endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti.


Yaz yaklaştı, cilt hastalıkları arttı: Hangi önlemler alınmalı?

Yaz yaklaştı, cilt hastalıkları arttı: Hangi önlemler alınmalı?


Meyve ve sebzelerde pestisit riski! Besinler nasıl temizlenmeli?

Mayıs ayına merhaba dedik. Yeni gelen her ayla birlikte soflarımıza misafir ettiğimiz sebzeler, meyveler değişiyor; hâliyle içerdikleri vitaminler, mineraller de öyle. Bugün sizlere bu meyve ve sebzelerin içerdiği vitamin, mineral ve faydalarından değil, pestisit riskinden bahsedeceğim. Dilara Koçak yazdı...


Yeme bozukluklarına dikkat!

Yeme bozuklukları, sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda bireyin beden algısını ve özsaygısını da derinden etkileyebilen karmaşık durumlardır. Bu zorluklarla mücadele ederken, bedeni sevmek ve korumak, iyileşme yolculuğunda kritik bir adım olabilir. Uzman Klinik Psikolog Aslı Kanizi konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak...


Polen ve toz taşınımı alerjik şikayetleri artırdı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Ünitesinde yıllık ortalamada günde 2-3 olan hasta başvurusu, polen yoğunluğunun artmasıyla son haftalarda 20'nin üzerine çıktı.


Prof. Dr. Berkan Reşorlu Sigaranın ürolojik sağlığa etkileri

Sigara kullanmak, vücudumuzun hemen her organına zarar vermekte ve birçok hastalığa neden olmaktadır.


Chris Hemsworth Alzheimer sebebiyle olacağı yönündeki iddialara öfke kustu!

Chris Hemsworth, Alzheimer hastalığına yakalanmasının ardından emekli olacağı yönünde çıkan iddialara öfkelendi.


Her yaşta sağlıklı bir beynin altın kuralı: Her hafta 3 gün 30 dakika bunu deneyin!

Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın, “Sağlıklı bir beyin için haftada üç kez, en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapılması gerekiyor. Eğitim düzeyi yüksek olan veya kendilerini sürekli geliştiren kişilerin de ileri yaşlarda beyin hastalıklarına yakalanma oranı daha düşük oluyor” diye konuştu.


Yaşlanmayla ağız ve diş problemleri artıyor

Yaşlanmayla ile birlikte ağız ve diş problemlerinin daha yaygın hale geldiğini kaydeden uzmanlar, diş eti hastalıkları, diş çürümesi, tükürük azalması ve ağız kuruluğu gibi problemlerin de daha sık görüldüğünü söylüyor.


Diş hekiminden uyarı: “Çürük dişler kalbe, eklem romatizmalarına sebep olan ve böbreğe zarar veren bakteriler üretirler”

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diş Kliniği’nde görev yapan Uzman Diş Hekimi Sait Pirbudak, “Ağızda bulunan çürük dişler vokal enfeksiyon kaynakları olarak kalbe, eklem romatizmalarına sebep olan ve böbreğe zarar veren bakteriler üretirler” dedi.


Kimi sigara basıyor kimi kolonya döküyor, bu yöntemler ölüme götürüyor

Sivas ve çevresinde sıklıkla görülen kene vakaları ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, “Sigara basılması, benzin dökülmesi, kolonya dökülmesi gibi yöntemler tamamen yanlış yöntemler. Bunlara dikkat edelim, asla kendimiz çıkarmayalım” dedi.


İlişkilerde yeni kavram: Fexting ne anlama geliyor?

İlişkiler, teknolojinin ve sosyal medyanın dahil olmasıyla birlikte değişmeye devam ediyor.


Samsun’da doğa ile iç içe endometriozis farkındalığı etkinliği

Türkiye Endometriozis ve Adenomyozis Derneği, Opr. Dr. Seher Sarı Kayalarlı önderliğinde Samsun’da Asarkale‘de endometriozis hastaları için bir dizi etkinlik düzenledi.


Üniversite öğrencileri için ‘Sağlıklı Bir Fikrim Var Proje Yarışması’

Sağlık ve eğitim alanında gençlerin yeteneklerini keşfetmek ve geleceğin sağlık profesyonellerine destek olmak amacıyla, İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi, Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, ve Orzaks İlaç iş birliğiyle “Sağlıklı Bir Fikrim Var” lisans öğrencileri proje yarışması düzenleniyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan yarışma, sağlık alanında öğrenim gören gençlere üretkenliklerini ve yenilikçi fikirlerini sergileme fırsatı sunacak.


Mikro iğneli bant aşı testinin sonuçları başarılı! Bağışıklık etkisi yarattı..

Gambia’da çocuklar'a deney kapsamında mikro iğne içeren bantlarla çocuklara kızamık ve kızamıkçık aşıları uygulandı. Bilim insanları, bantla aşılanan çocukların şırınga yönetimiyle aynı değerde bağışıklık gösterdiğini vurguladı.


Hastalarını tedavi etmeyi bırakıp hepsiyle cinsel ilişkiye giren doktor yandı

İngiltere'de cinsel bağımlılığı olan bir doktor hastalarını tedavi etmek yerine bir aile sağlığı merkezinde birçok kadınla ilişkiye girdiği için doktorluk lisansı ömür boyu iptal edildi.


As I Close My Eyes Fragman

As I Close My Eyes Fragman


Kanser tedavisi gören İngiltere Kralı Charles kamuya açık programlara yeniden başladı

İngiltere Kralı 3. Charles, kanser tedavisi nedeniyle ara verdiği halka açık programlarına Macmillan Kanser Araştırmaları Merkezi'ndeki etkinlikle döndü.


En umursamaz 5 burç: Hiçbir şeyi dert etmiyorlar...

Bazı insanlar detaylara dikkat ederken, bazıları ise pek fazla dikkat etmez. Ayrıca, hiçbir şeye dikkat etmeyen insanlar da vardır. Peki, hiçbir şeyi dert etmeyen kişiler hangi burçlardan çıkıyor? İşte en umursamaz 5 burç...


Yüz gerdirirken HIV kaptı

ABD’nin sağlık kurumu CDC, yeni açıkladığı bir raporda, New Mexico’daki ruhsatsız bir spa merkezinde “vampir” denilen iğneli yöntemle yüzlerini gerdiren üç kadının HIV virüsü kaptığını duyurdu.


Yoğurt diyabet riskini azaltıyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yoğurt üreticilerinin açıklama ve reklamlarında, “yoğurdun tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini” söylemesinde sakınca olmadığına karar verdi.


Kemik erimesi, çocuklukta ortaya çıkıyor

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, Türkiye’de 50 yaş üzerindeki her 4 kişiden birinde görülen kemik erimesinin, çocuklukta ortaya çıktığını ve önlenebileceğini ifade etti.


“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.


Diyet yapanlar dikkat! Kendinizi aç bırakmayın, bu yiyecekler hem tok tutuyor hem de iştah kesiyor

Yaz ayları yaklaşıyor. Kilo vermek isteyen vatandaşlar için açıklamada bulunan uzmanlar, diyet programının önemine dikkat çekip düzenli olarak egzersiz yapılmasını vurguluyor. Diyet sürecinin bilhassa ilk günleri; sürekli acıkan veya bir şeyler atıştırma ihtiyacı hisseden kişiler için sıkıntılı olabilir. Oysa diyetinize dahil edeceğiniz yiyeceklerle hem uzun süre tok kalabilir hem de sağlıklı şekilde zayıflayabilirsiniz. Bahsi geçen besinleri...


İlkbaharda alerji şikayetleri artmaya başladı

İlkbaharda çöl tozları ve polenler nedeniyle alerji şikayetlerinde artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, açık alanlarda gezintiye çıkanları dikkatli davranmaları konusunda uyardı.


Öfke patlamaları yaşayanlar dikkat!

Öfke patlamaları yaşayanlar dikkat! Öfkenin kalp krizi geçirme riskine nasıl katkıda bulunduğunu açıklamaya yardımcı çalışma için araştırmacılar, bireylerin olumsuz duygulara kapılmasının ardından damarlarının ne kadar iyi genişleyebildiğini, damarları kaplayan endotel hücrelerinin hasar görüp görmediğini ve kendilerini tamir edip edemediklerini in...


Zeytinyağına rakip ot bağırsakları şarj ediyor! Kabızlığa birebir

Doğal bir bitki olan meyhaneci otu kabızlığa şifa oluyor. Nemli ve yağışlı ortamda yetişen bu otu deneyin. İşte detaylar...


Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı göreve başladı

Sağlık Bakanlığı 114. Dönem DHY ile Gölbaşı Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olarak atanan Dr. Cansu Koz Satar, göreve başladı.


Osman MÜFTÜOĞLU D3 mü K2 mi

Yakın zamana kadar kemik sağlığı denince aklımıza sadece beslenmeyle yeteri kadar kalsiyum kazanmak (süt, yoğurt, peynir, kalın yapraklı sebzeler...) ve D vitamini depolamak (güneşlenmek) gelirdi.


Uzmanı uyardı: Bu hastalık çok sinsi ilerliyor

Kemik erimesinin kişinin yaşam kalitesini bozan, insan sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mehtap Bozkurt, "Kemik erimesi sinsi bir hastalıktır ve erken dönemde hiçbir klinik bulgu vermez. Genellikle kazalara bağlı küçük travmalar sonrası kırıkların oluşması ile kendini gösterir" dedi.