Trending:


Tansiyon hastaları zencefili kullanmadan önce doktoruna sormalı! Zencefil Nedir, Nasıl Tüketilir? Zencefil Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Zencefil bitkisel tedavi seçenekleri arasında en çok kullanılan bir bitkidir. Zencefilin faydaları saymakla bitmemektedir. Bundan dolayı sürekli olarak zencefil tüketimi yaygındır. Zencefil en faydalı baharatlar arasında yer almaktadır. Özellikle Asya bölgesinde yetişen zencefiller zencefilgiller ailesinden gelme bir baharattır. Zencefilin dış görünüşü ise yer elması ile aynı olarak görülmektedir. Bundan dolayı ikisi de karıştırılmaktadır.


Ailenin davranışları ve beden dili ne anlatıyor? ‘Anne böyle bir süreçte çok soğukkanlı’

EREN KOCA/HABER MERKEZİ-Anne Yüksel Güran: Çarpıcı bir detay var ki o da annenin yüzündeki ifadelerin renk vermeyen nötr biçimde seyretmesidir. Anneyle ilgili durumu özetleyecek olursak iki husus ön plana çıkıyor. Birincisi çok belli etmese de veya edemese de içindeki acı ikincisi ise böyle ağır ve acı süreçteki soğukkanlılığı. Baba Arif Güran: Baba da standartlaşmış bir beden dili göze çarpıyor. Böyle acı verici durumlarda sergilenmesi kolay...


90 yaşındaki 3 arkadaş uzun ömürlerinin sırrını açıkladı

Dostluk ve dayanışmanın ön planda olduğu Dadağlı Mahallesi'nde, Tosun, Kılıç ve Ergin, uzun ve sağlıklı hayatın sırlarını paylaştı. Kış hazırlıkları kapsamında geleneksel yöntemlerle yaptıkları tarhananın hem sağlıklı hem de faydalı bir gıda olduğunu belirten üçlü, bu gıdanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, sindirimi kolaylaştırdığını ve içerdiği yüksek besin değerleriyle vücudu hastalıklara karşı koruduğunu ifade etti. Tarhana yapımını...


Dikkat! Bu hatalar kolesterolü uçuruyor! Kalp için büyük risk... Uzmanı ideal kolesterol formülünü 3 maddede açıkladı

Vücut için gerekli bir element olan kolesterolün belirli seviyelerde kalmasının önemini vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Özcan Sönmez, beslenme ve yaşam tarzında yapılacak düzenlemelerle kolesterol seviyesinin ideal değerlerde tutulmasının mümkün olduğunu söyledi. Sönmez, “Kolesterol değerleri belirli seviyeler üstüne çıktığında ölüm sebeplerinin başında gelen kardiyovasküler hastalıklar için ana risk faktörlerindendir” uyarısında bulundu.


Kimse bilmiyor, salatalıktan bile daha sulu! Vücudu tepeden tırnağa yeniliyor

Kulağa ürpertici gelen 'yılan kabağı' adındaki sebze, zengin besin değeriyle ön plana çıkıyor. Birçok sağlık sorununa iyi gelen sebzenin faydalarını öğrendikten sonra soluğu pazarda almak isteyebilirsiniz, üstelik su içeriği de çok yüksek. İşte vitamin deposu besinin etkileri.


Çocuklarda düztabanlık tedavisine erken başlanmalı

Düztabanlık tedavisinin genellikle çocukluk çağında başladığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yalkın Çamurcu, “Çocuklarda ayak kemeri genellikle 4-6 yaşına kadar gelişir. Eğer bu yaşlarda kemer gelişmezse ve semptomlar ortaya çıkarsa, tedaviye başlanabilir. Erken müdahale, uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar” dedi.


Her 5 kişiden birinde var! Kalp hastalığı dışında göğüs ağrısının en sık nedeni...

Göğüste yanma hissi, mideden ağıza doğru yükselen acı-ekşi mide içeriği, ses kısıklığı, boğazda gıcıklanma… Bu ve benzeri şikayetlerle kendini gösteren ve halk arasında reflü olarak tanımlanan ‘gastroözofageal reflü hastalığı’ (GÖRH) son yıllarda giderek daha sık görülüyor.


Genç kalmanın sırrı vücudu şaşırtmak

Sağlıklı yaşam reçeteleri her geçen gün daha da önem kazanırken, Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Aydın, genç kalmanın sırrını anlatarak, "Eğer başka bir rahatsızlığınız yoksa açlık sürenizi uzatarak beslenin, günde iki öğün yemek yiyin. Ağırlık gibi direnç egzersizleri yapın, doğada yürüyün, saunada terleyin, meditasyon ve nefes egzersizleri yapın, banyoyu soğuk duşla bitirin. Vücudu az miktarda strese sokarak, taze hücreler üretip gençleşmek mümkün"...


Popüler diyetlerin ünlü yüzleri

Günümüzde sağlıklı yaşam ve diyet kültürü modern yaşamın en büyük trendlerden. Bu beslenme modellerini yakından tanıdığımız isimler uyguladığında durum daha ilgi çekici olabiliyor. Aman dikkat, kilo kaybı için tercih edilen yöntemlerden bazıları sürdürülebilir olsa da sağlık için oldukça zorlayıcı sonuçları olabilir. Hep söylerim, en iyi diyet bireyin kendini en iyi hissettiği, sürdürülebilir bir beslenme programından oluşur. Hızlı kilo vermeyi...


Her sabah aynı saatte bağırsaklarınızı çalıştırın! Meğer çare nohuttaymış

Metabolizma, vücuttaki birçok şeyden kolayca etkilenir. Kimileri düzensiz bir metabolizmaya sahipken kimilerinin boşaltım sistemi oldukça düzenlidir. Uzmanlar, her sabah düzenli bir şekilde tuvalete çıkmanın aslında kolay olduğunu söylüyor.


Yorgunluk, unutkanlık, güçsüzlük bir eksikliğe işaret! Bu vitamini almadıkça düzelmiyormuş

Geçmek bilmeyen zihinsel ve fiziksel yorgunluk, unutkanlık, kaslarda güçsüzlük, el ile ayaklarda oluşan karıncalanma, uyuşma ve yanma hissi… Yaşam kalitemizi ciddi boyutlarda etkileyen bu sorunların nedeni ‘vitamin eksikliği’ olabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan İnal, özellikle son yıllarda çoğumuzun yakındığı kronik yorgunluk ve unutkanlık gibi sorunların vücudumuzda biokimyasal işleyişin vazgeçilmez unsurları olan vitamin eksikliğinden kaynaklanabileceği uyarısında bulunarak, vitamin eksikliğinin 10 işaretine dikkat çekti.


Hareketsizlik kasları zayıflatıyor, boyun ve bel fıtığı riskini artırıyor

Hareketsiz bir yaşam kas-iskelet sistemini ve omurga sağlığını olumsuz etkiliyor, sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Gün boyu masa başında sabit bir şekilde çalışmanın kasların zayıflamasına ve esneklik kaybına neden olabileceğini belirten İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Gamze Demircioğlu, boyun ve bel fıtığı riskinin azaltılması için alınacak tedbirlere...


DSÖ’den maymun çiçeğine karşı ilk aşıya onay

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan ettiği, halk arasında maymun çiçeği olarak bilinen M-çiçeği virüsü yayılmaya devam ediyor. DSÖ, dünya genelinde paniğe de sebep olan M-çiçeği virüsüne karşı ön yeterlilik alan ilk aşıyı onayladı. DSÖ, MVA-BN aşısının ön yeterlilik listesine eklenen ilk aşı olduğunu duyurdu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, “Maymun çiçeğine karşı ön yeterlilik...


Diş teli ağrısı neden olur, ne iyi gelir? Diş teli ağrısını giderme yöntemleri

Uzun sürebilen bir süreç olan ortadoktik tedavi, ağrılı bir tedavi olsa da çene hizalama ve dişleri düzeltme konusunda büyük önem taşıyor.


Ürolog Doç. Dr. Coşkun Kaya, prostat kanserinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Eskişehir Şehir Hastanesi Üroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Coşkun Kaya, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü'yle ilgili yapmış olduğu konuşmada; düzenli fiziksel aktivitenin, sağlıklı bir kiloda kalmanın, sebze oranı yüksek ve yağ oranı düşük bir diyet yapmanın prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi.


Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri: vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü personellerince erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla stant açıldı. Vatandaşlar; kanser taramaları, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite obezite ile mücadele, diyabet, kalp hastalıkları, yaşlı sağlığı ve hipertansiyon konularında bilgilendirildi. Rabia Kadıoğlu Parkı'nda açılan stantta, ücretsiz olarak 69 vatandaşın şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.


Kahvaltıda bunları sakın yemeyin! En önemli öğünü yakıp yıkıyor, kanser riski var

Günün en önemli öğünlerinden biri olan kahvaltıda tüketilen besinler vücudunuz için büyük önem taşır. Sofralardan eksik olmayan bazı yiyecekler, sağlığınız için riskli olabilir. Sürekli tükettiğinizde kansere yol açma ihtimali olan bazı besinler olduğu söyleniyor. İşte kahvaltıda uzak durulması gereken yiyecekler.


OKULA DÖNÜŞ MARATONU BAŞLADI

Okula dönüş zili çalmaya başladı. Tüm öğrencilerimize sağlık, başarı dolu bir eğitim öğretim dönemi ve bolca motivasyon diliyorum. Okul başarısı için de sağlıklı büyüme için de yeterli ve dengeli beslenmenin etkisi tartışılmaz. Gelin okul dönemi başlamışken ‘İyi Beslen İyi Öğren’ başlığı altında üç önemli ipucunu inceleyelim. Rengarenk beslenme 1 numara Rengarenk tabaklar hem kendi sağlığınız, hem de çocuklarınız için ilk hedef olsun....


Nedim ŞENER Narin’i öldürdüler biz çürüdük: ‘Sosyolojik otopsi’ gerekli

OTOPSİ, ölen kişinin ölüm nedenini saptamak amacıyla cesedinin açılıp bütün sistem ve organlarının eldeki yöntemlerle incelenmesi işlemidir.


Heimlich Manevrası ile Öğrenci Hayata Döndürüldü

Elazığ'da bir öğretmen, Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı.


Prostat Kanseri Riskine Dikkat: Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Musa Karabulut, prostat kanserinin erken teşhisi için 40 veya 50 yaşından itibaren düzenli muayene olunmasını önerdi. Prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu vurguladı.


Sabahları yüzünüz şiş uyanıyorsanız işte sebebi! Uyurken en az 2 yastık şart

Sabahları yüzünüzün şişmesi, kötü uyku ve tuz alımına bağlı su tutulumundan kaynaklanabilir. Ödem olarak da bilinen yüz şişmesi, yüz dokularınızda sıvı birikmesiyle oluşur. Tuz alımını azaltma veya susuz kalmama gibi stratejiler sabahları yüzünüzde oluşan şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir. Yüzünüzü neden şişkin hissedebileceğiniz ve bunu nasıl önleyeceğiniz hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde.


Yaşam tarzı, genetik faktörleri etkiliyor: Kalp hastalığı riskini azaltan 8 faktör

Yapılan araştırmalar, 8 yaşam tarzı faktörünün, kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden ölme riskini yaklaşık yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu.


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Kronik böbrek hastalığının 5 nedenine dikkat

Kronik böbrek hastalığı, çoğunlukla erken dönemlerde neredeyse belirti vermeyen ve böbrek fonksiyonlarının kaybedilmesi ile ileri evrelerde ortaya çıkan bir hastalık olarak biliniyor. Hastalığın belirtileri her hastada farklı olmakla beraber bir dizi nedenle ortaya çıkabiliyor. Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Temiz, kronik böbrek hastalığının 5 yaygın nedenini açıkladı.


Kolon kanseri 20'li yaşlarda görülmeye başladı

Hareketsiz yaşam ve obezite kolon kanseri riskini artırıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül: 'Bu hastalık çok sinsi'


Sürekli stresli olduğunuzda vücudunuza neler olur?

Stres insan vücudunda birçok farklı soruna neden olan kortizol salgılanmasına neden olur.


Kahve içtikten sonra bu ilaçları almayın! Birlikte tüketince patlıyor

Kahve yüksek kafein içeriğiyle uyarıcı niteliğindedir. Bu yüzden bazı ilaçlarla birlikte tüketilmesi sakıncalı olabilir. Vücudun, ilaçları emilim şeklini değiştirme riski olan kahveyle hangi ilaçlar alınamaz? Detaylar haberimizde.


Menopoz dönemini rahat geçirmek için 7 etkili öneri

Kadın hayatının doğal bir parçası olan menopoz dönemi, fiziksel ve ruhsal önemli değişikliklerin meydana geldiği bir süreçtir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.


MEAH’ta üroloji kliniğinin üçüncü uzmanı Dr. Çatal oldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği, 13 Eylül 2024 tarihinde yapılan uzmanlık sınavı sonucunda üçüncü uzmanına kavuştu. Üroloji Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi alan Dr. Mahmut Naci Çatal, başarılı bir sınav performansı göstererek uzmanlık unvanını kazandı.


Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı

Başı sıkıştırıyor gibi hissettiren ağrılarla nasıl başa çıkılacağı hakkında Nöroloji Uzmanı Dr. Selma Akkaya Arı, önemli bilgiler paylaştı. Gerilim tipi baş ağrıları adı verilen ağrıların ense ve başın arka kısmından başlayarak tüm başa yayılan, sıkıştırıcı ve baskı hissi oluşturan bir ağrı tipi olduğunu belirten Arı, “Bu tür ağrılar genellikle stres, uykusuzluk, kas gerginliği ve kötü duruş gibi faktörlerden kaynaklanır. Bazı hastalar,...


Kahvaltı Yapmayan Çocuklarda Obezite Riski

Uzmanlar, kahvaltı yapmayan çocukların obezite riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.


Metabolizma sağlıklı vücudun olmazsa olmazı! Metabolizmanın çöktüğünü gösteren 8 işaret

Metabolizma genellikle kilo alma veya verme bağlamında değerlendirilir. Ancak sanıldığının aksine metabolizma sağlıklı bir vücut için her şeydir. Metabolizmanın ortalamanın altında çalışması ise birçok şeyi tetikleyebilir. İşte metabolizmanızın kötüye gittiğine dair işaretler.


Tarihi binada İtalyan rüzgârı

Sonbaharla birlikte enerjiye daha çok ihtiyacımız olduğu günlerde sağlıklı makarnaların sofralara lezzet katacağından şüphem yok. 15 Eylül, Dünya Linguine Günü. Peki nedir “linguine”nin özelliği? Son yıllarda sınırları aşan lezzetlere merakımız her ne kadar artış gösterse de İtalyan mutfağına olan düşkünlüğümüz bir başka. Hele İtalyan makarnası söz konusuysa akan sular duruyor. 15 Eylül, Dünya Linguine Günü. Peki nedir “linguine”nin özelliği?...


Okul çağı çocukları için sağlıklı beslenme çantası önerisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Diyetisyen Meltem Demirci, okul çağı çocukları için sağlıklı beslenme çantası hazırlanmasına yönelik önerilerde bulundu.


Okul çağındaki çocuklarda "ekran süresi" uyarısı

Doç. Dr. Ayşegül Efe, "Çocukların zaten kısa olan dikkat süresini, ekran gibi yoğun bir uyaranın karşısına bırakmak, dikkat süresinin daha da kısalmasına yol açıyor"


Serebral palsili Deniz, fizik tedaviyle ilk adımını 7 yaşında attı

Adana'da yaşayan ve 1 yaşında serebral palsi teşhisi konulan Deniz Güvercin, tedavi sürecinin ardından ilk adımlarını atabilmenin ve okula başlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.


Prostat yaşamı tehdit ediyor

Vücudun diğer organlarında olduğu gibi prostat bezinde hücresel düzeyde anormal büyüme ve çoğalma iyi huylu (BPH) ve kötü huylu (prostat kanseri) olabiliyor. BPH’nin yaşamı tehdit edici olmadığı gibi vücudun diğer bölgelerine de yayılım (metastaz) göstermediğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yitgin, prostat kanserinin metastaz yapabildiğinin ve yaşamı tehdit edebileceğinin altını çizdi.


Çok uyumak mutlu değil hasta ediyor! Beyni bulanıklaştırıp depresyona sokuyor

Birçok insan stres, uykusuzluk, yoğun çalışma ve buna benzer birçok nedenle hafta boyunca yeterli uyku almakta zorlanır. Yetersiz uykunun tipik belirtileri arasında gün ilerledikçe bile dinlenmiş hissetmemek ve gün içinde uyanık kalmakta zorluk çekmek yer alabilir. Ancak bunun çözümü bulduğunuz ilk fırsatta saatlerce hatta yarım gün boyunca uyumak değildir. Çok uyumak sizi dinlendirmediği gibi hasta bile edebilir. Nasıl mı?


Toroslar'da yetişen şifalı kızılcık kirazının hasadı başladı

Adana'nın Feke ilçesinde yüksek antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir besin olan kızılcık kirazında hasat başladı. Sağlık açısından vitamin deposu olarak bilinen, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğu düşünülen kızılcık kirazında hasat başladı.


Gönüllü gençler, kansere dikkat çekmek için yürüdü

"11. Uluslararası Onkoloji Günleri” çerçevesinde 10 ülkeden Muş’a gelen 350 gönüllü, müzik eşliğinde dans edip halay çekerek kanserde erken teşhise dikkat çekti.


Okullar açıldı, enfeksiyonlara dikkat

Kreş ve okul ortamında mikropların damlacık, hava yolu, temas veya oral yolla bulaştığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruken Tekdemir; okula giden çocukları enfeksiyondan korumak için neler yapılması gerektiğini anlattı.


Sağlıklı Yaş Almanın Geleceği Pure Health Science Summit'te Ele Alındı

Nestle Health Science'ın düzenlediği bilim zirvesinde, sağlıklı yaş almanın koşulları ve önemine dair birçok bilim insanı sunumlar yaptı. Zirvede, hormon seviyeleri, beslenme, stres yönetimi ve uyku gibi konuların sağlıklı yaş alma üzerindeki etkileri ele alındı.


Rahim ağzı kanserinden korunmada ilk aşamalar aşı ve tarama

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Çankaya, rahim ağzı kanserlerinin kadın kanserleri arasında dördüncü sırada yer aldığını söyleyerek, "Rahim ağzı kanserinden korunma stratejilerinde ilk aşamamız aşıdır" dedi.


Ergenlik döneminde obezite cerrahisi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, son yıl yıllarda fiziksel aktivitenin azalmasına bağlı olarak ergenlik döneminde ortaya çıkan önemli bir sağlık problemi olan obezite hastası 4 kişi tedavi edildi.


‘Cevapsız kalan her soru, cevapları hayal güçlerine bırakmak olur’

8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesi haber mecralarında ve sosyal medyada geniş yer buldu. Yaşananların günlerce bütün ayrıntılarıyla anlatılması çocukları derinden etkiledi. Ebeveynlerin onlara yaşananları nasıl anlatması gerektiğini psikologlara sorduk.


Bugün Prostat Kanseri Farkındalık Günü: 50 yaşından sonra risk artıyor

Prostat kanserinin genel olarak yavaş ilerlediği biliniyor. İleri evrelerde kemik ağrısı, açıklanamayan kilo kaybı, bacaklarda şişlik görülüyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve düzenli doktor kontrolü önemli.


Hayat kurtaran "heimlich" manevrası eğitimi

SASKİ personellerine, soluk borusuna yemek kaçtığında veya nefes kesildiğinde hayatları kurtaran "heimlich" manevrası ve ilk müdahalede yapılması gerekenlere ilişkin eğitim verildi.


Basen yağlarını hızlıca eritiyor! Bir bardak suya katmak yeterli

Basen yağları yürüyüş yaparak ve kalori yakıcı içecekle eriyebilir. Basenleri en sağlıklı şekilde yakmanın doğal formülü sirkedir.


Mide küçültme ameliyatı olan kişiler B12 vitamini eksikliği açısından risk grubu

“Vitamin B12 (Kobalamin) insan vücudunda üretilmez, onu mutlaka dışarıdan yiyeceklerle alıp mide-bağırsak sisteminden sorunsuzca geçirerek vücudumuza kazandırmak zorundayız” diyen Uzman Doktor Ömer Boduroğlu, vitamin B12 hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Uzman Doktor Boduroğlu, “Mide küçültme ameliyatı olan kişiler B12 vitamini eksikliği açısından risk grubudur” uyarısında bulundu.


Prof. Dr. Kazancı: Doğa İnsan Yapımını Kabullenmiyor

Doğa bilimi uzmanı Kazancı, peribacalarının korunmasının yenilenebilir yöntemlerle yapılması gerektiğini vurguladı.