Video

Trending:


Küresel Değişim ve Ebelik: Artan sağlık problemleri ebelik mesleğinin önemini arttırıyor

Dünya Ebeler Haftası çerçevesinde Türkiye Hastanesi tarafından düzenlenen sempozyumda, küresel değişim ve ısınma ile birlikte artan sağlık sorunları ve azalan doğum oranları sebebiyle ebelik mesleğinin önemi vurgulandı. Aynı zamanda gelişen sağlık teknolojileri ile mesleğin nasıl entegre olduğu konuları ele alındı.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: Keten tohumundan nasıl faydalanmalıyız?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında keten tohumunun faydalarından bahsetti. Müftüoğlu, Keten tohumu ucuz ve güçlü bir sağlık mucizesi. Ama nedense çoğumuz bu muazzam doğal hazinenin hâlâ farkında değiliz. Oysa o minicik tohumlar tıkabasa bitkisel omega-3 (alfa linolenik asid), sağlık dostu lignanlar (bitkisel östrojen benzeri doğal moleküller) ve vitamin, mineral, posa (sağlıklı lif) ile yüklüler. Bu nedenle bulduğumuz her fırsatta keten tohumundan daha sık ve çok faydalanalım. Peki, nasıl? İşte size kısa bir yol haritası...'' dedi.


Selin Irmak KAÇMAZ Hamilelik kadınları yaşlandırıyor mu? Bakın bilim bu soruyu nasıl cevaplıyor...

Bilim insanları, hamileliğin kadınları yaşlandırdığını keşfetti. Araştırmaya göre, daha önce hiç hamile kalmamış kadınlara kıyasla hamile kalmış kadınlar daha fazla biyolojik yaşlanma belirtisi gösteriyor.


Orkun Ün Birazcık akıl lütfen

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye olmuştu Nihal Candan. 36 kiloya düştüğü için hapishanede kalması uygun bulunmamıştı. İşin içinde sağlık var (eğer doğruysa) kimse bir şey diyemez tabii ki.


Yemeğin yanında çiğ yiyince asıl faydasını alıyoruz! İç organları yıkayıp temizliyor

Genellikle sulu yemek yaparken mutlaka tencereye eklenen soğan, pişirilerek tüketilir. Salata haricinde ise çiğ tüketime alışkın olduğumuz söylenemez. Ancak büyüklerden gelen alışkanlıklardan biri ise yemeğin yanında tüketilen çiğ soğandır. Bakın büyüklerin sofrasından eksik olmayan çiğ soğan iç organları nasıl etkiliyormuş.


Avrupa’da ‘Lassa’ hastalığı paniği

Gözler, kulaklar ve ağızdan kanamaya neden olan akut viral bir virüs olan Lassa ateşinin Paris’te yurt dışından dönen bir askerde görüldüğü bildirildi. Asker tedaviye alınırken, Fransız görevliler, hastayla temas halindeki kişileri araştırıyor. 2 milyon araba lastiğinin okyanus dibinde ne işi var? Ordu devreye girdi: 'Çok pişmanız' İlginizi Çekebilir Kemirgenlerden insanlara, insanlardan da insanlara bulaşan hastalık Afrika’nın batısında...


'Çığır açıcı' yöntem: Bir çocuk Gen tedavisi ile cihazsız duymaya başladı

İngiltere'de yaşayan duyma engelli bir kız çocuğu, çığır açıcı nitelikte bir gen tedavisi ile işitme cihazı olmadan duymaya başladı.


‘Mikroplastik’ tehlikesi

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, hayatın her aşamasında kullanılan ‘mikroplastiğin’ halk sağlığı sorunu ve en ciddi çevre kirleticisi olduğunu belirterek, “İnsanın üreme sistemi üzerine olumsuz etkileri olabileceği, otoimmün hastalıklara yol açabileceği ve Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyebileceği şeklinde düşünceler mevcut” dedi.


Uyurken dahi kas yaptırıyor! Yumurtadan fazla kalsiyum var, değerini sadece sporcular biliyor

Sporcuların her öğününde bu besin var. Lor peynirinin besin değeri bilinmiyor. Peki kasları kuvvetlendiren lor peynirinin faydaları neler?


Tek tedavi glütensiz beslenme olan çölyak hastalığında “glüten bulaşımı uyarısı”

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Kocaman, hastalığın tek tedavisinin glütensiz beslenme olduğunu vurgulayarak hastaların ‘glüten bulaşımı’ noktasında dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.


Parkinson hastaları, egzersizlerini ASFİM’de yapıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM), Parkinson hastalarına yönelik egzersiz kursu veriyor. Denge, duruş, refleks ve kas kuvvetini arttırmaya yönelik, toplu ve lastikli olmak üzere birçok farklı spor hareketi yapan Parkinson hastalarının yaşam kalitesi artıyor.


Engelli bırakılan hayvanlar, kendileriyle benzer durumdaki patililerin tedavisi için sahnedeydi

Çeşitli zorluklar yaşayarak engelli kalan ya da engelli bırakılan hayvanlar kendileri ile aynı durumdaki patililerin tedavisi için podyumda boy gösterdi. İşte o renkli anlar... https://haberglobal.com.tr/gundem/engelli-birakilan-hayvanlar-kendileriyle-benzer-durumdaki-patililerin-tedavisi-icin-sahnedeydi-video-342743


Yaşamsal sistemi sağlıklı çalıştıran fiziksel aktivite, gençleşmeyi de beraberinde getiriyor

Dijitalleşmenin getirdiği bağımlılıkla birlikte insanlık hareketsiz bir yaşama doğru evrilirken, kalp ve damar sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığı önleyen fiziksel aktivite, vücudun genç kalmasını sağlıyor.


103 Yaşındaki adam aylardır göremediği karısına kavuşunca gözyaşları sel oldu

103 yaşındaki adamın yoğun bakımda kalan eşiyle tekrar bir araya geldiği anlar herkese duygusal anlar yaşattı. https://haberglobal.com.tr/gundem/103-yasindaki-adam-aylardir-goremedigi-karisina-kavusunca-gozyaslari-sel-oldu-342765


Türkiye’de her 5 kişiden 1’inde bu sorun var! Dikkat: Kalp hastalıkları, diyabet ve hipertansiyon riskini artırıyor

Obezite, dünya genelinde giderek artan bir sağlık sorunu olarak öne çıkarken, TÜİK verilerine göre, ülkemizde her 5 kişiden 1'i obezite sorunu yaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, “Obezite, birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. Obezite tedavisinde ilk seçenek her zaman diyet ve egzersizle desteklenen bir yaşam tarzı değişikliği olmalıdır. Diyet ve egzersizle yeterli kilo kaybı sağlayamayan hastalarda ilaçlar, endoskopik ve...


Kastamonu'da kestane gal arısıyla biyolojik mücadeleye başlandı

Kestane ağaçları ile meyvelerine zarar veren, halk arasında "katil arı" olarak bilinen gal arısı zararlısına karşı Kastamonu'da biyolojik mücadeleye başlandı.


Güneşin gölgesinde saklı: D vitamini eksikliğine işaret eden belirtiler

Güneşten ve bazı besinlerden alınabilen D vitamini, zaman zaman eksik kalabilir. Bu eksiklik, bazı sorunlara yol açabileceğinden takviye almak gerekebilir.


Çocuklarda bacak ağrısının arkasında yatanlar: Büyüme ağrısı mı, ciddi bir sorun mu?

Çocukluk çağı bacak ağrılarının değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten Opr. Dr. İlyas Tarık Katırcı, “Kemik tümörleri, hematolojik hastalık tümörleri, eklem iltihabı ve romatizmal eklem hastalıklarının tanısında da önemli bir bulgu olan bacak ağrılarının basit bir masajla iyileştirilebilen büyüme ağrısından ayrıştırılması büyük önem taşır. 3-12 yaş aralığında bulunan çocuklarda sıklıkla görülen bacak ağrılarının...


Sağlıklı yaşam yürüyüşünde anneler unutulmadı

İzmit Belediyesinin geleneksel sağlıklı yaşam yürüyüşü organizasyonu bu sefer Anneler Günü çerçevesinde gerçekleşti.


Organ nakli karakteri değiştiriyor mu?

T24 Dış Haberler Dünya çapında bildirilen vakalarda, gerçekleştirilen kalp nakli operasyonunun ardından kişilerde davranış değişiklikleri meydana geldiği belirtildi. İngiltere'de görülen bir vakada, klasik müzikten nefret eden bir kişinin, bir müzisyenin kalbini aldıktan sonra bu müzik türüne karşı bir tutku geliştirdiği söylendi. Başka bir vakada,...


Beşinci hastalık korkutuyor: Parvovirüs B19! Yetişkinleri de etkiliyor... Parvovirüs B19 enfeksiyonunda kritik belirtiler

Özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen ve beşinci hastalık olarak bilinen Parvovirüs B19 son günlerde yetişkinleri de etkilemeye başladı. Tıbbi Mirobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya’nın verdiği bilgiye göre, yetişkinlerde şiddetli eklem ağrısı ve şişlikle seyreden bu durum farklı hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Parvovirüs B19’un kronik bir hastalığı olmayan çocuk ve yetişkinlerde hafif seyirli olduğunu hatırlatan Topkaya...


Araştırma: Koltuk süngerleri, kanserojen madde yayıyor olabilir

Otomobillerin %99'unun havasında kanserojen bir kimyasal bulundu.


Kördüğüm bağırsakları 3 dakikada açıyor! Bu otun yağı mide dostu

Bağırsakları harekete geçiren en önemli doğal besinlerden biri de çörek otudur. Bu bitkisel devanın yağı ise mideyi koruyor. Düzenli çörek otu kullanan kişiler sindirim sorunları yaşamıyor. İşte detaylar...


Yaşı 100'ü devirenlerin 10 kuralı! Az yemek çok hareket

Uzun ömürlü yaşam sırları merak ediliyor. Sağlık ve uzun bir yaşam için birtakım kurallara dikkat etmeli. Peki 10 maddede sağlıklı yaşam nasıl olur?


Bağırsak sağlığına dikkat: İyileştirmeye çalışırken yapılan 3 büyük hata

Gastroenterolog ve ABD'li beslenme şirketi ZOE'nin tıbbi direktörü Dr. Will Bulsiewicz, Business Insider'a, kısıtlayıcı beslenmenin, takviyelere yönelmenin ve şişkinliği yanlış yorumlamanın bağırsak sorunlarını daha da kötüleştirebileceğini dile getirdi.


Doğada ki şifa, "Karahandiba"

Karahindiba bitkisinin sağlık üzerindeki olumlu etkileri gün geçtikçe daha fazla araştırılıp ve ilgi çekerken, doğada neredeyse her yerde bulunabilen şifalı bitkinin faydaları saymakla bitmiyor.


Çölyak hastalığı ile ilgili merak edilenler

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner Çölyak hastalığı farkındalık haftası etkinlikleri kapsamında açıklamada bulundu.


Balon gibi şişenlere vücuttan gelen alarm! 'Ellerim kapanmıyor, gözlerim acıyor'

Vücudun çeşitli yerlerinde ara sıra meydana gelen şişlikler, çoğumuzun zaman zaman yaşadığı bir durumdur ve çoğunlukla geçici sıvı tutulması veya küçük yaralanmalar gibi faktörlerden kaynaklandığı bilinir. Ancak şişkinlik sık sık ortaya çıkıyorsa bu, dikkat edilmesi gereken temel sorunlara işaret ediyor olabilir. Vücudun hangi bölgesindeki şişlik neyi ifade ediyor?


Havalar ısındıkça ayaklar kokuyor! İşte en pratik önleme yolları...

Ayak kokusu çağımızın problemlerinden biri. Ayak kokusunu önlemek için düzenli yıkamak gerekir. Aynı zamanda ayakkabıların cinsi kokuyu tetikleyebilir. Peki ayak kokusu nasıl geçer?


Bağırsaklardaki emilim bozukluğunun 4 belirtisi

Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaplan, emilim bozukluğu ile ilgili bilgi verdi.


Sürekli kuruyan ellere veda edin! 8 basit adım yeterli oluyor

Uzun bir günün ardından eve girdiğinizde elinizin gereğinden fazla kuru olduğunu görmek birçok kişi için normal bir durumdur. Uyumadan önce nemlendirici kullanmak bu soruna çözüm olmayabilir çünkü yeterli zamanınız yoktur ve sabah uyandığınızda aynı durumun devam ettiğini görebilirsiniz. Bununla birlikte cebinizde nemlendiriciyle her yere gitmenin dışında size yardımcı olabilecek başka yöntemler de vardır.


Tansiyonun nedeni yüzde 90 bilinmez

Prof. Dr. Atmaca, "Hipertansiyonun yüzde 90 nedeni bilinmez, ancak yüzde 10 nedeni sekonder hipertansiyon olarak adlandırılan böbrek üstü bezi hipertansiyonuna yani hormonal hipertansiyona bağlı gelişir. Böbrek üstü bezi başlıca 3 çeşit hormon salgılamaktadır. Bu hormonlardan birinin aşırı salgılanması söz konusu olduğu hastalarda böbrek üstü bezi ...


ABD'de her 8 yetişkinden biri GLP-1 ilaçlarını bir kez de olsa kullanmış

ABD'de yürütülen bir anket, bu ülkede 8 yetişkinden birinin "Wegovy, Ozempic, Zepbound ve Mounjaro" gibi GLP-1 ilaçlarını en az bir kez kullandığını ortaya koydu.


Her 100 hamilenin 10'unda yüksek şeker görülüyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, yaptığı yazılı açıklamada, anne adaylarında yanlış beslenme ve hareketsizlikten dolayı obezite sorununun giderek arttığını ifade ederek, hamilelikte obezitenin şeker ve tansiyon gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına yol açtığını kaydetti. Hamilelikte şeker hastalığıyla karşılaşma risk...


Bir tutamı astım spreylerini solluyor! Nefes ve ciğer açan bitki, rahatlatıyor

Astım hastalığı sık sık nefes darlığı yaşarlar. Akciğerlerdeki bariyeri kaldıran ve solunumu güçlendiren bitkisel tedavi yollarının başında buhur otu geliyor. İşte detaylar...


Uyku sorunlarının mimarı içecek! Günde 10 bardak içiliyor ama...

Çayda bulunan kafein uykuları kaçırıyor. Uzmanlar her gün birçok bardak çayın tüketildiğini söylüyor. Peki çay nasıl içilmelidir?


90 dakikada kırmızı halı güzelliği

90 dakikada kırmızı halı güzelliği Cerrahi dışı işlemlere olan ilgi 2024 yılında artarak devam ediyor. Günümüz estetik uygulamalarında yeni yaklaşım tek cihaz ya da tek uygulama yerine kombine tedavilerle daha etkili sonuç alma yönünde. Uzmanlar "tek cihazla gerçekleştirilen uygulamaların sonuna geldiğimiz bir dönemdeyiz. Yüksek beklentilerin karşı...


Bahar yorgunluğuyla baş etmek için 6 öneri

Baharla beraber değişmeye başlayan gece-gündüz süreleri ve iklim şartları ile beraber vücudumuzun yeni oluşan şartlara uyum sağlamaya çalıştığını ifade eden Medline Adana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, ‘bahar yorgunluğu’ olarak tanımlanan bu dönemde yaşanması muhtemel fiziksel ve psikolojik değişimlerle baş edebilmek için yapılabilecekleri anlattı.


GOOD

GOOD


Yakınlık kurmaktan korkan insanların yaşadığı 7 sorun

Yakınlık korkusu, başka bir kişiye fiziksel, entelektüel veya duygusal olarak yakın olmaktan duyulan yoğun korkudur. Yakınlıktan kaçınma kaygısı olarak da adlandırılan yakınlık korkusuna genellikle kaygı veya çocukluk çağı travması neden olur. Peki, bu korkunun belirtileri neler olabilir?


Kalp ve astım için adım attılar

DÜZCE(İHA) –Gölyaka ilçemizde Kalp Sağlığı Haftası ve Dünya Astım Günü münasebetiyle sağlık çalışanları yürüyüş yaptı ardından açılan stant ile bilgilendirici afiş ve broşür dağıttılar.


Tarsuslu kadınlar ’Sağlık için Hareket Et Günü’nü doğada kutladı

Tarsuslu kadınlar, '10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü'nü doğada düzenlenen etkinlikle kutladı.


Dr. Öğr. Üyesi Özturan: “Ruh ve beden sağlığı için günde 30 dakika egzersiz yapın”

Egzersizin sağlıklı yaşam için önemine dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Beril Özturan, “Her gün en az 30 dakikanızı fiziksel aktivite için ayırdığınızda daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilir, yaşam kalitenizi artırabilir ve kronik sağlık problemlerine yakalanma riskini azaltabilirsiniz” dedi.


Obez anne-kız fazla kilolarından el ele kurtuluyor

Etlik Şehir Hastanesi Obezite Merkezi'nde 130 kiloyla başlayan zayıflama yolculuğunda 54 kilo veren, bu süreçte annesini de tedaviye ikna eden Deniz Dere, "Önümüz Anneler Günü, ben de anneme böyle bir hediye sunmak istedim." dedi.


Bu besinler birlikte tüketilince ecza deposu oluyor! Emilim yüzde 100 sağlanıyor

Her besin içerisindeki vitamini çıkarması için bazı besinlerle beraber tüketilmelidir. Peki ıspanak yoğurtla mı tüketilmeli meyve ile mi? İşte detaylar...


Göğüs ağrısı 10 dakikadan fazla sürdüyse, dikkat! Kalp krizinde bu hataları sakın yapmayın! Kalp krizi riskini arttıran 9 neden

Kalp krizi tüm dünyada en önemli ölüm sebeplerinden biri olmaya devam ediyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Haldun Akgöz, kalp krizinin en yaygın belirtisinin ‘göğüs ağrısı’ olduğuna dikkat çekerek, “Ağrı süresi 10 dakikayı geçtiğinde akla mutlaka kalp krizi gelmelidir. Bu durumda hastaya en kısa sürede tam teşekküllü bir hastanede müdahale etmek yaşamsal önem taşımaktadır. Günümüzde...


Sağlık için hareketin önemine dikkat çektiler, mesai öncesi egzersiz yaptılar

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 100 kişilik personel mesai öncesi ilk olarak müdürlük bahçesinde, sonra da masa başında uzman antrenör eşliğinde egzersiz yaptı.


Medicana İzmir’de ‘Gastrointestinal Sistem Kanserlerinde Tedavi’ sempozyumu düzenlendi

Medicana Onkoloji Grubu Toplantıları kapsamında Medicana İzmir Hastanesi’nde “Gastrointestinal Sistem Kanserlerinde Tedavi” sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda konuşan Medicana Sağlık Grubu Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfiye Demir, dünyada sık görülen kanser türlerinden biri olan sindirim sistemi kanserlerinin tedavisinde yeni gelişmeler olduğunu, bu güncel gelişmeleri paylaşmak için Türkiye’nin dört bir yanından, bu alandaki farklı...


İnsanlar neden kimse yokken bile izlendiklerini hissediyor?

İnsanların kimse yokken bile birinin onu izlediğinden şüphelenmesinin altında zararlı medyaya maruz kalmak ve psikolojik sorunlar yatabiliyor.


Uzmanı uyardı: Ekran bağımlığı, göz sağlığını tehdit ediyor! İşte gözlerini koruyacak öneriler

Ekran bağımlılığının yol açabileceği göz problemlerine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selçuk Nafız Çekmeceli, “Tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazların günlük hayatımızda çok kullanılması, 'bilgisayar görüş sendromu' olarak adlandırılan ve göz yorgunluğu bulguları ile karşımıza çıkan tabloya neden olur. Bu tablo göz çevresi ve baş ağrısı, göz kuruluğu, yanma, batma, gözlerde yabancı cisim hissi, kızarıklık,...